Ухвала
від 21.07.2023 по справі 440/7674/23
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про витребування доказів

21 липня 2023 рокум. ПолтаваСправа № 440/7674/23

Полтавський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Гіглави О.В., розглянувши у порядку письмового провадження питання про витребування доказів у справі Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Товариства з обмеженою відповідальністю "Глобинський біоенергетичний комплекс" про стягнення адміністративно-господарських санкцій,

В С Т А Н О В И В:

Полтавське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю звернулось до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою про стягнення з ТОВ "Глобинський біоенергетичний комплекс" (код ЄДРПОУ 39521844, 39000, Полтавська область, Кременчуцький район, місто Глобине, вул. Заводська, буд. 1) адміністративно-господарських санкцій у розмірі 259097,02 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивачем зазначено, що в порушення вимог статей 19, 20 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" відповідачем у 2022 році не виконано нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю, що є підставою для застосування вказаних сум адміністративно-господарських санкцій.

Ухвалою суду від 19.06.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі №440/7674/23 за позовом Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Товариства з обмеженою відповідальністю "Глобинський біоенергетичний комплекс" про стягнення адміністративно-господарських санкцій. Розгляд справи вирішено проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

При цьому, вказаною ухвалою також витребувано від Глобинської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості (39000, Полтавська область, місто Глобине, вул. Центральна, буд. 228-А): - інформацію про те, чи подавалися ТОВ "Глобинський біоенергетичний комплекс" (ідентифікаційний код 39521844) звіти форми № 3-ПН "Інформація про попит на робочу силу (вакансії)" у 2022 році; - засвідчені належним чином копії всіх звітів форми № 3-ПН "Інформація про попит на робочу силу (вакансії)", що подавалися ТОВ "Глобинський біоенергетичний комплекс" у 2022 році (якщо такі подавалися); - відомості про те, чи направлялися центром зайнятості до ТОВ "Глобинський біоенергетичний комплекс" особи з інвалідністю для працевлаштування у 2022 році та у разі, якщо такі особи направлялися, надати засвідчені належним чином копії корінців всіх направлень на працевлаштування осіб з інвалідністю, які направлялися центром зайнятості до ТОВ "Глобинський біоенергетичний комплекс" для працевлаштування у 2022 році, а також документів про встановлення інвалідності та програми реабілітації щодо всіх осіб, які направлялися на працевлаштування центром зайнятості до ТОВ "Глобинський біоенергетичний комплекс" протягом 2022 року. Вказано, що витребувані документи слід надати до суду у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Суд зауважує, що ухвала суду від 19.06.2023 у справі №440/7674/23 оскарженню не підлягає, набрала законної сили з моменту її підписання суддею та є обов`язковою для виконання усіма суб`єктами владних повноважень, незважаючи на їх статус, тобто як юридичними особами, так і їх територіальними підрозділами без статусу юридичної особи.

18.07.2023 до суду від Глобинського управління Кременчуцької філії Полтавського обласного центру зайнятості (39000, Полтавська область, місто Глобине, вул. Центральна, буд. 228-А) надійшов лист про повернення без розгляду ухвали Полтавського окружного адміністративного суду від 19.06.2023 №440/7674/23 як такої, що надіслана не за адресою.

Частиною четвертою статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з частиною третьою статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частини третьої статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

З огляду на надходження невмотивованої відповіді Глобинського управління Кременчуцької філії Полтавського обласного центру зайнятості (39000, Полтавська область, місто Глобине, вул. Центральна, буд. 228-А), суд вважає за доцільне зобов`язати Полтавський обласний центр зайнятості вжити невідкладних заходів з метою надання витребуваних судом документів у справі №440/7674/23 або шляхом самостійного зібрання таких доказів та направлення їх до суду у термін не пізніше п`яти днів з дня отримання цієї ухвали, або шляхом зобов`язання Глобинського управління Кременчуцької філії Полтавського обласного центру зайнятості самостійно направити до суду витребувані судом документи у термін не пізніше п`яти днів з дня отримання цієї ухвали Полтавським обласним центром зайнятості.

На підставі викладеного, керуючись статтями 9, 77, 80, Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Витребувати в Полтавського обласного центру зайнятості:

- інформацію про те, чи подавалися ТОВ "Глобинський біоенергетичний комплекс" (ідентифікаційний код 39521844) звіти форми № 3-ПН "Інформація про попит на робочу силу (вакансії)" у 2022 році;

- засвідчені належним чином копії всіх звітів форми № 3-ПН "Інформація про попит на робочу силу (вакансії)", що подавалися ТОВ "Глобинський біоенергетичний комплекс" у 2022 році (якщо такі подавалися);

- відомості про те, чи направлялися центром зайнятості до ТОВ "Глобинський біоенергетичний комплекс" особи з інвалідністю для працевлаштування у 2022 році та у разі, якщо такі особи направлялися, надати засвідчені належним чином копії корінців всіх направлень на працевлаштування осіб з інвалідністю, які направлялися центром зайнятості до ТОВ "Глобинський біоенергетичний комплекс" для працевлаштування у 2022 році, а також документів про встановлення інвалідності та програми реабілітації щодо всіх осіб, які направлялися на працевлаштування центром зайнятості до ТОВ "Глобинський біоенергетичний комплекс" протягом 2022 року.

Зобов`язати Полтавський обласний центр зайнятості вжити невідкладних заходів з метою надання витребуваних судом документів у справі №440/7674/23 або шляхом самостійного зібрання таких доказів та направлення їх до суду у термін не пізніше п`яти днів з дня отримання цієї ухвали, або шляхом зобов`язання Глобинського управління Кременчуцької філії Полтавського обласного центру зайнятості самостійно направити до суду витребувані судом документи у термін не пізніше п`яти днів з дня отримання цієї ухвали Полтавським обласним центром зайнятості.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.В. Гіглава

Дата ухвалення рішення21.07.2023
Оприлюднено24.07.2023
Номер документу112348707
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій

Судовий реєстр по справі —440/7674/23

Рішення від 20.11.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 21.07.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 19.06.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні