Ухвала
від 26.07.2023 по справі 233/3847/21
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/3847/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 липня 2023 року Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області в складі:

головуючого судді Мартишева Т. О.

за участю секретаря судового засідання Любач Н.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали цивільної справи за скаргою Приватного акціонерного товариства «АПК-ІНВЕСТ» на бездіяльність та рішення Костянтинівського відділу державної виконавчої служби у Краматорському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в особі державного виконавця Харченкової Наталії Михайлівни, боржник ОСОБА_1 , -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області перебуває дана цивільна справа за скаргою ПрАТ «АПК-ІНВЕСТ», в якій скаржник просить: - визнати протиправною бездіяльність державного виконавця Костянтинівського відділу державної виконавчої служби у Краматорському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Харченкової Н.М. із незабезпечення здійснення комплексу всіх можливих та достатніх дій для виконання рішення суду у виконавчому провадженні №69762340 про стягнення з ОСОБА_1 на користь ПрАТ «АПК-ІНВЕСТ» судового збору у розмірі 2270 грн. 00 коп.; - визнати незаконною та скасувати постанову про повернення виконавчого документа стягувачу від 09.06.2023 у виконавчому провадженні №69762340, винесену державним виконавцем Костянтинівського відділу державної виконавчої служби у Краматорському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Харченковою Н.М.; - зобов`язати Костянтинівський відділ державної виконавчої служби у Краматорському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції поновити виконавче провадження №69762340 на підставі виконавчого листа від 10.08.2022 (справа №233/3847/21), виданого Костянтинівським міськрайонним судом Донецької області та забезпечити здійснення у виконавчому провадженні №69762340 комплексу дій, спрямованих на належне та в повному обсязі виконання рішення суду.

Ухвалою судді Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області від 18 липня 2023 року скаргу прийнято до розгляду та призначено судове засідання.

Скаржник ПрАТ «АПК-ІНВЕСТ» звернувся до суду із заявою про залишення скарги без розгляду, зазначивши, що у зв`язку із скасуванням оскаржуваноїпостанови державноговиконавця тафактичним поновленнямвиконавчого провадження№69762340, спірні правовідносини між скаржником та суб`єктом оскарження станом на теперішній час відсутні.

Будь-яких заяв чи клопотань від інших учасників справи, повідомлених належним чином про дату та час судового розгляду справи, до суду не надходило.

Суд, дослідивши матеріали скарги, врахувавши заяву скаржника про залишення скарги без розгляду, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 10 ЦПК України, якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Оскільки нормами ЦПК України не передбачене залишення без розгляду скарги на дії державного виконавця, в даному випадку підлягають застосуванню за аналогією положення ЦПК України щодо залишення без розгляду позовної заяви. За таких обставин питання про залишення без розгляду скарги на дії державного виконавця регулюються відповідно до ст. 257 ЦПК України.

Відповідно до пункту 5 частини першоїстатті 257 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Встановлено, що заявник не підтримує скаргу внаслідок того, що спірне питання вирішено шляхом скасування оскаржуваної постанови про повернення виконавчого документа стягувачу від 09.06.2023 у виконавчому провадженні №69762340, про що ним зазначено у відповідній заяві.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що залишення такої скарги без розгляду не суперечить інтересам учасників справи та закону, тому скаргу ПрАТ «АПК-ІНВЕСТ» на бездіяльність та рішення Костянтинівського відділу державної виконавчої служби у Краматорському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в особі державного виконавця Харченкової Наталії Михайлівни, боржник ОСОБА_1 , слід залишити без розгляду.

Керуючись п. 5 ч. 1ст.257,258- 260,353 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Скаргу «АПК-ІНВЕСТ» на бездіяльність та рішення Костянтинівського відділу державної виконавчої служби у Краматорському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в особі державного виконавця Харченкової Наталії Михайлівни, боржник ОСОБА_1 - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали суду виготовлений 26 липня 2023 року.

Суддя:

Дата ухвалення рішення26.07.2023
Оприлюднено27.07.2023
Номер документу112417692
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —233/3847/21

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Рішення від 11.11.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Каліуш О. В.

Рішення від 11.11.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Каліуш О. В.

Ухвала від 28.10.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Каліуш О. В.

Ухвала від 02.09.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Каліуш О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні