Ухвала
від 18.07.2023 по справі 463/5588/23
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/5588/23

Провадження №2/463/1446/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

18 липня 2023 року суддя Личаківського районного суду м. Львова Головатий Р.Я., отримавши позовну заяву Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради (місцезнаходження: 79017, м.Львів, вул.К. Левицького, 67) до ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ), треті особи: Центр підтримки дітей при ліцеї «Просвіта» Львівської міської ради (місцезнаходження: м.Львів, вул.Просвіти, 2-4), Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні» Львівської міської ради (місцезнаходження: 79035, м.Львів, вул.Зелена, 204-Б), про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,-

встановив:

ЛРА ЛМР звернулася в суд із позовною заявою до відповідача, просить позбавити ОСОБА_1 батьківських прав щодо неповнолітнього сина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та стягнути з відповідача аліменти на користь Центру підтримки дітей при ліцеї «Просвіта» Львівської міської ради в сумі 2000 грн., яка підлягає індексації, щомісячно, починаючи з дня пред`явлення позову і до досягнення дитиною повноліття. Як на підставу позову посилається на ухилення відповідача від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини та обов`язок утримувати неповнолітню дитину.

Клопотання позивача про звільнення від сплати судового збору підлягає до задоволення, в решті позовна заява подана з додержанням вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, така підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства і подана з дотриманням правил підсудності, немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі.

З урахуванням того, що спір виник з сімейних відносин, вимоги про стягнення аліментів об`єднані з вимогами про позбавлення батьківських, відповідно до вимог п.1, 6 ч.4 ст.274 ЦПК України справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, тому справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Керуючись ст.19, 175, 177, 187, 274 ЦПК України,-

постановив:

клопотання Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради про звільнення від сплати судового збору задовольнити.

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради до ОСОБА_1 , треті особи: Центр підтримки дітей при ліцеї «Просвіта» Львівської міської ради, Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні» Львівської міської ради, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання 01серпня 2023року о10год.30хв. в приміщенні Личаківського районного суду м. Львова (79007, м. Львів, вул. Б. Лепкого, 16, другий поверх, зал судового засідання №6).

Копію ухвали надіслати учасникам справи, відповідачу і третім особам разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали для подання відзиву на позовну заяву. Роз`яснити відповідачу право протягом зазначеного строку надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України одночасно з надісланням відзиву до суду копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи, документи, на підтвердження чого додаються до відзиву. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідач вправі пред`явити зустрічний позов у строк визначений для подання відзиву.

Визначити позивачу десятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, а відповідачу п`ятиденний строк з дня його отримання для подання заперечення, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, документи, на підтвердження чого додаються до відповіді на відзив та заперечення відповідно.

Визначити третім особам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали для подання пояснення на позовну заяву та десятиденний строк з дня вручення відзиву для подання пояснення на відзив, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, документи, на підтвердження чого додаються до пояснення.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/fair/sud1312/.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Ухвала суду складена та підписана суддею 18.07.2023.

Суддя Р.Я. Головатий

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення18.07.2023
Оприлюднено20.07.2023
Номер документу112281451
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —463/5588/23

Рішення від 07.12.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Головатий Р. Я.

Рішення від 07.12.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Головатий Р. Я.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Головатий Р. Я.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Головатий Р. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні