Судовий наказ
від 17.07.2023 по справі 498/1024/23
ВЕЛИКОМИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №498/1024/23

Провадження по справі №2-н/498/45/23

СУДОВИЙ НАКАЗ

17липня 2023року смтВелика Михайлівка

Суддя Великомихайлівського районного суду Одеської області Чернецька Н.С., розглянувши заяву

Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ТІРАС 2012», юридична адреса: 65101, м. Одеса, вул. Ак. Корольова, 5/4, код ЄДРПОУ 38477585, р/р IBAN НОМЕР_1 в АБ «Південний», МФО 328209, представник Звеліндовський Юрій Анатолійович про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг з

ОСОБА_1 , місце проживання зареєстроване у встановленому законом порядку: АДРЕСА_1 у розмірі 29036 грн. 24 коп. та витрати по сплаті судового збору у розмірі 268 грн. 40 коп.

Відповідно до п. 7 ч. 1ст. 168 ЦПК України, суд зазначає, що під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Відповідно до ст.525 ЦК України одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

У відповідності до ст.526 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цивільного кодексу України, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно ст. 615 ЦК України, одностороння відмова від зобов`язання не звільняє винну сторону від відповідальності за порушення зобов`язання.

Згідно з ч.2ст. 625 ЦК України, боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Власник або наймач житлового приміщення та повнолітні члени його сім`ї, що мешкають разом з ним, зобов`язані своєчасно та у повному обсязі вносити оплату за надані житлово-комунальні послуги згідно ст.66-68 Житлового кодексу, затвердженого постановою КМУ від 21.01.2006 № 45 зі змінами.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 161 ЦПК України, судовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

Відповідно до ст. 15 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку», обов`язки співвласника своєчасно і в повному обсязі сплачувати належні внески і платежі, а також виконувати передбачені статутними документами обов`язки перед об`єднанням; ч. 6ст. 13 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку», у разі відмови співвласника сплачувати внески і платежі на утримання та проведення реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна, об`єднання або за його дорученням управитель має право звернутися до суду.

За таких обставин, суд вважає, що заява об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ТІРАС 2012», в інтересах якого діє представник Звеліндовський Юрій Анатолійович про видачу судового наказу про стягнення заборгованості яка сформувалась на 01 травня 2023 року по оплаті за УБПТ, до ремонтного і резервного фондів, за освітлення місць загального користування, розподілу газу, обслуговування котельної (системи опалення), за опалення, водопостачання та водовідведення, у розмірі 29036,24 грн.

Відповідно до ст. 141 ЦПК України з ОСОБА_1 слід стягнути судовий збір на користь об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ТІРАС 2012» в сумі 268,40 грн.

На підставі викладеного та керуючись ст. 160-164,167-168 ЦПК України, ст.526,610,612ЦК України,

НАКАЗУЮ:

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (РНОКПП- НОМЕР_2 ), місце проживання зареєстроване у встановленому законом порядку: АДРЕСА_1 на користь об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ТІРАС 2012» (код ЄДРПОУ 38477585, IBAN: НОМЕР_1 в АБ «Південний», МФО 328209, юридична адреса: 65101, м. Одеса, вул. Ак. Корольова, 5/4) заборгованість яка сформувалась на 01 травня 2023 року по оплаті за УБПТ, до ремонтного і резервного фондів, за освітлення місць загального користування, розподілу газу, обслуговування котельної (системи опалення), за опалення, водопостачання та водовідведення, у розмірі 29036,24 грн.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (РНОКПП- НОМЕР_2 ), місце проживання зареєстроване у встановленому законом порядку: АДРЕСА_1 на користь об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ТІРАС 2012» (код ЄДРПОУ 38477585, IBAN: НОМЕР_1 в АБ «Південний», МФО 328209, юридична адреса: 65101, м. Одеса, вул. Ак. Корольова, 5/4) витрати з оплати судового збору в розмірі 268, 40 грн.

Повідомити заявника та боржника про те, що під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Надіслати боржнику копію судового наказу та копію заяви стягувача з копіями доданих до неї документів.

Судовий наказ набирає законної сили у разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягом п`яти днів після закінчення строку на її подання.

Судовий наказ після набрання ним законної сили видати стягувачу.

Судовий наказ дійсний для пред`явлення до органів державної виконавчої служби протягом трьох років.

Суддя


Н.С. Чернецька

М.П.

Вимогами частини 4 ст. 169 ЦПК України встановлено, що днем отримання боржником копії судового наказу є день його вручення боржнику, визначений відповідно до статті 272 цього Кодексу.

Згідно ст. 170 ЦПК України боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав, крім випадків видачі судового наказу відповідно до пунктів 4, 5 частини першої статті 161 цього Кодексу. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі.

Заява про скасування судового наказу має відповідати вимогам, передбаченим ст.170 ч.3 ЦПК України

Частина 4-6 ст. 170 ЦПК України визначено, що заява підписується боржником або його представником.

До заяви про скасування судового наказу додаються:

1) документ, що підтверджує сплату судового збору;

2) документ, що підтверджує повноваження представника боржника, якщо заява подається таким представником;

3) клопотання про поновлення пропущеного строку, якщо заява подається після спливу строку, передбаченого частиною першою цієї статті.

У разі подання неналежно оформленої заяви про скасування судового наказу суддя постановляє ухвалу про її повернення без розгляду не пізніше двох днів з дня її надходження до суду.

Відповідно до ст.171 ЦПК України заява про скасування судового наказу не пізніше наступного дня передається судді, визначеному у порядку, встановленому статтею 33 цього Кодексу.

Заява боржника про скасування судового наказу, подана після закінчення строку, встановленого частиною першою статті 170 цього Кодексу, повертається, якщо суд за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для поновлення строку для подання цієї заяви.

У разі відсутності підстав для повернення заяви про скасування судового наказу, суддя не пізніше двох днів після її подання постановляє ухвалу про скасування судового наказу, в якій роз`яснює заявнику (стягувачу) його право звернутися до суду із тими самими вимогами в порядку спрощеного позовного провадження. В ухвалі про скасування судового наказу суд за клопотанням боржника вирішує питання про поворот виконання судового наказу в порядку, встановленому статтею 444 цього Кодексу.

У разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягом п`яти днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили (ст.172 ЦПК України).

Судовий наказ набрав чинності "_____"


20___року

Судовий наказ виданий "17"липня 2023 року

Строк пред`явлення судового наказу до виконання в частині стягнення судового збору до "17" жовтня 2023 року.

Строк пред`явлення судового наказу до виконання в частині стягнення боргу до "


"
20 ____ року.

СУДДЯ



Підпис ініціали, прізвище судді, який видав судовий наказ

М.П.

Дата ухвалення рішення17.07.2023
Оприлюднено21.07.2023
Номер документу112309839
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —498/1024/23

Судовий наказ від 17.07.2023

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Чернецька Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні