Ухвала
від 21.07.2023 по справі 914/2505/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

21.07.2023 р.Справа № 914/2505/22

Суддя Господарського суду Львівської області Мазовіта А.Б., розглянувши матеріали справи

за скаргою:Державного підприємства «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької», м.Львівна дії:Старшого державного виконавця Дергачівського відділу Державної виконавчої служби у Харківському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Руденко Тетяни Павлівни, м.Дергачі, Харківська область областьу справі:№914/2505/22за заявою:Державного підприємства «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької», м.Львівдо відповідача: Фізичної особи-підприємця Ягудаєвої Аліни Миколаївни, смт.Мала Данилівка, Харківська область областьпро:видачу судового наказу про стягнення заборгованості.

В С Т А Н О В И В:

Державне підприємство «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької», м.Львів звернулося до Господарського суду Львівської області із скаргою на дії старшого державного виконавця Дергачівського відділу Державної виконавчої служби у Харківському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Руденко Тетяни Павлівни, м.Дергачі, Харківська область областьу справі №914/2505/22 за заявою Державного підприємства «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької», м.Львів до фізичної особи-підприємця Ягудаєвої Аліни Миколаївни, смт.Мала Данилівка, Харківська область про видачу судового наказу про стягнення заборгованості.

Розглянувши вказану скаргу та додані до неї документи, господарський суд прийшов до висновку про необхідність повернення скарги без розгляду з огляду на наступне.

Відповідно до п.9.9 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 17.10.2012р. №9 «Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України» скарга має відповідати загальним вимогам щодо змісту та форми позовної заяви.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Згідно ч.1 ст.172 ГПК України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Крім того, відповідно до ч. 2 ст. 170 ГПК України до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Відповідно до ст.41 ГПК України при розгляді вимог у наказному провадженні учасниками справи є заявник та боржник.

В силу приписів ст.242 ГПК України, скарга розглядається у десятиденний строк у судовому засіданні за участю стягувача, боржника і державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, рішення, дії чи бездіяльність яких оскаржуються.

Відтак учасниками справи щодо оскарження рішення, дій чи бездіяльності державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця є стягувач, боржник та державний виконавець або інша посадова особа органу державної виконавчої служби чи приватний виконавець.

Враховуючи викладене, скаржник (ДП «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької») при поданні до суду скарги на дії державного виконавця зобов`язаний був надіслати її копії та копії доданих до неї документів як державному виконавцю, дії якого оскаржуються, так і боржнику по справі.

Однак судом встановлено, що скаржником долучено до матеріалів скарги письмові докази надіслання скарги та доданих до неї документів лише на адресу Дергачівського відділу Державної виконавчої служби у Харківському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Належних письмових доказів надіслання скарги та доданих до неї документів на адресу боржника по справі (фізичної особи-підприємця Ягудаєвої Аліни Миколаївни), до матеріалів скарги скаржником не долучено.

З огляду на викладене, суд позбавлений можливості дійти висновку про належне виконання скаржником своїх процесуальних обов`язків щодо надіслання всім учасникам процесу копії скарги з додатками.

Відповідно до частини 4 ст.170 Господарського процесуального кодексу України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

При цьому суд вважає за необхідне зазначити, що повернення скарги не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 164, 170, 172, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ :

1. Скаргу Державного підприємства «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької» на дії старшого державного виконавця Дергачівського відділу Державної виконавчої служби у Харківському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Руденко Тетяни Павлівни у справі №914/2505/22 за заявою Державного підприємства «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької» до фізичної особи-підприємця Ягудаєвої Аліни Миколаївни про видачу судового наказу про стягнення заборгованості повернути скаржнику без розгляду.

2. Ухвала набирає законної сили відповідно до ст.235 ГПК України.

3. Ухвалу може бути оскаржено до Західного апеляційного господарського суду в порядку та строки, передбачені ст.ст.255-257 ГПК України.

4. Ухвалу підписано 21.07.2023.

Суддя Мазовіта А.Б.

Дата ухвалення рішення21.07.2023
Оприлюднено24.07.2023
Номер документу112343414
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —914/2505/22

Ухвала від 17.08.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 08.08.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 28.07.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 21.07.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 14.07.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Судовий наказ від 12.10.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Щигельська О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні