Ухвала
від 17.07.2023 по справі 676/4659/23
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/4659/23

Номер провадження 2-о/676/177/23

УХВАЛА

17 липня 2023 року м. Кам`янець - Подільський

Кам`янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

в складі:головуючого-судді Бондаря О.О.

присяжних Фролова А.І. , Чайковського О.В. ,

з участю секретарясудового засідання Лук`яниця А.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в залі суду матеріали справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: виконавчий комітет Китайгородської сільської ради про визнання особи недієздатною та призначення опікуна, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_2 звернувся до суду з заявою, заінтересована особа: виконавчий комітет Китайгородської сільської ради про визнання особи недієздатною та призначення опікуна.

В обґрунтування заяви заявник зазначає, що ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 тривалий час хворіє психічним захворюванням. Через хворобу він не розуміє наслідків своєї поведінки, не може правильно оцінювати обставини, приймати рішення у життєвих ситуаціях, належним чином виконувати функції, пов`язані із соціальним буттям людини, набувати права та мати обов`язки. ОСОБА_3 є рідним дядьком заявника. Заявник просить визнати недієздатним ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та встановити над ним опіку, призначивши опікуном ОСОБА_1 .Відповідно доч. 2ст.247ЦПК Українив зв`язкуз неявкоюсторін фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Представник заявника подав суду клопотання про призначення по справі судово психіатричної експертизи ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 105 ЦПК України призначення експертизисудом єобов`язковим такожза клопотаннямхоча боднієї ізсторін,якщо усправі необхідновстановити психічний стан особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 298 ЦПК України суд занаявностідостатніхданих пропсихічнийрозладздоров`я фізичноїособипризначаєдля встановленняїїпсихічногостану судово-психіатричнуекспертизу.

Суд вважає, що по справі слід призначити амбулаторну судово психіатричну експертизу для встановлення можливості усвідомлювати ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 значення своїх дій та можливості керування ними.

Керуючись ст.. 105 , 258 260 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Призначити посправі амбулаторнусудово -психіатричну експертизу ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,проведення якоїдоручити експертамХмельницької філії державноїустанови «Інститутпсихіатрії,судово-психіатричноїекспертизи тамоніторингу наркотиківМіністерства охорониздоров`я України»та попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України.

На вирішення експертів поставити запитання:

1.Чи хворіє ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на психічну хворобу і яку саме, чи має він будь які розлади психічної чи розумової діяльності , які впливають на його здатність розуміти значення своїх дій та керування ними?

2.Якщо хворіє, то чи розуміє ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 значення своїх дій і чи може керувати ними?

3.Чи може за станом здоров`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в судовому засіданні давати відповіді на запитання суду щодо стану його здоров`я та щодо можливості встановлення на ним опіки та дотримуватись порядку в судовому засіданні?

Для проведення експертизи направити цивільну справу за № 676/4659/23

Провадження по справі на час проведення експертизи зупинити.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом 15 днів з дня наступного після проголошення ухвали.

Суддя : Бондар О.О.

Присяжні : Фролов А.І.

Чайковський О.В.

Дата ухвалення рішення17.07.2023
Оприлюднено28.07.2023
Номер документу112446648
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —676/4659/23

Рішення від 26.12.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні