Ухвала
від 13.07.2023 по справі 210/882/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 210/882/23

Провадження № 2/210/638/23

У Х В А Л А

іменем України

"13" липня 2023 р.

Дзержинський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі:

головуючого - судді Скотар Р.Є.,

за участі секретаря судового засідання Новосилецького В.О.

розглянувши згідно з вимогами частини 2 ст. 247 ЦПК України в порядку загального позовного провадження цивільну справу за первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради про визначення місця проживання дитини та звільнення від сплати аліментів та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи: Служба у справах дітей виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради, Служба у справах дітей виконавчого комітету Довгинцівської районної у місті ради про визначення місця проживання дитини,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні судді Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Скотар Р.Є. перебуває вищевказана справа..

Ухвалою суду від 24 лютого 2023 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), третя особа Служба у справах дітей виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради (50006, м. Кривий Ріг, пр. Металургів, 16) про визначення місця проживання дитини та звільнення від сплати аліментів в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Ухвалою суду від 22 березня 2023 року зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи: Служба у справах дітей виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради, Служба у справах дітей виконавчого комітету Довгинцівської районної у місті ради про визначення місця проживання дитини - прийнято до розгляду. Об`єднано в одне провадження справи за первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради про визначення місця проживання дитини та звільнення від сплати аліментів (справа № 210/882/23 пр. № 2/210/638/23) та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи: Служба у справах дітей виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради, Служба у справах дітей виконавчого комітету Довгинцівської районної у місті ради про визначення місця проживання дитини (справа №210/1330/23, пр. № 2/210/711/23). Присвоєно справі єдиний унікальний номер №210/882/23, пр. №2/210/638/23). Здійснено перехід з розгляду в порядку спрощеного провадження цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради про визначення місця проживання дитини та звільнення від сплати аліментів - в розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Ухвалою суду від 22 травня 2023 року продовжено строк підготовчого провадження у справі за первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради про визначення місця проживання дитини та звільнення від сплати аліментів та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи: Служба у справах дітей виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради, Служба у справах дітей виконавчого комітету Довгинцівської районної у місті ради про визначення місця проживання дитини. Витребувано з Товариства з обмеженою відповідальністю «Ендотехномед» (код ЄДРПОУ 34315675, 49074, Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Батумська, 7А) інформацію про загальний стан здоров`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (встановлений діагноз, наявність потреби у сторонній допомозі та постійному догляді). Витребувано у Служби у справах дітей виконавчого комітету Довгинцівської районної у місті ради письмовий висновок щодо доцільності визначення місця проживання малолітньої дитини - ОСОБА_3 з матір`ю ( АДРЕСА_3 ).

На виконання ухвали суду від 22.05.2023 року Товариством з обмеженою відповідальністю «Ендотехномед» надано витребувані відомості, Службою у справах дітей виконавчого комітету Довгинцівської районної у місті ради надано письмовий висновок щодо доцільності визначення місця проживання малолітньої дитини - ОСОБА_3 з матір`ю.

Представником відповідача за первісним позовом ОСОБА_4 подано до суду клопотання про виклик та допит свідків.

Представником позивача за первісним позовом ОСОБА_5 до початку судового засідання надано до суду заяви про виклик свідків та про допит позивача в якості свідка.

Позивачем за первісним позовом ОСОБА_1 подано заяву про допит позивача в якості свідка.

В підготовчому судовому засіданні, призначеному на 13 липня 2023 року сторони присутні не були, про час та місце розгляду справи повідомлені.

До початку судового засідання від представника позивача за первісним позовом ОСОБА_5 надійшла заява про проведення підготовчого судового засідання за його відсутності, просив задовольнити клопотання про виклик свідків та клопотання про допит позивача в якості свідка та призначити справу до судового розгляду.

Від представника Служби у справах дітей виконавчого комітету Довгинцівської районної у місті ради Березуцької Н.І. надано заяву про призначення справи до судового розгляду.

Представник Служби у справах дітей виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради до суду не з`явився.

Представник відповідача та відповідач за первісним позовом до суду не з`явилися, заяв про відкладення не надходило.

Частиною 3 статті 189 ЦПК України визначено, що підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Згідно з частиною 1 статті 197 ЦПК України підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

Відповідно до частини 2 статті 128 ЦПК України суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою.

Отже суд відповідно до пункту 2 частини 1 статті 189 ЦПК України з`ясував позицію сторін.

Тому, з метою не затягування розгляду цивільної справи, та за приписами п. 10 ч.3 ст. 2 ЦПК України (розумність строків розгляду справи судом) суд вважає за необхідне закрити підготовче судове засідання виходячи з наступного.

Під час підготовчого засідання у даній справі судом були виконані всі необхідні дії, передбачені частиною 2 статті 197 ЦПК України.

Обставин, що перешкоджали б призначенню справи до розгляду по суті, судом не встановлено.

Окрім того, в частині 2 ст. 197 ЦПК України передбачено, що у підготовчому засіданні суд, в тому числі, вирішує питання про виклик у судове засідання свідків, вирішує заяви та клопотання учасників справи, а також здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до ст. 92 ЦПК України позивач може бути допитаний як свідок про відомі йому обставини справи, що мають значення для вирішення справи.

Враховуючи викладене, клопотання сторін про виклик свідків, допит позивача, як свідка підлягають задоволенню.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно із п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає підготовче провадження у справі закінченим, а тому приходить до висновку про необхідність призначення справи до розгляду у відкритому судовому засіданні у порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

На підставі викладеного, керуючись ст. 189, 196-198, 200 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у справі за первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради про визначення місця проживання дитини та звільнення від сплати аліментів та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи: Служба у справах дітей виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради, Служба у справах дітей виконавчого комітету Довгинцівської районної у місті ради про визначення місця проживання дитини.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 23серпня 2023року на11годин 00хвилин у в залі судових засідань № 306 Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу за адресою: пр. Миру, 24, м. Кривий Ріг, про що повідомити всіх учасників судового розгляду.

Клопотання представника відповідача за первісним позовом про викликта допитсвідків задовольнити.

Допитати в якості свідків наступних осіб:

- ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса реєстрації: АДРЕСА_4 ;

- ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , адреса реєстрації: АДРЕСА_5 .

Клопотання представника позивача за первісним позовом про викликта допитсвідків задовольнити.

Допитати в якості свідків наступних осіб:

- ОСОБА_8 , адреса реєстрації: АДРЕСА_6 ;

- ОСОБА_9 , адреса реєстрації: АДРЕСА_7 ;

- ОСОБА_10 , адреса реєстрації: АДРЕСА_8 .

Клопотання представника позивача та позивача за первісним позовом про допит позивача в якості свідка задовольнити.

Допитати як свідка позивача за первісним позовом ОСОБА_1 , який фактично проживає за адресо: АДРЕСА_9 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи за відмову від давання показань, згідно ст. ст. 384, 385 Кримінального кодексу України.

Встановити загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справу розглядати суддею одноособово.

Копії ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою: https://court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Р. Є. Скотар

Дата ухвалення рішення13.07.2023
Оприлюднено19.07.2023
Номер документу112247383
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дитини

Судовий реєстр по справі —210/882/23

Постанова від 19.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Постанова від 19.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Рішення від 22.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Рішення від 22.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні