Ухвала
від 13.07.2023 по справі 276/1291/23
ВОЛОДАРСЬКО-ВОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 276/1291/23

Провадження по справі 1-кс/276/237/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 липня 2023 року смт. Хорошів

Слідчий суддя Володарсько-Волинського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання про надання тимчасового доступу до речей та документів, внесене слідчим слідчого відділення ВП №4 Житомирського районного управління поліції ГУ НП в Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Хорошівського відділення Коростишівської окружної прокуратури ОСОБА_4 у кримінальному провадженні№12023060460000075 від 21.03.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, та додані до нього матеріали,-

встановив:

Слідчий слідчого відділення ВП №4 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області звернувся з клопотанням, в якому просить слідчого суддю надати тимчасовий доступ до до автомобіля марки «MAN 18.410» реєстраційний номер НОМЕР_1 білого кольору в складі з напівпричепом марки «ES-GE TIEFLADER», реєстраційний номер НОМЕР_2 червоного кольору, який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄРДПОУ: НОМЕР_3 , що за адресою: АДРЕСА_1 , з метою проведення огляду вказаного автомобіля за участю спеціаліста для виявлення залишків крові та часток одягу загиблого на кузові і деталях автомобіля та напівпричепа.

В обґрунтування клопотання зазначено, що 20.03.2023 о 21 год. 19 хв. до чергової частини відділення поліції №4 надійшло повідомлення від ОСОБА_5 про те, що на 125 км. автомобільної дороги «Виступовичі-Житомир-М.Подільський», поблизу с. Ягодинка Друга, Новоборівської територіальної громади, Житомирського району, Житомирської області останній виявив труп ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з ознаками наїзду від транспортного засобу.

21.03.2023 СВ ВП №4 Житомирського РУП внесено відомості до ЄРДР за № 12023060460000075 за ч. 2 ст. 286 КК України.

Під час проведення огляду місця дорожньо-транспортної пригоди 20.03.2023 було встановлено, що подія сталася на 125 км. автодороги Виступовичі-Житомир, поблизу с. Ягодинка Друга, Новоборівської територіальної громади, Житомирського району, Житомирської області. На вказаній ділянці дороги було виявлено тіло трупа ОСОБА_6 . Також, було виявлено та зафіксовано слід волочіння, уривки від одягу ОСОБА_6 та уламки лакофарбового покриття від не встановленого транспортного засобу.

29.03.2023 в якості свідка допитано ОСОБА_7 , який повідомив, що 20.03.2023 близько 19 год. 30 хв. на службовому автомобілі «Форд» виїхав із смт. Народичі, Житомирської області та рухався в напрямку м. Житомира. Під часу руху останній рухався автомобільною дорогою сполученням «Виступовичі Житомир - М. Подільський». Рухаючись зі швидкістю 90 км/год. у вищевказаному напрямку та проїхавши м. Коростень, наближаючись до с. Ягодинка Друга, останній здійснив обгін вантажного автомобіля (автопоїзда з тентованим напівпричепом). Здійснивши обгін вказаного вантажного автомобіля, свідок продовжив рух в напрямку м. Житомира та через 5-10 хвилин після обгону, в полі світла фар керованого свідком автомобіля, останній виявив пішохода, який рухався на зустріч по смузі руху, безпосередньо по проїзній частині, ближче до середини проїзної частини. Зовні вищевказаний пішохід перебував в стані алкогольного сп`яніння та був одягнутий в темний одяг, будь-які світловідбивачі на його одязі були відсутні. В подальшому, свідок ОСОБА_8 здійснив об`їзд даного пішохода та поїхав у вказаному вище напрямку, в той момент позаду автопоїзда не було, оскільки він рухався повільніше.

10.07.2023 до ВП №4 Житомирського РУП надійшов інформаційний рапорт від оперуповноваженого СКП ВП №4 ЖРУП ГУНП в Житомирській області з інформацією про те, що під час здійснення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що вищевказаний наїзд на пішохода ОСОБА_6 міг бути здійснений за допомогою автомобіля марки «MAN 18.410» реєстраційний номер НОМЕР_1 білого кольору в складі з напівпричепом марки «ES-GE TIEFLADER», реєстраційний номер НОМЕР_2 червоного кольору, який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄРДПОУ: НОМЕР_3 , що за адресою: АДРЕСА_1 .

З метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставини кримінального провадження, встановлення учасників та співучасників злочину, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу з метою проведення детального огляду за участю спеціаліста автомобіля марки марки «MAN 18.410» реєстраційний номер НОМЕР_1 білого кольору в складі з напівпричепом марки «ES-GE TIEFLADER», реєстраційний номер НОМЕР_2 червоного кольору, який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄРДПОУ: НОМЕР_3 , що за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення залишків крові та часток одягу загиблого на кузові і деталях автомобіля та напівпричепа.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надіславшидо суду заяву, в якій просить розгляд клопотання провести без його участі. Клопотання підтримує в повному обсязі.

Згідно з положеннями ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів не здійснювалось у зв`язку з неприбуттям в судове засідання осіб, які беруть участь в розгляді клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та вилучити їх.

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду. Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихчастиною п`ятоюцієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим відділом Відділення поліції № 4 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023060460000075 від 21.03.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

В ходірозслідування встановлено,що20.03.2023 о 21 год. 19 хв. до чергової частини відділення поліції №4 надійшло повідомлення від ОСОБА_5 про те, що на 125 км. автомобільної дороги «Виступовичі-Житомир-М.Подільський», поблизу с. Ягодинка Друга, Новоборівської територіальної громади, Житомирського району, Житомирської області останній виявив труп ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з ознаками наїзду від транспортного засобу.

З протоколу допиту свідка та матеріалів оперативно-розшукових заходів, долучених до клопотання, вбачається, що вищевказаний наїзд на пішохода ОСОБА_6 міг бути здійснений за допомогою автомобіля марки «MAN 18.410» реєстраційний номер НОМЕР_1 білого кольору в складі з напівпричепом марки «ES-GE TIEFLADER», реєстраційний номер НОМЕР_2 червоного кольору, який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄРДПОУ: НОМЕР_3 , що за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи вище викладене, слідчий суддя вважає, що слідчим ВП №4 доведено необхідність отримання доступу до речей, а саме до автомобіля марки марки «MAN 18.410» реєстраційний номер НОМЕР_1 білого кольору в складі з напівпричепом марки «ES-GE TIEFLADER», реєстраційний номер НОМЕР_2 червоного кольору, який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з метою проведення детального огляду за участю спеціаліста вказаних транспортних засобів, що дозволить здобути докази в кримінальному провадженні, які мають значення по кримінальному провадженню, а тому оскільки іншими способами не можливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей, з метою прийняття законного і обґрунтованого рішення у кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим, та таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 159, 160, 162, 163 КПК України, слідчий суддя, -

постановив:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СВ ВП №4 Житомирського районного управління поліціїГУНП в Житомирській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до автомобіля марки «MAN 18.410», реєстраційний номер НОМЕР_1 білого кольору в складі з напівпричепом марки «ES-GE TIEFLADER», реєстраційний номер НОМЕР_2 червоного кольору, який перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄРДПОУ: НОМЕР_3 , що за адресою: АДРЕСА_1 , з метою проведення огляду вказаного автомобіля за участю спеціаліста для виявлення залишків крові та часток одягу загиблого на кузові і деталях автомобіля та напівпричепа.

Встановити строк дії ухвали до 13.09.2023 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудВолодарсько-Волинський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення13.07.2023
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу112172723
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —276/1291/23

Ухвала від 13.07.2023

Кримінальне

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області

Бобер Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні