Ухвала
від 17.07.2023 по справі 632/743/23
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 632/743/23

провадження № 2/632/343/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про оголошення перерви у судовому засіданні

17 липня 2023 р. м. Первомайський

Первомайський міськрайонний суд Харківської області у складі:

судді - Кочнєва О.В,

за участі секретаря Клименко А.В.,

позивачки ОСОБА_1 ,

представниці відповідача за довіреністю Кукса Д.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у спрощеному позовному провадженні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 , яка діє за себе і як піклувальник обмежено дієздатного ОСОБА_2 до Первомайського комунального підприємства «Тепломережі» про захист прав споживачів, визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

30.05.2023 року позивачка звернулася до суду із вказаним позовом, в якому просила суд визнати дії відповідача протиправними щодо нарахування в опалювальному сезоні з листопада 2022 року по квітень 2023 року належних до сплати сум за централізоване опалення квартири АДРЕСА_1 , виходячи з опалюваної площі квартири у розмірі 29,00 кв.м та зобов`язати відповідача здійснити перерахунок послуги з опалення за вказаною адресою за вищевказаний період саме виходячи з опалюваної площі квартири у розмірі 29,00 кв.м.

Ухвалою судді від 07.06.2023 року вказана позовна заява була залишена без руху через нерозуміння прохальної частини позовної заяви та визначення вимог щодо відповідача загалом щодо опалювальної площі, запропоновано уточнити вказані вимоги, наданий час для таких дій (а.с.32).

В межах визначеного суддею часу 13.06.2023 року від позивачки по справі надійшла нова редакція позовної заяви, яку позивачка назвала як уточнену позовну заяву, що є її правом та не відміняє процесуальний статус заяви по суті, в якій вона уточнила заявлені вимоги та прохальну частину своєї позовної заяви, чого досить для вирішення питання про відкриття провадження, оскільки недоліки позовної заяви були усунуті (а.с.34-37).

Ухвалою судді від 19.06.2023 року провадження у справі було відкрито у спрощеному позовному провадженні з викликом сторін, надано час для подання заяву по суті позову (а.с.39).

Перед початком судового засідання від відповідача по справі надійшов відзив на позовну заяву від 14.07.2023 року разом із клопотанням про поновленням строку на подання відзиву (а.с.45-60). У вказаних документах відповідач просив відмовити позивачці у задоволенні позовних вимог через їх безпідставність, а щодо поновлення строку посилався на те, що через акт збройної агресії 04.07.2023 року у м. Первомайський раніше подати відзив відповідач не міг.

У судовому засіданні 17.07.2023 року позивачка в усній формі просила суд забезпечити їй участь у судовому засіданні адвоката за призначенням органу безоплатної правової допомоги, оскільки вона є інвалідом другої групи та законним представником свого обмежено дієздатного сина, а також забезпечити участь у судових засіданнях по даній справі представника відповідачки за посадою ОСОБА_3 , оскільки на відміну від представниці відповідача, яка присутня у судовому засіданні, він володіє всім комплексом знань щодо її квартири, а саме щодо підстав та часу відключення, визначеного порядку такого відключення та особисто керував зрізанням радіаторів опалення у належній їй квартирі.

Представниця відповідача підтримала раніше поданий відзив та просила залучити його до справи саме як заяву по суті позову, оскільки вважала, що строк для його подачі пропущений з поважних причин.

Вислухавши позивачку та представницю відповідачки щодо заявлених ними клопотань, суд вважає, що у розгляді справи слід оголосити перерву для можливості підготовки для розгляду справи по суті, а щодо заявлених клопотань встановлює наступне.

Усне клопотання позивачки суд залишає без задоволення, оскільки для залучення адвоката для надання позивачці вторинної правової допомоги з регіонального центру з надання правової допомоги у Харківській та Луганській областях вона повинна особисто звернутися до вказаного центру у м. Первомайський і за наявності визначеної законом можливості отримати такого адвоката. Суд під час провадження у цивільних справах такої можливості немає. Також позивачка не надала жодного належного доказу, окрім власних слів, щодо необхідності залучення до участі у справі та допиту як свідка у порядку ст.93 ЦПК України представника відповідача за законом ОСОБА_3 . У відповідача є представниця, вона має повноваження, яких досить для представлення позиції відповідача. Бажання позивачки повинно грунтуватися на вимогах закону, а воно грунтується на особистому сприйнятті обставин, що склалася, та бажання, яке не підкріплене жодним об`єктивним доводом. Тому усне клопотання позивачки про виклик у судове засідання представника відповідача за посадою суд також залишає без задоволення.

Вирішуючи питання прийняття саме відзиву відповідача з урахуванням строку його подання та визнання поважних причин пропуску строку на його подання, суд встановлює, що вказані представницею відповідача підстави для його подачі не є поважними, враховуючи, що ухвалу про відкриття провадження та копію позовної заяви відповідач отримав 21.06.2023 року (а.с.43), тобто аргументація та докази щодо причин пропуску не відповідають вимогам для такого роду подань, враховуючи, що даних про простій відповідача у період з 05.07.2023 року до 14.07.2023 року суду надано не було. Відповідно суд відмовляє у поновленні строку для прийняття відзиву, а відповідно, поданий відповідачем документ під назвою відзив суд рахує як письмові пояснення у порядку ст.43 ЦПК України.

Відповідно справа слухається на підставі нової редакції позовної заяви з доданими до неї та до первинної позовної заяви доказами з боку позивачки та письмовими поясненнями з додатками, доданими відповідачем перед судовим засіданням 17.07.2023 року. Інших заяв по суті позову та щодо інших питань немає.

Усі наявні у сторін клопотання станом на 17.07.2023 року вирішені складом суду, інших сторони не заявляли.

Відповідно до ч.2 та ч.3 ст.240 ЦПК якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі; про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання в порядку, визначеному цим Кодексом.

На підставі викладеного та керуючись ч.2 та ч.3 ст.240, ч.2 ст.258, ст.ст.260, 261, 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

У задоволенні усних клопотань позивачки про залучення їй судом представника з безоплатної правової допомоги та щодо участі у справі представника відповідача за посадою ОСОБА_4 відмовити за безпідставністю.

У приєднанні документу з назвою відзив з боку відповідача, поданого 17.07.2023 року відмовити через визнання причин пропуску строку його подання неповажними, вважати вказаний документ письмовими поясненнями з боку відповідача у порядку ст.43 ЦПК України.

У провадженні по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 , яка діє за себе і як піклувальник обмежено дієздатного ОСОБА_2 до Первомайського комунального підприємства «Тепломережі» про захист прав споживачів, визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії, оголосити перерву до 24.08.2023 року до 14 годину 00 хвилин та призначити справу до продовженого розгляду за адресою приміщення суду: Харківська область, м. Первомайський, 3 мікрорайон, буд. 1А, зал судових засідань №3.

Копію ухвали направити сторонам по справі до відома.

Повідомити сторони, що учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://pm.hr.court.gov.ua/fair/sud2030, при цьому ввівши у пошуку номер даної справи або номер провадження або за телефонами вказаними у супровідному листі.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили після її проголошення у судовому засіданні.

Суддя -

Дата ухвалення рішення17.07.2023
Оприлюднено18.07.2023
Номер документу112219662
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —632/743/23

Постанова від 07.03.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Постанова від 07.03.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Мальований Ю. М.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Мальований Ю. М.

Рішення від 28.09.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Рішення від 28.09.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні