Постанова
від 18.07.2023 по справі 362/4295/23
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/4295/23

Провадження № 1-кс/362/723/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 липня 2023 року Васильківський міськрайонний суд Київської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Василькові Київської області клопотання дізнавача СД відділу поліції № 1 Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Васильківського відділу Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, у кримінальному провадженні № 12023116140000311 від 20.06.2023 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України,

в с т а н о в и в:

Дізнавач, за погодженням з прокурором, звернувся до слідчого судді з клопотанням, в якому просив: надати дізнавачу сектору дізнання відділу поліції № 1 Обухівського районного управління поліції ГУНП в Київській області капітану поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів - оригіналів всієї наявної медичної документації на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка знаходиться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » виконавчого органу ІНФОРМАЦІЯ_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованої за адресою: АДРЕСА_1 та за місцем проживання останньої, а саме за адресою: АДРЕСА_4 , з можливістю її вилучення.

В обґрунтування клопотання посилався на те, що вказані документи необхідні для проведення судово-медичної експертизи.

В судове засідання дізнавач не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання у його відсутності.

Представник лікарні в судове засідання не викликався на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Дослідивши клопотання та долучені до нього матеріали, слідчий суддя приходить до висновку, що воно підлягає задоволенню з огляду на таке.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем, комп`ютерних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах, комп`ютерних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Згідно ч. ч. 5, 6 ст. 163 КПК України Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Слідчим суддею встановлено, що 19.06.2023 до ЧЧ ВП № 1 Обухівського РУП ГУНП в Київській області надійшла заява від ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про те, що 17.06.2023 близько 11 год. 00 хв., перебуваючи поруз з будинком АДРЕСА_4 чоловік на ім`я ОСОБА_6 , спричинив їй тілесні ушкодження та її брату, ОСОБА_7 .

20.06.2023 відомості про вчинене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023116140000311, за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 125 КК України.

В ході дізнання встановлено, що потерпіла ОСОБА_5 після спричинення їй тілесних ушкоджень, наступного дня, тобто 18.06.2023 року звернулася за отриманням медичної допомоги до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » виконавчого органу ІНФОРМАЦІЯ_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ) про що відповідні відомості містяться у медичній документації на її ім`я, яка зберігається у вказаній медичній установі за місцем проживання останньої, тобто за адресою: АДРЕСА_4 .

Підставами вважати що вказана медична документація на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 перебуває у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » виконавчого органу ІНФОРМАЦІЯ_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ) є довідка № 1415 від 18.06.2023 з вказаної медичної установи, а також покази потерпілої.

Тимчасовий доступ до інформації, а саме відомостей що містяться в медичній документації на ім`я ОСОБА_5 має істотне значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні і полягає у тому, що для проведення судово-медичної експертизи, працівникам Васильківського відділення КОБ СМЕ потрібна вся наявна на ОСОБА_5 медична документація.

На підставі наведеного та керуючись статтями 3, 9, 22, 26, 159-166 КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити.

Надати дізнавачу сектору дізнання відділу поліції № 1 Обухівського районного управління поліції ГУНП в Київській області капітану поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів - оригіналів всієї наявної медичної документації на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка знаходиться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » виконавчого органу ІНФОРМАЦІЯ_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованої за адресою: АДРЕСА_1 та за місцем проживання останньої, а саме за адресою: АДРЕСА_4 , з можливістю її вилучення.

Встановити строк дії ухвали до 18.09.2023 року.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.07.2023
Оприлюднено19.07.2023
Номер документу112245754
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —362/4295/23

Постанова від 18.07.2023

Кримінальне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Радченко Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні