Ухвала
від 21.07.2023 по справі 482/123/23
НОВООДЕСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

21.07.2023

Справа № 482/123/23

Номер провадження 2/482/251/2023

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 липня 2023 року м. Нова Одеса

Новоодеський районний суд Миколаївської області у складі: головуючого Сергієнко С.А., за участю секретаря Алєксєєнко В.В., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Нова Одеса справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про виділ частки земельної ділянки в натурі та визнання права власності, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Новоодеського районного суду Миколаївської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про виділ частки земельної ділянки в натурі та визнання права власності.

Сторони у судове засідання не з`явилися. Представник відповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , адвокат Долгова Л.В. подала до суду зустрічний позов до ОСОБА_1 про визнання права власності у порядку спадкування за заповітом, із виділом частки в натурі. Також подала до суду заяву у якій просила підготовче судове засідання 21.07.2023 року провести без її, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 участі, просила прийняти зустрічну позовну заяву.

Дослідивши подану зустрічну позовну заяву, суд дійшов наступного висновку.

Згідно положень ст.193 ЦПК зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Приймаючи до уваги, що вимоги за первісним та зустрічним позовами взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, форма і зміст зустрічної позовної заяви відповідає вимогам ст.194 ЦПК України, суд вважає за необхідне прийняти зустрічний позов та об`єднати його в одне провадження з первісним.

Зважаючи на вищевикладене керуючись ст. 193 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Прийняти зустрічний позов ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до ОСОБА_1 про визнання права власності у порядку спадкування за заповітом, із виділом частки в натурі і об`єднати його в одне провадження з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про виділ частки земельної ділянки в натурі та визнання права власності.

Копію зустрічної позовної заяви направити первісному позивачу.

Розгляд справи здійснювати у загальному позовному проваджені.

Підготовче судове засідання у справі призначити на 04.09.2023 року з 14 год. 30 хв. в приміщенні Новоодеського районного суду Миколаївської області зал №2 (2 поверх).

Встановити первісному позивачу строк подачі відзиву на зустрічний позов п`ятнадцять днів з дня вручення цієї ухвали.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відповідно відзиву чи відповіді на відзив.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддя : С.А.Сергієнко

СудНовоодеський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення21.07.2023
Оприлюднено24.07.2023
Номер документу112328653
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —482/123/23

Рішення від 28.05.2024

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Сергієнко С. А.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Сергієнко С. А.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Сергієнко С. А.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Сергієнко С. А.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Сергієнко С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні