Ухвала
від 19.04.2023 по справі 297/3030/21
БЕРЕГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 297/3030/21

У х в а л а

про зупинення провадження у справі

19 квітня 2023 року м. Берегово

Суддя Берегівського районного суду Закарпатської області Гецко Ю. Ю. за участю секретаря судових засідань Ісак О. І., представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Пуканич Е. В. розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання позивачки ОСОБА_1 адвоката Пуканич Е. В. про призначення експертизи по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , приватного нотаріуса Берегівського нотаріального округу Закарпатської області Мацоли Ігора Володимировича, третя особа на стороні відповідачів: приватний нотаріус Берегівського районного нотаріального округу Закарпатської області Мирончук Оксана Василівна про визнання заповіту недійсним та виключення із спадкового реєстру запису про реєстрацію заповіту

встановив:

В провадженні Берегівського районного суду Закарпатської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , приватного нотаріуса Берегівського нотаріального округу Закарпатської області Мацоли Ігора Володимировича, третя особа на стороні відповідачів: приватний нотаріус Берегівського районного нотаріального округу Закарпатської області Мирончук Оксана Василівна про визнання заповіту недійсним та виключення із спадкового реєстру запису про реєстрацію заповіту.

До початку судового засідання позивачки ОСОБА_1 адвоката Пуканич Е. В. через канцелярію подав заяву про призначення експертизи.

ОСОБА_1 підтримала задоволення свого клопотання.

ОСОБА_3 в судовому засіданні у задоволенні клопотання просив відмовити.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст.103ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо;

Згідно пункту 5 частини 1 статті 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне призначити по справі експертизу, так як для з`ясування обставин, що мають значення для справи потрібні спеціальні знання.

Крім того, призначення експертизи зумовлено тим, що відповідно до ст.213ЦПК України рішення суду повинно бути законним і обґрунтованим. Обґрунтованим є рішення, ухвалене на основі повно і всебічно з`ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

Керуючись ст.ст.103,113,252,297,258,259,260,298 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

1.Призначити посмертну судову почеркознавчу експертизу в цивільній справі № 297/3030/21 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , приватного нотаріуса Берегівського районного нотаріального округу Закарпатської області Мацоли Ігоря Володимировича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів приватний нотаріус Берегівського районного нотаріального округу Закарпатської області Мирончук Оксана Василівна, про визнання заповіту недійсним та виключення з Спадкового реєстру запису про реєстрацію заповіту.

2.На вирішення посмертної судово-почеркознавчої експертизи поставити наступні питання:

-Чи виконано рукописний текст від імені ОСОБА_4 в заповіті ОСОБА_4 від 26 травня 2021 року, посвідченому приватним нотаріусом Берегівського районного нотаріального округу Закарпатської області Мацолою Ігорем Володимировичем і зареєстрованому в реєстрі для реєстрації нотаріальних дії за № 774, ОСОБА_4 , чи іншою особою?

-Чи виконано підпис ОСОБА_4 в заповіті ОСОБА_4 від 26 травня 2021 року, посвідченому приватним нотаріусом Берегівського районного нотаріального округу Закарпатської області Мацолою Ігорем Володимировичем і зареєстрованому в реєстрі для реєстрації нотаріальних дії за № 774, ОСОБА_4 , чи іншою особою?

3.Проведення експертизидоручити Закарпатськомувідділенню Львівськогонауково-дослідногоінституту судовихекспертиз Міністерстваюстиції України (ідентифікаційний код відокремленого підрозділу юридичної особи: 41027469, місцезнаходження: 88000, Закарпатська обл., м. Ужгород, вул. Гойди Юрія, 8).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок.

Для проведення експертизи надати експертам матеріали даної цивільної справи № 297/3030/21.

Оплату вартості проведення судової експертизи при її призначенні покласти на позивача ОСОБА_1 ..

З урахуванням вирішення всіх питань судового засідання, визначити дату судового засідання після надання висновку експертом.

Зупинити провадження по цивільній справі № 297/3030/21 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , приватного нотаріуса Берегівського нотаріального округу Закарпатської області Мацоли Ігора Володимировича, третя особа на стороні відповідачів: приватний нотаріус Берегівського районного нотаріального округу Закарпатської області Мирончук Оксана Василівна про визнання заповіту недійсним та виключення із спадкового реєстру запису про реєстрацію заповіту.

Ухвала може бути оскаржена тільки у частині зупинення провадження по справі шляхом подання апеляційної скарги на ухвалу суду в строк 10 днів через суд першої інстанції.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: ГЕЦКО Ю. Ю.

Дата ухвалення рішення19.04.2023
Оприлюднено27.07.2023
Номер документу112426325
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —297/3030/21

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГЕЦКО Ю. Ю.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГЕЦКО Ю. Ю.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГЕЦКО Ю. Ю.

Ухвала від 22.09.2023

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГЕЦКО Ю. Ю.

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГЕЦКО Ю. Ю.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГЕЦКО Ю. Ю.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГЕЦКО Ю. Ю.

Ухвала від 07.08.2022

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГЕЦКО Ю. Ю.

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГЕЦКО Ю. Ю.

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГЕЦКО Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні