Ухвала
від 21.07.2023 по справі 382/993/23
ЯГОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Яготинський районний суд Київської області

Справа № 382/993/23

Провадження № 2/382/359/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

21 липня 2023 року м. Яготин Бориспільського району Київської області

Суддя Яготинськогорайонного судуКиївської областіСавчак С.П.,вивчивши позовнузаяву здоданими донеї матеріаламиза позовом виконувача обов`язків керівника Бориспільської окружної прокуратури Плацкана М.В. в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області до ОСОБА_1 , третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна сторонівідповідача Товариствоз обмеженоювідповідальністю «АгрофірмаДружба», про конфіскацію земельної ділянки,-

ВСТАНОВИВ:

Виконувач обов`язківкерівника Бориспільськоїокружної прокуратуриПлацкан М.В. (місцезнаходження за адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Героїв Небесної сотні, 21), звернувся досуду в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області (місцезнаходження за адресою: м. Київ, вул. Серпова, 3/14) з позовом до ОСОБА_1 (місцепроживання заадресою: АДРЕСА_1 ),третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна сторонівідповідача Товариствоз обмеженоювідповідальністю «АгрофірмаДружба» (місцезнаходженняза адресою: Київськаобласть,Бориспільський район,с.Капустинці,вул.Гагаріна,1)про конфіскаціюу громадянинаросійської федераціїземельної ділянкиз кадастровимномером 3225582100:07:007:0172,площею 2,7400га,з цільовимпризначенням для веденнятоварного сільськогосподарськоговиробництва,розташовану натериторії ЯготинськоїОТГ,право власностіна якузареєстровано уДержавному реєстріречових правна нерухомемайно 30.01.2018,номер записупро правовласності 24672174(індекснийномер рішенняпро державнуреєстрацію 39506023від 05.02.2018),на користьдержави в особі Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що ОСОБА_1 , громадянка російської федерації, набула право власності на вказану земельну ділянку у січні 2018 року, однак добровільно її не відчужила упродовж встановленого законодавством України річного строку, який 30.01.2019. У зв`язку з чим право власності на таку земельну ділянку підлягає припиненню, шляхом її конфіскації за рішенням суду.

Внаслідок відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження у справі позовну заяву слід прийняти до розгляду та враховуючи ціну позову (малозначність справи) її відповідно до вимог ст. 19, 274 ЦПК України слід розглядати в порядку спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) учасників.

Керуючись ст. 1-19, 26-30, 174-187, 274-279, 258-261, 351-352 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву виконувача обов`язків керівника Бориспільської окружної прокуратури Плацкана М.В. в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області до ОСОБА_1 , третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна сторонівідповідача Товариствоз обмеженоювідповідальністю «АгрофірмаДружба», про конфіскацію земельної ділянки до розгляду та відкрити спрощенепозовне провадженняу справі.

Перше судове засідання по розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження призначити на 26.09.2023 р. на 09:30 год. та проводити з повідомленням (викликом) сторін в приміщенні Яготинського районного суду Київської області (07700, Київська область, Бориспільський район, м. Яготин, вул. Незалежності, буд. 67, відеоконференцзал).

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів, який відраховується із дня вручення копії цієї ухвали має право подати відзив на позовну заяву відповідно до ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України. Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів позивачу та третій особі повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання відзиву) позивачу та третій особі.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву, має право подати відповідь на відзив відповідно до ст. 179 Цивільного процесуального кодексу України. Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив та доданих до неї документів відповідачу та третій особі повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання відзиву) відповідачу та третій особі.

Відповідач протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив, має право подати заперечення відповідно до ст. 180 Цивільного процесуального кодексу України. Роз`яснити відповідачу, що копія заперечення та доданих до неї документів позивачу та третій особі повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання відзиву) позивачу та третій особі.

Третя особа у строк протягом п`ятнадцяти із дня вручення копії ухвали має право подати пояснення щодо позову відповідно дост. 181 ЦПК України. Роз`яснити третій особі, що копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) пояснень іншим учасникам.

Роз`яснити, що у випадку ненадання відзиву, відповіді на відзив, заперечень та доказів на підтвердження обставин на які в них здійснюється посилання справа може бути розглянута за наявними в ній доказами.

Копію зазначеної ухвали направити позивачу.

Копію зазначеної ухвали, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документами направити відповідачу та третій особі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою Яготинського районного суду Київської області: https://yg.ko.court.gov.ua.

Увала набирає законної сили з моменту її підписання та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Савчак С.П.

Дата ухвалення рішення21.07.2023
Оприлюднено24.07.2023
Номер документу112333135
СудочинствоЦивільне
Сутьконфіскацію земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —382/993/23

Рішення від 05.12.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

Рішення від 05.12.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні