Ухвала
від 14.07.2023 по справі 711/4592/23
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/4592/23

Номер провадження 1-кс/711/1303/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 липня 2023 року м. Черкаси

Слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Придніпровського районного суду м. Черкаси клопотання слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором у кримінальному провадженні начальником управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією країни та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю, Черкаської обласної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні №12022250000000050 від 27.01.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Придніпровського районного суду м. Черкаси з клопотанням, погодженим прокурором у кримінальному провадженні начальником управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією країни та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю, Черкаської обласної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні №12022250000000050 від 27.01.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю.

В обґрунтування клопотання слідчим зазначено, що СУ ГУНП в Черкаській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

Відомості внесено за матеріалами правоохоронних органів, згідно яких установлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , зловживаючи своїм службовим становищем, всупереч інтересам служби, в інтересах третіх осіб здійснили передачу земельних ділянок на території міста Черкаси з наявними містобудівними обмеженнями (територія лісопарку, заповідна територія, охоронна зона пам`яток археології, тощо), що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом інтересам держави.

Під час опрацювання інформації, наведеної в публікаціях на веб-сайті «18000.com.ua» установлено, що журналістами неодноразово опубліковано статті щодо можливих порушень службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , де висвітлено інформацію про надання у власність земельних ділянок із наявними містобудівними обмеженнями з порушенням норм Земельного кодексу України та інших норм законодавства.

Під час аналізу виданих у 2021 році ІНФОРМАЦІЯ_2 рішень про безоплатну передачу земельних ділянок у власність громадянам, установлено, що ряд рішень у подальшому були заветовані у зв`язку з порушенням норм, визначених у статті 118 Земельного кодексу України та пункту 4 Порядку оформлення прав на земельні ділянки у місті Черкаси, затвердженого рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 від 09.02.2021 № 3-582, а також через невідповідність наявним містобудівним обмеженням.

Так, рішенням ІНФОРМАЦІЯ_3 від 29.03.1991 № 64 з метою забезпечення охорони пам`яток археології, історії, а також збереження унікального природного ландшафту, на виконання основних напрямів розвитку культури в області, зону найбільшої концентрації пам`яток археології, історії, унікального рельєфу та природного ландшафту, розташовану в м. Черкаси та в районі Соснівки, на площі 2850 га, в межах, визначених на карті-схемі, з переліком пам`яток та інших об`єктів, оголошено заповідною територією - «Черкаські берегові схили».

Відповідно до п. 2 зазначеного рішення проєктування будь-яких об`єктів, а також проведення земляних робіт, намивчих, будівельних робіт на заповідній території необхідно погоджувати з державними органами охорони пам`яток історії та культури, державним органом охорони природи.

Згідно з пунктом 5 вищевказаного рішення нагляд за збереженням пам`яток та заповідної зони «Черкаські берегові схили» покладено на управління культури облвиконкому.

Відповідно до Положення про заповідну територію «Черкаські берегові схили», (далі Положення), затвердженого заступником голови ІНФОРМАЦІЯ_4 28.02.1996, це Положення відповідно до вимог Земельного кодексу України, Закону про охорону та використання пам`яток історії та культури, рішенням Черкаського облвиконкому від 29.03.1991 № 64 визначає правовий статус та порядок використання заповідної території «Черкаські берегові схили».

Пунктом 4 Положення визначено, що заповідна територія використовується як об`єкт культури з водоохоронною зоною, парково-рекреаційною зеленою зоною міста, визначеною генеральним планом м. Черкаси Київським інститутом « ІНФОРМАЦІЯ_5 », затвердженим рішенням ІНФОРМАЦІЯ_6 від 22.02.1982 № 83 та розпорядженням РМ УРСР від 29.03.1984 № 144.

Окрім цього, визначено, що розташування нової капітальної забудови на заповідній території не допускається. Обмежена реконструкція існуючої малоповерхової садибної забудови дозволяється на окремих ділянках заповідної території за умов, визначених Положенням. За погодженням зі спеціально уповноваженими державними органами охорони пам`яток, охорони природи, з дозволу цих органів допускається розташування на заповідній території об`єктів, які відповідають цілям і завданням земель історико-культурного призначення, природних, заповідних земель.

Відповідно до п. 5 Положення, заповідна територія є складовою частиною генерального плану міста Черкаси з відповідним статусом.

До основних об`єктів, які мають науковий, культурно-просвітницький інтерес включено 33 пам`ятки, поселення доби мезоліту, 2 городища, 4 поселення зарубинецької культури, могильник, поселення Черняхівської культури, городище 14-17 ст. на культурний шар пізньосередньовічних Черкас.

Відповідно до ст. 53 та 54 Земельного кодексу України до земель історико-культурного призначення належать землі, на яких розташовані пам`ятки культурної спадщини, їх комплекси (ансамблі), історико-культурні заповідники, історико-культурні заповідні території, охоронювані археологічні території, музеї просто неба, меморіальні музеї-садиби. Землі історико-культурного призначення можуть перебувати у державній, комунальній та приватній власності.

Навколо історико-культурних заповідників, історико-культурних заповідних територій, музеїв просто неба, меморіальних музеїв садиб, пам`яток культурної спадщини, їх комплексів (ансамблів) встановлюється зони охорони пам`яток із забороною діяльності, що шкідливо впливає або може вплинути на додержання режиму використання таких земель.

Відповідно до ч. 1 ст. 34 Закону України «Про охорону культурної спадщини» землі, на яких розташовані пам`ятки, історико-культурні заповідники, історико-культурні заповідні території, охоронювані археологічні території, належать до земель історико-культурного призначення, включаються до державних земельних кадастрів, планів землекористування, проєктів землеустрою, іншої проєктно - планувальної та містобудівної-документації.

Згідно норм, визначених частиною 1 статті 6 Закону України «Про охорону культурної спадщини» до повноважень органу виконавчої влади Автономної Республіки Крим, органів охорони культурної спадщини обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій відповідно до їхньої компетенції належить, зокрема, здійснення контролю за виконанням цього Закону, інших нормативно-правових актів про охорону культурної спадщини, забезпечення захисту об`єктів культурної спадщини від загрози знищення, руйнування чи пошкодження, погодження відчуження або передачі пам`яток місцевого значення їхніми власниками чи уповноваженими ними органами іншим особам у володіння, користування або управління, управління в порядку, визначеному законом, історико-культурними заповідниками державного чи місцевого значення, здійснення інших повноважень відповідно до закону.

Окрім цього, частино 2 даної статті встановленні повноваження ІНФОРМАЦІЯ_7 відповідно до їх компетенції у сфері охорони культурної спадщини, а саме, орім іншого, забезпечення дотримання режиму використання пам`яток місцевого значення їх території, зон охорони, надання висновків щодо відчуження або передачі пам`яток місцевого значення їх власниками чи уповноваженими ними органами іншим особам у володіння, користування або управління.

Статтею 6-1 Закону України «Про охорону культурної спадщини» встановлено, що дозволи, погодження і висновки, передбачені цим Законом, надаються органами охорони культурної спадщини безоплатно.

Рішення про надання або про відмову в наданні дозволу, погодження чи висновку приймається органом охорони культурної спадщини протягом одного місяця з дня подання фізичною чи юридичною особою відповідних документів у порядку визначеному Кабінетом Міністрів України.

Набуття суб`єктом господарювання права на провадження будь-яких дій щодо здійснення господарської діяльності на об`єктах культурної спадщини за декларативним принципом забороняється.

Відповідно до статті 18 Закону України «Про охорону культурної спадщини» об`єкти культурної спадщини, що є пам`ятками (за винятком пам`яток, відчуження або передача яких обмежується законодавчими актами України) можуть бути відчужені, а також передані власником або уповноваженим ним органом у володіння, користування чи управління іншій юридичній або фізичній особі за наявності погодження відповідного органу охорони культурної спадщини.

Водночас у ході аналізу рішень ІНФОРМАЦІЯ_1 , оприлюднених на офіційному веб-сайті, а також отриманих від ІНФОРМАЦІЯ_8 висновків, досудовим розслідуванням встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_2 прийнято ряд рішень про передачу у приватну власність громадянам земельних ділянок, які розташовані в межах заповідної території «Черкаські берегові схили», без отримання відповідних висновків від ІНФОРМАЦІЯ_8 , як уповноваженого органу охорони культурної спадщини.

Так, рішеннями ІНФОРМАЦІЯ_1 було затверджено проєктну документацію та передано у власність громадянам наступні земельні ділянки без відповідного висновку Управління культури та охорони культурної спадщини:

1) Земельна ділянка з кадастровим номером 7110136700:02:014:0066, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , площею 0.0827 га, з наявними містобудівними обмеженнями та обтяженнями землекористування, пов`язаними із розташуванням частини земельної ділянки площею 0.0308 га в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій та площею 0.0827 га в межах заповідної території «Черкаські берегові схили», яка належить ОСОБА_5 , була передана їй у власність рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 №13-146 від 11.11.2021, технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) розроблена ДП « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_9 » ОСОБА_6 ;

2) Земельна ділянка з кадастровим номером 7110136700:03:006:0073, яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 , площею 0.0232 га, на земельній ділянці наявні містобудівні обмеження реалізація містобудівної документації на частині земельної ділянки (територія вуличної мережі (36%) зона регулювання забудови, охоронна зона пам`яток археології міста Черкаси заповідна територія «Черкаські берегові схили», яка належить ОСОБА_7 та була передана їй у власність рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 №9-49 від 02.09.2021, технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) розроблена ФОП « ОСОБА_8 »;

3) Земельна ділянка з кадастровим номером 7110136700:03:021:0222, яка розташована за адресою: АДРЕСА_3 , площею 0.0279 га, наявні містобудівні обмеження охоронна зона пам`яток археології міста Черкаси заповідна територія «Черкаські берегові схили» - зона регулювання забудови, дата реєстрації 27.09.2021, яка належить ОСОБА_9 та була передана йому у власність рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 №9-57 від 02.09.2021, технічна документація із землеустрою щодо відновлення земельних ділянок розроблена ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » ОСОБА_10 ;

4) Земельна ділянка з кадастровим номером 7110136700:03:004:0278, яка розташована за адресою АДРЕСА_4 , площею 0.073, наявні містобудівні обмеження: охоронна зона пам`яток археології міста Черкаси заповідна територія «Черкаські берегові схили» - зона регулювання забудови, яка належить ОСОБА_11 та була передана йому у власність рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 №9-54 від 02.09.2021, технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) розроблена ФОП « ОСОБА_12 »;

5) Земельна ділянка з кадастровим номером 7110136700:03:027:0053, яка розташована за адресою АДРЕСА_5 , площею 0.0155га, наявні містобудівні обмеження розташування земельної ділянки в межах об`єднаної зони охорони пам`яток археології та заповідної території «Черкаські берегові схили», яка на даний час належить ПП « ОСОБА_13 » та яка рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 №8-48 від 29.07.2021 була передана у власність ОСОБА_14 , технічна із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) розроблена ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » ОСОБА_15 ;

6) Земельна ділянка 7110136700:04:001:0135, яка розташована за адресою АДРЕСА_6 , площею 0.0841га, наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, пов`язані із розташуванням земельної ділянки в межах заповідної території «Черкаські берегові схили» та пов`язані із реалізацією містобудівної документації (земельна ділянка належить до зони блокованої малоповерхової забудови визначеної під реконструкцію «Ж-2р(Ж-1)»,яка належить ОСОБА_16 та передавалася у власність рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 №5-445 від 13.05.2021, проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки розроблений «Міським земельно-кадастровим центром» ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ОСОБА_17 ;

7) Земельна ділянка з кадастровим номером 7110136700:02:009:0025, яка розташована за адресою АДРЕСА_7 , площею 0.09 га, наявні містобудівні обмеження та обмеження землекористування, пов`язані з розміщенням в межах заповідної території «Черкаські берегові схили», - в зоні пам`яток природі та садово-паркового мистецтва пов`язані з реалізацією містобудівної документації, яка належить ОСОБА_18 та передавалася йому у власність рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 №3-218 від 09.02.2021, технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) розроблена ЧРФ ДП « ІНФОРМАЦІЯ_11 » ОСОБА_19 ;

8) Земельна ділянка з кадастровим номером 7110136700:02:015:0005, яка розташована за адресою АДРЕСА_8 , площею 0.1га, наявні містобудівні обмеження пов`язані з розташуванням земельної ділянки в межах заповідної території «Черкаські берегові схили» та із реалізацією містобудівної документації (земельна ділянка належить до лікувальної зони «Г-4») та розміщенні частини земельної ділянки площею 0.0406га в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій, на даний час земельна ділянка належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 №3-345 від 09.02.2021 земельна ділянка передавалася у власність ОСОБА_20 , проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки розроблений ФОП « ОСОБА_21 »;

9) Земельна ділянка з кадастровим номером 7110136700:02:015:0007, яка розташована за адресою АДРЕСА_8 , площею 0.0839га, наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов`язані із розташуванням земельної ділянки площею 0.0839га в межах заповідної території «Черкаські берегові схили» та із реалізацією містобудівної документації (земельна ділянка належить до лікувальної зони «Г-4» та до зони зелених насаджень в санітарно-захисних зонах «С-6 (С-6п)») та пов`язані з розміщенням частини земельної ділянки площею 0.0051га та 0.0005га в охоронній зоні навколо діючих інженерних комунікацій, на даний час земельна ділянка належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 №3-346 від 09.02.2021 ділянка передана у власність ОСОБА_22 , проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок розроблений ФОП « ОСОБА_21 »;

10) Земельна ділянка з кадастровим номером 7110136700:02:006:0087, яка розташована за адресою АДРЕСА_9 , площею 0.007га, містобудівні обмеження територія зелених насаджень, заповідна територія «Черкаські берегові схили», яка належить ОСОБА_23 , рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 №13-111 від 11.11.2021 земельна ділянка була передана у власність ОСОБА_24 , проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки розроблений ФОП « ОСОБА_21 »;

11) Земельна ділянка з кадастровим номером 7110136700:02:007:0049, яка розташована за адресою АДРЕСА_10 , площею 0.1 га, наявні містобудівні обмеження заповідна територія «Черкаські берегові схили, охоронна зона навколо інженерних комунікацій, рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 №13-200 від 11.11.2021 земельну ділянку передано у власність ОСОБА_25 , 21.07.2022 власником земельної ділянки стала ОСОБА_26 , проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки розроблений ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » ОСОБА_27 ;

12) Земельна ділянка з кадастровим номером 7110136700:02:003:0059, яка розташована за адресою: АДРЕСА_11 , площею 0.1 га, наявні містобудівні обмеження: - охоронна зона навколо інженерних комунікацій (площа 0.033га), -заповідна територія «Черкаські берегові схили», рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 №13-202 від 11.11.2021 була передана у власність ОСОБА_28 ;

ІНФОРМАЦІЯ_2 09.02.2012 рішенням №3-582 затверджено Порядок оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси. В подальшому, 24.05.2012 рішенням №3-912 ІНФОРМАЦІЯ_2 , пунктом 1 внесено доповнення до додатку до рішення від 09.02.2012 №3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси», а саме додано пункти 37 та 38, відповідно до доданого пункту 37 «Документація із землеустрою передається землевпорядними організаціями до ІНФОРМАЦІЯ_1 на затвердження в паперовому та електронному вигляді у форматі SHAPE-файл (*shp) в місцевій системі координат. Електронний вигляд повинен відповідати технічним умовам, затвердженим наказом ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

З огляду на наведені вище норми, затвердженні ІНФОРМАЦІЯ_2 , вбачається, що копії технічної документації на земельні ділянки, яка подається громадянами чи розробниками до ІНФОРМАЦІЯ_1 на затвердження - повинна зберігатися в ІНФОРМАЦІЯ_14 в електронному вигляді після прийняття рішення ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відтак, для проведення повного, всебічного, неупередженого досудового розслідування, встановлення та перевірки всіх юридичних фактів у органу досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме до належним чином завірених копій технічної документації на вищевказані земельні ділянки, а також, до приватизаційних справ на вищевказані земельні ділянки, зокрема протоколів постійних комісій, доповідних записок, супровідних листів.

Вказані у клопотанні документи, до яких орган досудового розслідування просить надати тимчасовий доступ містять персональні дані осіб, а тому відповідно до ст. 162 КПК України, відносяться до охоронюваної законом таємниці, що виключає можливість її отримання в порядку ст. 93 КПК України.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення відповідних документів, слідчий просить розглянути дане клопотання без виклику представника ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ініціатор клопотання зазначає, що з метою забезпечення виконання завдань кримінального провадження щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування, беручи до уваги, що вказані вище документи, тимчасовий доступ до яких необхідно отримати, мають важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні і можуть бути використані як доказ в суді, тому слідчий за погодженням з прокурором звернувся до слідчого судді з даним клопотанням.

В судове засідання слідчий не з`явився. Надав суду заяву про розгляд клопотання без його участі та без фіксації судового процесу технічними засобами, підтримав клопотання та просив суд його задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 , в судове засідання не викликався відповідно до положень ч. 2 ст. 163 КПК України.

Відповідно до частини четвертої статті 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи вищенаведене, судовий розгляд здійснювався без фіксації процесу технічними засобами.

Вивчивши клопотання та надані слідчим матеріали з кримінального провадження №12022250000000050 від 27.01.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно доч.1ст.159КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п. 4, 8 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать зокрема: конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю; персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних.

Згідно п. п. 1, 2. ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ст. 132 КПК України, - застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що: 1) існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; 2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора; 3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Згідно витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань у кримінальному провадженні №12022250000000050 від 27.01.2022 здійснюється досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України.

Досудове розслідування здійснюється по обставинах, відповідно до яких службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 всупереч інтересам служби, в інтересах третіх осіб, прийнято рішення про передачу земельних ділянок на території м. Черкаси з наявними містобудівними обмеженнями, чим заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом інтересам держави.

Під час аналізу виданих у 2021 році ІНФОРМАЦІЯ_2 рішень про безоплатну передачу земельних ділянок у власність громадянам, установлено, що ряд рішень у подальшому були заветовані у зв`язку з порушенням норм, визначених у статті 118 Земельного кодексу України та пункту 4 Порядку оформлення прав на земельні ділянки у місті Черкаси, затвердженого рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 від 09.02.2021 № 3-582, а також через невідповідність наявним містобудівним обмеженням.

Так, у ході аналізу рішень ІНФОРМАЦІЯ_1 , оприлюднених на офіційному веб-сайті, а також отриманих від ІНФОРМАЦІЯ_8 висновків, досудовим розслідуванням встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_2 прийнято ряд рішень про передачу у приватну власність громадянам земельних ділянок, які розташовані в межах заповідної території «Черкаські берегові схили», без отримання відповідних висновків від ІНФОРМАЦІЯ_8 , як уповноваженого органу охорони культурної спадщини.

Слідчий суддя погоджується з тим, що з метою повного та об`єктивного розслідування даного кримінального провадження, слідчому необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_12 , з можливістю вилучення належним чином завірених копій вказаних документів, а саме: технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на земельну ділянку з кадастровим номером 7110136700:02:014:0066 виготовленої ДП « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ОСОБА_6 ; технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на земельну ділянку з кадастровим номером 7110136700:03:006:0073 виготовленої Фізичною особою-підприємцем « ОСОБА_8 »; проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок від 21.01.2015, на земельну ділянку з кадастровим номером 7110136700:03:021:0222 виготовленого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » ОСОБА_10 ; технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) щодо земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:03:004:0278 виготовленої ФОП ОСОБА_12 ; технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) щодо земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:03:027:0053 виготовленої ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » ОСОБА_15 ; проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок щодо земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:04:001:0135 виготовленого ДП « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ОСОБА_17 ; технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) щодо земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:02:009:0025 виготовленої ЧПФ ДП « ІНФОРМАЦІЯ_11 »; проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:02:015:0005 виготовленого ФОП ОСОБА_21 ; проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:02:015:0007 виготовленого ФОП ОСОБА_21 ; проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:02:006:0087 виготовленого ФОП ОСОБА_21 ; проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:02:007:0049 виготовленого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » ОСОБА_27 ; проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:02:003:0059, виготовленого ФОП « ОСОБА_21 »; приватизаційних справ на земельні ділянки з наступними кадастровими номерами: 7110136700:02:014:0066, 7110136700:03:006:0073, 7110136700:03:021:0222, 7110136700:03:004:0278, 7110136700:03:027:0053, 7110136700:04:001:0135, 7110136700:02:009:0025, 7110136700:02:015:0005, 7110136700:02:015:0007, 7110136700:02:006:0087, 7110136700:02:007:0049, 7110136700:02:003:0059; протоколів засідань постійних комісій, доповідних записок, супровідних листів щодо затвердження технічної документації на земельні ділянки з кадастровими номерами: 7110136700:02:014:0066, 7110136700:03:006:0073, 7110136700:03:021:0222, 7110136700:03:004:0278, 7110136700:03:027:0053, 7110136700:04:001:0135, 7110136700:02:009:0025, 7110136700:02:015:0005, 7110136700:02:015:0007, 7110136700:02:006:0087, 7110136700:02:007:0049, 7110136700:02:003:0059.

Слідчим доведено, що:

- вказані документи мають важливе значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також використовуватися для проведення відповідних експертиз, інших слідчих та процесуальних дій;

- іншими способами, окрім тимчасового доступу до документів неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159, 162-164 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області капітану поліції ОСОБА_29 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області майору поліції ОСОБА_30 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_12 , з можливістю вилучення належним чином завірених копій вказаних документів у паперовому вигляді, а саме до:

- технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на земельну ділянку з кадастровим номером 7110136700:02:014:0066 виготовленої ДП « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ОСОБА_6 ;

- технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на земельну ділянку з кадастровим номером 7110136700:03:006:0073 виготовленої Фізичною особою-підприємцем « ОСОБА_8 »;

- проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок від 21.01.2015, на земельну ділянку з кадастровим номером 7110136700:03:021:0222 виготовленого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » ОСОБА_10 ;

- технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) щодо земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:03:004:0278 виготовленої ФОП ОСОБА_12 ;

- технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) щодо земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:03:027:0053 виготовленої ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » ОСОБА_15 ;

- проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок щодо земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:04:001:0135 виготовленого ДП « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ОСОБА_17 ;

- технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) щодо земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:02:009:0025 виготовленої ЧПФ ДП « ІНФОРМАЦІЯ_11 »;

- проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:02:015:0005 виготовленого ФОП ОСОБА_21 ;

- проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:02:015:0007 виготовленого ФОП ОСОБА_21 ;

- проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:02:006:0087 виготовленого ФОП ОСОБА_21 ;

- проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:02:007:0049 виготовленого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » ОСОБА_27 ;

- проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером 7110136700:02:003:0059, виготовленого ФОП « ОСОБА_21 »;

- приватизаційних справ на земельні ділянки з кадастровими номерами: 7110136700:02:014:0066, 7110136700:03:006:0073, 7110136700:03:021:0222, 7110136700:03:004:0278, 7110136700:03:027:0053, 7110136700:04:001:0135, 7110136700:02:009:0025, 7110136700:02:015:0005, 7110136700:02:015:0007, 7110136700:02:006:0087, 7110136700:02:007:0049, 7110136700:02:003:0059;

- протоколів засідань постійних комісій, доповідних записок, супровідних листів щодо затвердження технічної документації на земельні ділянки з кадастровими номерами: 7110136700:02:014:0066, 7110136700:03:006:0073, 7110136700:03:021:0222, 7110136700:03:004:0278, 7110136700:03:027:0053, 7110136700:04:001:0135, 7110136700:02:009:0025, 7110136700:02:015:0005, 7110136700:02:015:0007, 7110136700:02:006:0087, 7110136700:02:007:0049, 7110136700:02:003:0059.

Строк дії цієї ухвали один місяць з дня її постановлення.

Роз`яснити уповноваженій особі ІНФОРМАЦІЯ_1 , що відповідно до вимог ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали суду, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на отримання вказаної інформації, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення14.07.2023
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу112189918
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —711/4592/23

Ухвала від 14.07.2023

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Старікова М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні