Ухвала
від 20.07.2023 по справі 469/1030/23
БЕРЕЗАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20.07.23 Справа № 469/1030/23

2-о/469/32/23

У Х В А Л А

20 липня 2023 року смт.Березанка

Березанський районний суд Миколаївської області у складі головуючого судді Гапоненко Н.О., розглянувши заяву

ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2

Заінтересована особа: Березанська селищна рада Миколаївського району Миколаївської області, адреса: вул. Центральна, 33-А, смт. Березанка Миколаївського району Миколаївської області, 57401, код ЄДРПОУ 04376624,

про встановлення факту родинних відносин,-

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 17 липня 2023 року звернувся до Березанського районного суду із заявою, у якій просила встановити, що вона є сестрою ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Краснопілля Миколаївського району Миколаївської області, посилаючись на те, що встановлення зазначеного факту необхідне заявнику для реалізації її права на спадкування після смерті брата.

Відповідно до ч.1 ст.316 ЦПК України заява фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання.

З тексту заяви та копії паспорта заявника вбачається, що зареєстрованим місцем проживання заявника є АДРЕСА_3 .

На підставі п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно зі ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 32 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Зважаючи на викладене та враховуючи, що зареєстрованим місцем проживання заявника є АДРЕСА_3 , суд вважає за необхідне передати вказану заяву на розгляд Ленінському районному суду м. Миколаєва за зареєстрованим місцем проживання заявника.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 31, 316, 353 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Березанська селищна рада Миколаївського району Миколаївської області, про встановлення факту родинних відносин, передати за підсудністю до Ленінського районного суду м. Миколаєва.

Ухвала може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду через Березанський районний суд протягом п"ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п"ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Передача справи на розгляд іншого суду здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Суддя:

СудБерезанський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення20.07.2023
Оприлюднено21.07.2023
Номер документу112309023
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —469/1030/23

Рішення від 08.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Костюченко Г. С.

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Костюченко Г. С.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні