Рішення
від 10.07.2023 по справі 607/5886/23
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10.07.2023 Справа №607/5886/23

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області у складі:

-головуючого судді Дзюбича В.Л.,

-за участі секретаря судового засідання Таран Х.В.,

-у присутності представника заявника адвоката Сагайдака В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Тернополі цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Тернопільський міський відділ Управління Міністерства внутрішніх справ України в Тернопільській області, Головне управління ДПС у Тернопільській області, Тернопільський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Тернопільському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ОСОБА_2 , про встановлення факту родинних відносин,

У С Т А Н О В И В:

Заявник ОСОБА_1 , звернулася до суду з заявою про встановлення факту родинних відносин між нею та її батьком ОСОБА_2 , а саме, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є його дочкою, а ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , є її батьком. Обґрунтовує заяву тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 народилась ОСОБА_3 . Батьком заявниці є ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що підтверджується її свідоцтвом про народження. Однак у свідоцтві про народження заявниці було невірно зазначено її по батькові, по батькові та ім`я її батька. Наведене призвело до подальшого невірне зазначення по батькові заявниці у її паспорті та довідці про присвоєння ідентифікаційного номера. Через зазначені обставини заявник не може у повній мірі реалізувати свої спадкові права та права на соціальні компенсації.

Ухвалою судді від 04.04.2023 відкрито провадження у справі та призначено судовий розгляд.

01.06.2023 ухвалою суду, занесеною до протоколу засідання, задоволено клопотання представника заявника - адвоката Сагайдака В.В. та залучено до участі у справі, в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 .

У судовому засіданні 10.07.2023 представник заявника адвокат Сагайдак В.В. просив задовольнити заяву, оскільки факт, який просить встановити заявник ОСОБА_1 , підтверджується зібраними у справі доказами.

26.04.2023 від представника ліквідаційної комісії УМВС України Тернопільській області надійшла заява у якій зазначено, що заінтересована особа Тернопільський міський відділ Управління Міністерства внутрішніх справ України в Тернопільській області, індифікаційний код юридичної особи 08675499, ліквідована без встановлення правонаступника.

17.01.2023 від представника заінтересованої особи Головного управління ДПС у Тернопільській області надійшло до суду клопотання, у якому він просив проводити розгляд справи без його участі, при ухваленні рішення поклався на думку суду.

29.06.2023 до суду від представника Тернопільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Тернопільському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції надійшла заява про розгляд справи без її участі.

Заінтересована особа ОСОБА_2 , будучи належним чином повідомленим про дату, час та місце розгляду справи, в судове засідання не з`явився, не повідомивши про причини неявки.

За вказаних обставин відповідно до статті 223 ЦПК України суд вважає за можливе розглянути справу у відсутності заінтересованих осіб.

Суд, заслухавши представника заявника, дослідивши та оцінивши зібрані у справі докази, встановив такі обставини.

Заявник ОСОБА_4 народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 у с. Товстолуг Тернопільського району Тернопільської області, що підтверджується повторним свідоцтвом про народження серії НОМЕР_1 від 25.07.2013. У вказаному свідоцтві про народження у графі мати зазначено « ОСОБА_5 », у графі батько зазначено « ОСОБА_2 ».

Відповідно до свідоцтва про шлюб серії НОМЕР_2 від 08.05.1982 ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 уклали шлюб, про що 08.05.1982 складено актовий запис №3. Прізвище дружини після реєстрації шлюбу вказано « ОСОБА_4 ».

У паспорті серії НОМЕР_3 від 24.11.1998, виданому Тернопільським МВ УМВС України в Тернопільській області прізвище, ім`я, по батькові, дата та місце народження заявника зазначено ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , с. Товстолуг Тернопільського району Тернопільської області. На сторінці 10 паспорта міститься відмітка відділу державної реєстрації актів цивільного стану про укладений нею 08.05.1982 шлюб із ОСОБА_6 . Такі ж прізвище, ім`я та по батькові зазначені у довідці про присвоєння ідентифікаційного номера від 06.11.1998.

Натомість у паспорті серії НОМЕР_4 від 23.02.1999, виданому Тернопільським РВ УМВС України в Тернопільській області прізвище, ім`я, по батькові, дата та місце народження батька заявника зазначено ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , с. Терлівка Летичівського району Хмельницької області. На сторінці 10 паспорта міститься відмітка відділу державної реєстрації актів цивільного стану про укладений ним 16.10.1960 шлюб із ОСОБА_5 . Такі ж прізвище, ім`я та по батькові зазначені у довідці про присвоєння ідентифікаційного номера від 30.11.2017.

Як зазначено в заяві про встановлення факту родинних відносин та пояснив в судовому засіданні представник заявника, через зазначені обставини заявник не зможе у повній мірі реалізувати свої майбутні спадкові права та права на соціальні компенсації, оскільки виявлені розбіжності в написанні імені та по батькові її та батька заявника в зазначених документах поставили під сумнів родинні зв`язки ОСОБА_1 з її батьком ОСОБА_2 .

Аналізуючи зібрані у справі докази, в суду не виникає сумнівів у достовірності факту родинних відносин між ОСОБА_1 та її батьком ОСОБА_2 , а необхідність його встановлення зумовлена вагомістю реалізації майбутніх спадкових прав та прав на соціальні компенсації заявника. Тому, з метою недопущення порушення прав заявника, реалізація яких залежить від доведеності факту родинних відносин між нею та її батьком, суд приходить до переконання про необхідність встановлення цього факту судом.

Встановлення судом зазначеного факту повністю відповідає вимогам частиною першою статті 293 та статтею 315 ЦПК України щодо розгляду судом у порядку окремого провадження цивільних справ про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав, або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав, в тому числі справ про встановлення фактів, які мають юридичне значення, зокрема факту родинних відносин між фізичними особами.

З цих підстав заява ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 89, 223, 265, 273, 293, 315, 354, 355 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Тернопільський міський відділ Управління Міністерства внутрішніх справ України в Тернопільській області, Головне управління ДПС у Тернопільській області, Тернопільський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Тернопільському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ОСОБА_2 , про встановлення факту родинних відносин, - задовольнити.

Встановити факт родинних відносин між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , а саме, що ОСОБА_2 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_4 , є батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Копію рішення направити заявниці ОСОБА_1 та ОСОБА_2 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду.

Відомості про учасників справи:

Заявник: ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_5 .

Заінтересовані особи:

Тернопільський міський відділ Управління Міністерства внутрішніх справ України в Тернопільській області, місцезнаходження: бульвар Тараса Шевченка, 10, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 08675499.

Головне управління ДПС у Тернопільській області, місцезнаходження: вул. Білецька, 1, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 44143637.

Тернопільський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Тернопільському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, місцезнаходження: вул. Грушевського, 8, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 41346948.

ОСОБА_2 , місце проживання: с. Довжанка Тернопільського району Тернопільської області, реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_6 .

Головуючий суддяВ. Л. Дзюбич

Дата ухвалення рішення10.07.2023
Оприлюднено25.07.2023
Номер документу112356949
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —607/5886/23

Рішення від 10.07.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні