Ухвала
від 12.07.2023 по справі 363/108/23
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"12" липня 2023 р. Справа № 363/108/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 липня 2023 року Вишгородський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Рудюка О.Д.

за участі секретаря Бобрової Н.С.,

представника відповідача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м.Вишгороді цивільну справу у загальному позовному провадженні за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , третя особа: приватний нотаріус Вишгородського районного нотаріального округу Київської області Левчук Ольга Борисівна, приватний нотаріус Вишгородського районного нотаріального округу Київської області Шостак Олександр Анатолійович про визнання заповіту недійсним, встановлення факту родинних відносин,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вишгородського районного суду Київської області перебуває вищевказана цивільна справа.

26.06.2023 року на електронну адресу суду надійшло клопотання представника позивача, адвоката Крупського В.В. про витребування доказів, в якому просить: витребувати у ТОВ «Хелсі ЮА» (адреса місцезнаходження: м.Київ, вул.Воздвиженська.56, 5 поверх; код ЄДРПОУ40436197) належним чином засвідчену копію електронної медичної карти (в тому числі електронні направлення до лікарів, виписані рецепти тощо) ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Витребувати від Вишгородської амбулаторії загальної практики сімейної медицини (адреса місцезнаходження: 07301. Київська область, м.Вишгород, вул.Кургузова,1) належним чином засвідчені копії медичної документації (в тому числі виписок, медичних карт, направлень тощо) стосовно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Обґрунтовуючи клопотання тим, що вказані документи відносяться до лікарської таємниці, та охороняються законом, а тому сторона позивача з незалежних від неї причин не має змоги отримати її самостійно.

12.07.2023 року представник позивача в судове засідання не з`явився, до суду направив клопотання про відкладення розгляду справи. Крім того, просить з метою економії процесуального часу, розглянути клопотання про витребування доказів без представника позивача.

Представник відповідача ОСОБА_3 , адвокат Муравйова І.В. в судовому засіданні не заперечувала проти задоволення клопотання про витребування доказів.

Заслухавши думку представника відповідача ОСОБА_3 , адвокат Муравйової І.В., дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного.

Відповідно до ч.1 ст.5 ЦПК України, здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно п.4 ч.5 ст.12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом (ст.84 ЦПК України).

Таким чином, враховуючи вказані норми процесуального права, характер спору, предмет позовних вимог та необхідність витребуваних доказів для правильного вирішення спору, суду приходить до висновку про витребування доказів, що стосується предмету доказування і вирішення питання, щодо предмету оскарження.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст.84, 259, 260 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання адвоката КрупськогоВ.В., який представляє інтереси позивача ОСОБА_2 про витребування доказів (11.07.2023р.) задовольнити.

Витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю «Хелсі ЮА» (адреса місцезнаходження: м.Київ, вул.Воздвиженська.56, 5 поверх; код ЄДРПОУ40436197) належним чином засвідчену копію електронної медичної карти (в тому числі електронні направлення до лікарів, виписані рецепти тощо) ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати від Вишгородської амбулаторії загальної практики сімейної медицини (адреса місцезнаходження: 07301. Київська область, м.Вишгород, вул.Кургузова,1) належним чином засвідчені копії медичної документації (в тому числі виписок, медичних карт, направлень тощо) стосовно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до частин 7, 8 статті 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.Д.Рудюк

Дата ухвалення рішення12.07.2023
Оприлюднено18.07.2023
Номер документу112215189
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання заповіту недійсним, встановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —363/108/23

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

Ухвала від 12.07.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

Ухвала від 12.07.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні