Ухвала
від 17.07.2023 по справі 191/3382/22
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/3382/22

Провадження № 2/191/999/22

У Х В А Л А

іменем України

17 липня 2023 року м. Синельникове

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді - Порошиної О.О., за участю секретаря - Рибак М.П., розглянувши клопотання представника позивача про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах якої діє представник Ракицька Ірина Миколаївна до Старобільської міської військової адміністрації Старобільського району Луганської області, треті особи: Акціонерне товариство Комерційний банк «ПриватБанк», приватний нотаріус Старобільського районного нотаріального округу Басова Ольга Володимирівна про визнання права власності на спадкове майно, -

В С Т А Н О В И В :

Представник позивача, адвокат Ракицька Ірина Миколаївна звернулася до Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області з позовом в інтересах ОСОБА_1 до Старобільської міської військової адміністрації Старобільського району Луганської області, треті особи: Акціонерне товариство Комерційний банк «ПриватБанк», приватний нотаріус Старобільського районного нотаріального округу Басова Ольга Володимирівна про визнання права власності на спадкове майно.

Представником позивача подано клопотання про витребування доказів, в якому просила витребувати у приватного нотаріуса Старобільського районного нотаріального округу Басової Ольги Володимирівни, адреса: АДРЕСА_1 , адреса Старобільської державної нотаріальної контори, у якій на Басову Ольгу покладено обов`язки завідуючої: АДРЕСА_2, адреса електронної пошти: ІНФОРМАЦІЯ_1 , матеріали спадкової справи №31/2022 заведеної після смерті ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 .

До початку засідання представник позивача надала заяву про розгляд клопотання про витребування доказів без її участі.

Інші учасники процесу в судове засідання не з`явилися.

Відповідно до ч.1 ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. ч. 1, 5, 6, 7 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до статті 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до статті 77 ЦПК України належними є докази, що містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають ніше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Згідно з ст. 95 ЦПК України письмовими доказами є документи які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Вивчивши доводи клопотання та врахувавши те, що необхідність витребування обґрунтована неможливістю самостійного зібрання зазначених доказів для доведення обставин справи, якими позивач обґрунтовує позовні вимоги, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання представника позивача та витребування доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.76, 77, 81, 84, 95, 260, 261 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання представника позивача задовольнити.

Витребувати у Приватного нотаріуса Старобільського районного нотаріального округу Басової Ольги Володимирівни належним чином завірену копію спадкової справи №31/2022 заведеної після смерті ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Копію ухвали для виконання направити на адресу Приватного нотаріуса Старобільського районного нотаріального округу Басової Ольги Володимирівни.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. О. Порошина

СудСинельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення17.07.2023
Оприлюднено18.07.2023
Номер документу112221834
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —191/3382/22

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Постанова від 23.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Постанова від 23.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Рішення від 27.10.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні