Ухвала
від 24.07.2023 по справі 320/5889/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

24 липня 2023 року Справа № 320/5889/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лапій С.М., розглянувши в м. Києві адміністративну справу за позовом ТОВ "БАРТА ЛТД" до Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось ТОВ "БАРТА ЛТД" з позовом до Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 15.03.2023 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження.

До суду надійшла заява представника позивача про залишення позову без розгляду.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Разом з клопотанням про залишення позовної заяви без розгляду позивачем заявлено клопотання про вирішення питання про повернення судового збору.

Як встановлено судом, при зверненні до суду позивачем сплачено судовий збір у розмірі 2737, 68 грн, згідно квитанції від 13.03.2023.

Згідно вимог п. 4 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила, за ухвалою суду, зокрема, у разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Враховуючи викладене, сплачена згідно квитанції від 13.03.2023 сума судового збору у розмірі 2737, 68 грн підлягає поверненню позивачу.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 205, 240 КАС України, суд,-

у х в а л и в:

Позовну заяву ТОВ "БАРТА ЛТД" до Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії залишити без розгляду.

Повернути ТОВ "БАРТА ЛТД" з Державного бюджету України сплачений згідно квитанції від 13.03.2023 судовий збір у сумі 2737 (дві тисячі сімсот тридцять сім) грн 68 коп.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Лапій С.М.

Дата ухвалення рішення24.07.2023
Оприлюднено26.07.2023
Номер документу112375807
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/5889/23

Ухвала від 24.07.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

Ухвала від 15.03.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні