Ухвала
від 19.07.2023 по справі 420/17786/23
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/17786/23

У Х В А Л А

19 липня 2023 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Пекний А.С., розглянувши клопотання представника акціонерного товариства «Укртелеком» в особі Одеської філії акціонерного товариства «Укртелеком» про передачу справи за територіальною підсудністю в адміністративній справі за позовом Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до акціонерного товариства «Укртелеком» в особі Херсонської філії акціонерного товариства «Укртелеком» про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені,

встановив:

Херсонське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю звернулося до суду з адміністративним позовом до акціонерного товариства «Укртелеком» в особі Херсонської філії акціонерного товариства «Укртелеком», в якому проситьстягнути з акціонерного товариства «Укртелеком» в особі Херсонської філії акціонерного товариства «Укртелеком» на користь Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю адміністративно-господарські санкції у розмірі 61004,34 грн та пеню за порушення термінів сплати адміністративно-господарських санкцій у розмірі 4148,00 грн.

18.07.2023 до суду від представника акціонерного товариства «Укртелеком» в особі Одеської філії акціонерного товариства «Укртелеком» надійшла заява про передачу справи за територіальною підсудністю.

Дослідивши вказану заяву, суддя приходить до такого.

Відповідно до ордеру на надання правничої (правової) допомоги серії ВЕ № 1093357 від 18.07.2023 Одеській філії акціонерного товариства «Укртелеком» на підставі договору № 01/04 від 06.04.2023 у Одеському окружному адміністративному суді надається правова допомога адвокатом Оборотовою Юлією Романівною.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви Одеська філія акціонерного товариства «Укртелеком» не являється учасником адміністративної справи № 420/17786/23.

Заяву про передачу справи за територіальною підсудністю підписано особою, яка не має права її підписувати.

КАС України не містить конкретної норми, яка б врегульовувала процедурні питання та наслідки подання заяви про передачу справи за територіальною підсудністю підписаної особою, яка не має права її підписувати.

Згідно з приписами ч. 6 ст. 7 КАС України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права). Аналогія закону та аналогія права не застосовується для визначення підстав, меж повноважень та способу дій органів державної влади та місцевого самоврядування.

Відповідно до п. 3 ч. 4 ст. 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позов подано особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Таким чином, у разі, якщо спірні правовідносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону).

Враховуючи вищевикладене, суддя вважає можливим за аналогією закону застосувати в даному випадку положення пункту 3 частини 4 статті 169 КАС України та повернути таку заяву заявнику.

Керуючись ст. 7, 29, 243, 248 КАС України,

ухвалив:

Заяву представника акціонерного товариства «Укртелеком» в особі Одеської філії акціонерного товариства «Укртелеком» про передачу справи за територіальною підсудністю повернути заявнику.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до П`ятого апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня складання повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А.С. Пекний

Дата ухвалення рішення19.07.2023
Оприлюднено24.07.2023
Номер документу112321608
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо праці, зайнятості населення, у тому числі

Судовий реєстр по справі —420/17786/23

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 19.07.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Пекний А.С.

Ухвала від 19.07.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Пекний А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні