Ухвала
від 12.07.2023 по справі 280/4557/23
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ПРОДОВЖЕННЯ ПРОЦЕСУАЛЬНОГО СТРОКУ

12 липня 2023 рокуСправа № 280/4557/23 м. Запоріжжя Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Прудивуса О.В., перевіривши матеріали адміністративного позову

за позовною заявою: ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 ; місце проживання: АДРЕСА_2 )

до:Воскресенської сільської військової адміністрації Пологівського району Запорізької області (код ЄДРПОУ 45133510, 69107, м. Запоріжжя, проспект Соборний, буд. 164)

про:зобов`язання суб`єкта владних повноважень вчинити певні дії,

та виконання вимог ст. 169 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

26.06.2023 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 (далі позивач) до Воскресенської сільської військової адміністрації Пологівського району Запорізької області (далі відповідач), в якому позивач просить:

зобов`язати відповідача достроково припинити депутатські повноваження позивача як депутата Воскресенської сільської ради Пологівського району Запорізької області Багатомандатного виборчого округу № 7, за власним її волевиявленням про складання депутатських повноважень;

вирішити питання щодо розподілу судових витрат.

Позовна заява підписана представником позивача адвокатом Віхляєвим В.В., який діє на підставі ордеру на надання правничої (правової) допомоги серія АР № 1129920 від 23.06.2023.

Ухвалою судді Запорізького окружного адміністративного суду від 03 липня 2023 року позовну заяву залишено без руху, надано строк для усунення її недоліків протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

07.07.2023 на виконання ухвали Запорізького окружного адміністративного суду від 03.07.2023 про залишення позовної заяви без руху позивачем була надана заява про усунення недоліків позовної заяви, а також копія паспорта позивача, нормативне обґрунтування позовних вимог, копія заяви позивача про дострокове складення депутатських повноважень.

Заява про усунення недоліків та додані до неї документи подані представником позивача через підсистему «Електронний суд».

При усуненні недоліків позивачем не додержано вимог ст. 161 КАС України з огляду на таке.

Згідно з ч. 1 ст. 161 КАС України до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті.

Поряд із цим, відповідно до ч. 8 ст. 18 КАС України особи, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, подають процесуальні та інші документи, письмові та електронні докази, вчиняють інші процесуальні дії в електронній формі виключно за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі ЄСІТС), з використанням власного електронного підпису, прирівняного до власноручного підпису відповідно до Закону України «Про електронні довірчі послуги», якщо інше не визначено цим Кодексом.

Згідно з ч. 2 ст. 44 КАС України учасники справи зобов`язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов`язки.

За приписами ч.ч. 7-10 ст. 44 КАС України документи (в тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду, а процесуальні дії вчинятися учасниками справи в електронній формі з використанням ЄСІТС, за винятком випадків, визначених цим Кодексом. Процесуальні документи в електронній формі мають подаватися учасниками справи до суду з використанням ЄСІТС в порядку, визначеному Положенням про ЄСІТС та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів) (далі - Положення). У разі подання до суду документів в електронній формі учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Відповідно до пункту 24 Положення підсистема «Електронний суд» є підсистемою ЄСІТС, що забезпечує можливість користувачам у передбачених законодавством випадках відповідно до наявних технічних можливостей підсистеми ЄСІТС реалізованого функціоналу створювати та надсилати в електронному вигляді процесуальні чи інші документи до суду, інших органів та установ у системі правосуддя, а також отримувати інформацію про стан і результати розгляду таких документів чи інші документи.

За пунктом 29 Положення у разі подання до суду документів в електронній формі учасник зобов`язаний у випадках, визначених процесуальним законодавством, надати доказ надсилання іншим учасникам справи копій поданих до суду документів. На виконання зазначеного пункту Положення в «Електронному суді» реалізовано функціонал, який надає можливість користувачам надсилати документи до Електронних кабінетів інших учасників перед відправкою до суду з отриманням підтвердження (квитанції) про доставку таких документів. Підтвердження (квитанції) про доставку підписуються Кваліфікованим електронним підписом (КЕП) системи та відправляються з основним пакетом документів до суду як додатки.

Однак, позивач не надав суду доказів надсилання відповідачу копії заяви про усунення недоліків та доданих до неї документів листом з описом вкладення або підтвердження (квитанції) про доставку документів до Електронного кабінету відповідача як суб`єкта владних повноважень.

Відповідно до ч. 2 ст. 121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Отже, суд вважає за необхідне продовжити процесуальний строк, а саме строк для усунення недоліків позовної заяви.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 121, 161 243, 248 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

1.Продовжити до 12 серпня 2023 року строк для усунення недоліків позовної заяви ОСОБА_1 до Воскресенської сільської військової адміністрації Пологівського району Запорізької області про зобов`язання суб`єкта владних повноважень вчинити певні дії.

2. Позивачу необхідно у строк, встановлений судом для усунення недоліків позовної заяви, надати до суду докази надсилання відповідачу копії заяви про усунення недоліків та доданих до неї документів листом з описом вкладення або підтвердження (квитанції) про доставку документів до Електронного кабінету відповідача як суб`єкта владних повноважень.

3. Копію цієї ухвали надіслати ОСОБА_1 .

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.В. Прудивус

Дата ухвалення рішення12.07.2023
Оприлюднено17.07.2023
Номер документу112178962
СудочинствоАдміністративне
Суть:зобов`язання суб`єкта владних повноважень вчинити певні дії, та виконання вимог ст. 169 КАС України

Судовий реєстр по справі —280/4557/23

Ухвала від 15.08.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

Ухвала від 12.07.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

Ухвала від 03.07.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні