Ухвала
від 14.07.2023 по справі 200/3404/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

14 липня 2023 року Справа №200/3404/23

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Льговська Ю.М., перевіривши матеріали позову Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (код ЄДРПОУ: 13492430, місцезнаходження: вул. Серова, буд. 1а, м. Маріуполь, Донецька область, 87528) до Комунального підприємства «Покровська ритуальна служба» (код ЄДРПОУ: 33908558, місцезнаходження: вул. Прокоф`єва, буд. 72А, м. Покровськ, 85300) про стягнення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць та пені, -

В С Т А Н О В И В:

11 липня 2023 року Донецьке обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Комунального підприємства «Покровська ритуальна служба» про стягнення з відповідача на користь Державного бюджету України адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2022 році, у розмірі 61145 ,08 грн та пені у розмірі 3 130, 88 грн на розрахунковий рахунок НОМЕР_1 Донецьке ГУК/ Краматорська МТГ/50070000; ЄДРПОУ ГУ ДКСУ 37967785; МФО 899998; код платежу 50070000. ЄДРПОУ відділення Фонду (стягувача) 13492430.

За приписами частини першоїстатті 171 Кодексу адміністративного судочинства України(далі КАС України) суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); відповідає позовна заява вимогам, встановленимстаттями 160,161,172цього Кодексу; належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності; позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Частиною третьоюстатті 161 КАС Українирегламентовано, що до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати згідно з частиною другоїстатті 132 КАС України встановлюються законом.

Підпунктом 1 пункту 3 частини другої статті 4 спеціального Закону України «Про судовий збір» від 08 липня 2011 року № 3674-VI передбачено, що ставки судового збору за подання до адміністративного суду адміністративного позову майнового характеру, який подано юридичною особою/суб`єктом владних повноважень становить 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до абзацу 4 частини першоїстатті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» від 03 листопада 2022 року № 2710-ІХ з 1 січня 2023року прожитковий мінімум на одну працездатну особу в розрахунку на місяць встановлено у розмірі 2 684 грн.

Отже, за подання позову в цій справі сплаті підлягає 2 684 грн судового збору.

На підставі частини третьої статті 4 № 3674-VI суд застосовує коефіцієнт 0,8 для пониження відповідного розміру ставки судового збору.

Тому цей недолік підлягає усуненню шляхом надання доказів сплати судового збору в розмірі 2 147, 20 грн за наступними реквізитами: отримувач коштів Донецьке ГУК/Слов`янське МТГ/22030101, код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37967785, банк отримувача Казначейство України (ЕАП), код банку отримувача (МФО) 899998, номер рахунку (IBAN) UA 308999980313111206084005658, код класифікації доходів бюджету 22030101, призначення платежу*;101;_(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи (завжди має 10 цифр); Судовий збір, за позовом _(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Донецький окружний адміністративний суд.

Згідно з абзацом 2 частини другої статті 161 КАС Україниу разі подання до суду документів в електронній формі суб`єкт владних повноважень зобов`язаний надати доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Скріншот екрану про направлення позовної заяви відповідачеві електронною поштою вказаній вимозі не відповідає.

Вказаний недолік підлягає усуненню шляхом надання доказів надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи позовної заяви з копіями поданих до неї документів.

Крім того, відповідно до пунктів 5, 8 частини п`ятої статті 160 КАС Україниу позовній заяві зазначаються: виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності), зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

За змістом частини четвертоїстатті 161 КАС Українипозивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

У позовній заяві позивач, викладаючи обставини, якими обґрунтовує свої вимоги, не зазначає, які докази підтверджують ці обставини, та не надає їх до позовної заяви (зокрема, звіт про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю, звіти за формою 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії осіб з інвалідністю), інформацію центру зайнятості) або не зазначає доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (причини, з яких доказ не може бути поданий).

Отже, позовна заява не відповідає пунктам 5, 8 частини п`ятої статті160, частині четвертій статті161 КАС України.

А тому цей недолік підлягає усуненню шляхом зазначення позивачем доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги; надання цих доказів, а у разі їх відсутності у позивача - зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою.

Частиною першоїстатті 169 КАС України передбачено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановленихстаттями 160,161цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи, що позовна заява не відповідає вимогамстатей 160, 161 КАС України, вона підлягає залишенню без руху з наданням позивачеві строку для усунення недоліків.

Керуючись статями 160, 161, 169, 248 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Комунального підприємства «Покровська ритуальна служба» про стягнення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць та пені залишити без руху.

Позивачеві усунути недоліки позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Недоліки необхідно усунути шляхом надання до Донецького окружного адміністративного суду доказів сплати судового збору в розмірі 2 147, 20 грн; доказів надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи позовної заяви з копіями поданих до неї документів; доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, а у разі їх відсутності у позивача - зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (причин, з яких доказ не може бути поданий).

Роз`яснити позивачеві, що в разі, якщо він не усуне недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк, позовна заява буде йому повернута.

Повідомлення учасників справи здійснюється через електронну пошту, у тому числі неофіційну, виходячи з презумпції обізнаності (особа, яка, звертаючись до суду, в заяві, або по суті справи, або в заяві з процесуальних питань вказала свою електронну пошту, яка не є офіційною, то вона погоджується на отримання повідомлення саме на цю електронну пошту і має цікавитись, чи отримала лист, чи ні), або через систему «Електронний суд».

Учасник судового процесу, який не має офіційної електронної адреси, повинен виконати вимоги частини другої статті 129 КАС України та за допомогою електронної пошти (телефону) негайно підтвердити суду про отримання судового повідомлення.

Копію ухвали направити позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ю.М. Льговська

Дата ухвалення рішення14.07.2023
Оприлюднено17.07.2023
Номер документу112208773
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць та пені

Судовий реєстр по справі —200/3404/23

Ухвала від 11.01.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 28.07.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 14.07.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні