Ухвала
від 20.07.2023 по справі 755/11190/19
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/11190/19

Провадження №: 2/755/756/23

У Х В А Л А

"20" липня 2023 р. Дніпровський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Катющенко В.П.

при секретарі - Яхно П.А.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні, в залі суду, в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва клопотання прокурора Дніпровської окружної прокуратури м. Києва Шитої Н.М. про зміну установи щодо витребування доказів в межах розгляду цивільної справи за позовом Дніпровської окружної прокуратури м. Києва, в інтересах держави, в особі Київської міської ради до ОСОБА_1 , Акціонерної Компанії з обмеженою відповідальністю «Велріндо Ентерпрайзис ЛТД», третя особа, яке не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Центрбудсервіс КС», про визнання недійсним договору купівлі-продажу та витребування майна, -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Дніпровського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом Дніпровської окружної прокуратури м. Києва, в інтересах держави, в особі Київської міської ради до ОСОБА_1 , Акціонерної Компанії з обмеженою відповідальністю «Велріндо Ентерпрайзис ЛТД», третя особа, яке не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Центрбудсервіс КС», про визнання недійсним договору купівлі-продажу та витребування майна.

20.07.2023 у підготовчому судовому засіданні, прокурором Дніпровської окружної прокуратури міста Києва, Шитою Н.М. було заявлено клопотання про доручення виконання ухвали Дніпровського районного суду м. Києва від 07.03.2023 про витребування доказів у приватного нотаріуса КМНО Змисловської Т.В., а саме копії матеріалів нотаріальної справи, що була заведена при посвідченні договору купівлі-продажу нежитлового приміщення загальною площею 162,3 кв.м., яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , від 25.04.2019 та зареєстрованого в реєстрі за № 529 - Київському державному нотаріальному архіву, посилаючись на те, що архів приватного нотаріуса Змисловської Т.В. та документи нотаріального діловодства передані на відповідальне зберігання до Київського державного нотаріального архіву у зв`язку із анулюванням свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю виданого на ім`я ОСОБА_2 .

Представник позивача Київської міської ради - Друцька О.Г. у судовому засіданні підтримала заявлене клопотання прокурора Дніпровської окружної прокуратури міста Києва, Шитої Н.М.

Представник відповідачів ОСОБА_1 , Акціонерної Компанії з обмеженою відповідальністю «Велріндо Ентерпрайзис ЛТД» - Павлій А.Г. у судовому засіданні не заперечував проти доручення виконання ухвали іншій установі.

Суд, вислухавши доводи представників сторін, вивчивши матеріали справи, дійшов наступного.

Статтею 4 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно із статтею 55 Конституції України права і свободи людини і громадянина захищаються судом. Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань

Частиною першою, п`ятою статті 81 Цивільного процесуального кодексу України визначено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

У відповідності до вимог ст. 84 Цивільного процесуального кодексу України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Ухвалою Дніпровського районного суду м. Києва від 07.03.2023 за клопотанням прокурора Дніпровської окружної прокуратури м. Києва Шитої Н.М., витребувано у: Київської міської ради та Дніпровської районної у м. Києві державної адміністрації інформацію про те, чи здійснювалися приватизаційні дії з передачі у власність нежитлового приміщення загальною площею 162,3 кв.м., яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 ; приватного нотаріуса КМНО Змисловської Т.В. копію матеріалів нотаріальної справи, що була заведена при посвідченні договору купівлі-продажу нежитлового приміщення загальною площею 162,3 кв.м., яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , від 25.04.2019 та зареєстрованого в реєстрі за № 529; Департаменту з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) матеріали реєстраційної справи щодо об`єкта нерухомого майна, яким є нежитлове приміщення загальною площею 162,3 кв.м., яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 ; Головного управління статистики у місті Києві інформацію щодо фінансових звітів ТОВ «Кейн Трейд Юніон» (код ЄДРПОУ: 38616086, м. Київ, вул. М.Малиновського, 25) за період з 14.03.2013 до 13.12.2013; Головного управління ДПС у м. Києві інформацію щодо підтвердження фінансово-господарської діяльності ТОВ «Кейн Трейд Юніон» (код ЄДРПОУ: 38616086, м. Київ, вул. М.Малиновського, 25), а саме відомості щодо декларування одержання прибутку від відчуження за договором купівлі-продажу нежитлового приміщення від 05.06.2014, нежитлового приміщення загальною площею 162,3 кв.м., яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , на користь Компанії з обмеженою відповідальністю Сімолтана Інвестментс Лтд ((SIMOLTANA INVESTMENTS LTD), що заснована та зареєстрована на Британських Віргінських Островах 30.11.2012 під реєстраційним номером 1747043), та докази сплати податків; Мелітопольського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Мелітопольському районі Запорізької області (Мелітопольський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Мелітопольському районі Запорізької області Південно-східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро)) актовий запис про шлюб ОСОБА_1 та ОСОБА_4 , №1411 від 15.09.1979; з КП КМП «Київське міське бюро технічної інвентаризації» інформацію чи здійснювалася реєстрація права власності нежитлового приміщення загальною площею 162,3 кв.м., яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 за ОСОБА_5 .

Таким чином, з урахуванням заявлених позовних вимог позивачем, наявних у матеріалах справи документів, суд в ухвалі суду від 07.03.2023 дійшов висновку про необхідність витребування доказів.

Відповідно до ч.ч. 7-10 ст. 84 Цивільного процесуального кодексу України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Таким чином, з урахуванням підстав та предмету спору, задоволеного судом клопотання про витребування доказів, наявної інформації про анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю, виданого на ім`я ОСОБА_2 згідно наказу Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) від 12.03.2020 № 376/6 «Про припинення нотаріальної діяльності приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Змисловської Т.В.», суд доходить до висновку про необхідність доручення виконання ухвали Дніпровського районного суду м. Києва від 07.03.2023 про витребування доказів у приватного нотаріуса КМНО Змисловської Т.В., а саме копії матеріалів нотаріальної справи, що була заведена при посвідченні договору купівлі-продажу нежитлового приміщення загальною площею 162,3 кв.м., яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , від 25.04.2019 та зареєстрованого в реєстрі за № 529 - Київському державному нотаріальному архіву.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 81, 84 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Доручити виконання ухвали Дніпровського районного суду м. Києва від 07.03.2023 про витребування доказів у приватного нотаріуса КМНО Змисловської Т.В., а саме копії матеріалів нотаріальної справи, що була заведена при посвідченні договору купівлі-продажу нежитлового приміщення загальною площею 162,3 кв.м., яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , від 25.04.2019 та зареєстрованого в реєстрі за № 529 - Київському державному нотаріальному архіву (м. Київ пр-т Повітрофлотський, 76-Г).

Зазначені докази мають бути подані до Дніпровського районного суду м. Києва (02105, м. Київ вул. І.Сергієнка, 3) протягом десяти днів з дня отримання ухвали.

У разі не можливості подання доказів, в тому числі в строк встановлений судом, повідомити про це суд, із зазначенням причин, протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет http://court.gov.ua/sud2604.

Оскарження ухвали суду, окремо від рішення суду не допускається.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції, якщо скаргу подано на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення20.07.2023
Оприлюднено26.07.2023
Номер документу112372570
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору купівлі-продажу та витребування майна

Судовий реєстр по справі —755/11190/19

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні