Ухвала
від 17.07.2023 по справі 569/2245/22
РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

17 липня 2023 року

м. Рівне

Справа № 569/2245/22

Провадження № 22-ц/4815/867/23

Рівненський апеляційний суд в складі суддів:

головуючого Шимківа С.С,

суддів: Гордійчук С.О.,

Ковальчук Н.М.,

розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 адвоката БухтиНаталії Андріївни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів по справі за апеляційною скаргою представника ОСОБА_2 -адвоката ТвердогоМиколи Кузьмовичана рішенняРівненського міськогосуду Рівненськоїобласті від11травня 2023року у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Рівненська міська рада в особі Управління державного архітектурно-будівельного контролю Рівненської міської ради, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про знесення самовільного будівництва та звільнення земельної ділянки, -

в с т а н о в и в :

В провадженні Рівненського апеляційного суду перебуває справа за апеляційною скаргою представника ОСОБА_2 -адвоката ТвердогоМиколи Кузьмовичана рішенняРівненського міськогосуду Рівненськоїобласті від11травня 2023року у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Рівненська міська рада в особі Управління державного архітектурно-будівельного контролю Рівненської міської ради, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про знесення самовільного будівництва та звільнення земельної ділянки.

Розгляд справи призначено на 10 годину 15 хвилин 20 липня 2023 року.

14 липня 2023 року представником ОСОБА_1 адвокатомБухтою НаталієюАндріївною подано клопотання про участь у судовому засіданні, яке має відбутися в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи викладене, зважаючи на значну територіальну віддаленість місця знаходження представника ОСОБА_1 адвоката Бухти Наталії Андріївни від м. Рівного та технічну можливість забезпечити проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою Підсистеми відеоконференцзв`язкуЄСІТС (https://vkz.court.gov.ua), задля дотримання принципу розумності строків розгляду справи, апеляційний суд вважає за необхідне заяву задовольнити.

З огляду на наведене і керуючись ст. 212 ЦПК України, Рівненський апеляційний суд

у х в а л и в :

Клопотання представника ОСОБА_1 адвоката БухтиНаталії Андріївни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Судове засідання у справі за апеляційною представника ОСОБА_2 -адвоката ТвердогоМиколи Кузьмовичана рішенняРівненського міськогосуду Рівненськоїобласті від11травня 2023року у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Рівненська міська рада в особі Управління державного архітектурно-будівельного контролю Рівненської міської ради, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про знесення самовільного будівництва та звільнення земельної ділянки здійснювати за участі представника ОСОБА_1 адвоката БухтиНаталії Андріївни в режимі відеоконференції за допомогою Підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС (https://vkz.court.gov.ua) о 10 годині 15 хвилин 20 липня 2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Шимків С. С.

Судді: Гордійчук С.О.

Ковальчук Н.М.

Дата ухвалення рішення17.07.2023
Оприлюднено18.07.2023
Номер документу112217237
СудочинствоЦивільне
Сутьзнесення самовільного будівництва та звільнення земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —569/2245/22

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Рішення від 20.07.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Постанова від 20.07.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Шимків С. С.

Рішення від 11.05.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Першко О. О.

Рішення від 11.05.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Першко О. О.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Першко О. О.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Першко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні