Ухвала
від 18.07.2023 по справі 553/1617/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Справа № 553/1617/23

Провадження № 2/553/2427/2023

У Х В А Л А

18.07.2023м. Полтава

Ленінський районний суд м. Полтави суд у складі головуючого судді Москаленко В.В. вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія Промпостач», приватний нотаріус Полтавського міського нотаріального округу Гофман Елла Леонідівна, про розірвання договору про уступку майнових прав на квартиру та скасування державної реєстрації права власності,-

ВСТАНОВИВ:

До Ленінського районного суду м. Полтави надійшла вищезазначена позовна заява.

Згідно ч.6 ст.187 ЦПК України, уразі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

17.07.2023 судом отримана інформація з Управління реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб Департаменту з питань реєстрації Полтавської міської ради (вх.№ 21928), якою підтверджене місце реєстрації відповідача ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1 .

Справа підсудна Ленінському районному суду м. Полтави.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України, підстави, передбачені ст. ст. 185, 186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадженні у справі, відсутні, тому суд дійшов висновку про можливість відкрити провадження у цій справі.

З положень ч. 1 ст.11 ЦПК України вбачається, що суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Суд зазначає, що частиною 4ст. 19 ЦПК України передбачено, що для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні, призначене загальне позовне провадження.

За таких обставин, суд дійшов висновку про розгляд цієї справи в порядку загального позовного провадження, з призначенням підготовчого засідання та викликом усіх учасників справи.

Керуючись ст.ст.4,19,27,175,177,187,189-191,259-261,353,354 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія Промпостач», приватний нотаріус Полтавського міського нотаріального округу Гофман Елла Леонідівна, про розірвання договору про уступку майнових прав на квартиру та скасування державної реєстрації права власності та відкрити провадження у справі.

Розглянути справу в порядку загального позовного провадження.

Здійснювати розгляд справи в порядку загального позовного провадження, призначивши підготовче судове засідання у справі на 09.08.2023 о 10 годині 30 хвилин у приміщенні Ленінського районного суду м. Полтави, з повідомленням (викликом) сторін про судове засідання.

У судове засідання викликати учасників справи.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на

позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами .

В строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити третім особам строк до 07.07.2023, протягом якого вони мають право подати до Ленінського районного суду м. Полтави письмові пояснення щодо позову або відзиву. Одночасно з надісланням (наданням) пояснень щодо позову та/або відзиву до суду треті особи зобов`язані надіслати (вручити) іншим учасникам справи копії цих пояснень та доданих до них документів. Пояснення третіх осіб мають відповідати вимогам правил, встановлених частинами третьою - шостою ст. 178 ЦПК України.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. Про участь у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду учасник справи подає заяву, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той саме строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на Офіційному веб-порталі судової влади України.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині відкриття провадження в справі з порушенням правил підсудності.

Суддя В.В. Москаленко

Дата ухвалення рішення18.07.2023
Оприлюднено20.07.2023
Номер документу112257476
СудочинствоЦивільне
Сутьуступку майнових прав на квартиру та скасування державної реєстрації права власності

Судовий реєстр по справі —553/1617/23

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Москаленко В. В.

Рішення від 06.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Москаленко В. В.

Рішення від 06.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Москаленко В. В.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Москаленко В. В.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Москаленко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні