Ухвала
від 27.07.2023 по справі 345/3544/23
КАЛУСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №345/3544/23

Провадження № 1-кс/345/565/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27.07.2023 року м. Калуш

Слідчийсуддя Калуського міськрайонногосуду Івано-Франківськоїобласті ОСОБА_1 за участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,розглянув клопотання слідчогоу кримінальномупровадженні,внесеного до Єдиногореєстру досудовихрозслідувань за № 42023092080000029 від 30.06.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, про тимчасовий доступ до документів, -

в с т а н о в и в:

Слідчий СВ Калуського РВП ГУНП України в Івано-Франківській області звернувся до суду із клопотанням про надання тимчасового доступу до ряду документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що в АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення оригіналів вказаних документів, терміном на два місяці.

Клопотання обґрунтовує тим, що досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ПП « ОСОБА_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів щодо проведення ремонтних та будівельних робіт споруд цивільного захисту населення та території ІНФОРМАЦІЯ_2 .

На даний час, з метою повного та всебічного встановлення всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення та проведення необхідних експертиз, в тому числі судово-почеркознавчої експертизи, виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до речей та документів, а саме: договору № 47 від 31.08.2022 на виконання підрядних робіт, укладеного між ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПП « ОСОБА_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з додатками до нього, тендерної документації та первинних документів які слугували підставою для укладання договору; локального кошторису, дефектного акту, актів виконання прихованих робіт, договору на проведення технагляду по вказаному об`єкту, актів виконання робіт форми КБ-2В з додатками, довідки про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 з додатками, накладні, сертифікату відповідності на закупівлю товарів та будівельних матеріалів, підтверджуючі документи щодо оплати коштівПП « ОСОБА_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 )за виконані роботи по вказаному об`єкту за 2022-2023 роки, (платіжні доручення, квитанції, тощо), акту приймання виконаних робіт, відомостей ресурсів, експертного звіту проектно-кошторисної документації, платіжних доручень про перерахунок коштів, документів про закупівлю товарів, акту про фактичні витрати та об`єми робіт на виконання підрядних робітПП « ОСОБА_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що в АДРЕСА_1 .

Слідчий вказав у поданому клопотанні, що просить розгляд даного клопотання здійснювати без його участі, клопотання підтримує.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України справа розглядається судом без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи.

Перевіривши додані до клопотання матеріали, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, вважаю, що клопотання підлягає до задоволення, виходячи із наступних підстав.

Клопотання про тимчасовий доступ до документів відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Відповідно до вимог ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх ( здійснити їх виїмку).

Матеріалами клопотання встановлено, що ряд оригіналів документів щодо проведення ремонтних та будівельних робіт споруд цивільного захисту населення та території ІНФОРМАЦІЯ_2 , перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Слідчим доведено можливість використання відомостей, що містяться у вказаних документах, для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні №42023092080000029 та не можуть бути встановлені іншими способами доказування. Тому суд приходить до висновку, що клопотання слідчого необхідно задоволити.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 132, 160, 163, 164 КПК України , -

у х в а л и в :

Клопотання задоволити.

Надати слідчим СВ Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_4 та ОСОБА_5 тимчасовий доступ із вилученням оригіналів документів, а саме: договору № 47 від 31.08.2022 на виконання підрядних робіт, укладеного між ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПП « ОСОБА_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з додатками до нього, тендерної документації та первинних документів які слугували підставою для укладання договору; локального кошторису, дефектного акту, актів виконання прихованих робіт, договору на проведення технагляду по вказаному об`єкту, актів виконання робіт форми КБ-2В з додатками, довідки про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3 з додатками, накладні, сертифікату відповідності на закупівлю товарів та будівельних матеріалів, підтверджуючі документи щодо оплати коштівПП « ОСОБА_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 )за виконані роботи по вказаному об`єкту за 2022-2023 роки, (платіжні доручення, квитанції, тощо), акту приймання виконаних робіт, відомостей ресурсів, експертного звіту проектно-кошторисної документації, платіжних доручень про перерахунок коштів, документів про закупівлю товарів, акту про фактичні витрати та об`єми робіт на виконання підрядних робітПП « ОСОБА_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що в АДРЕСА_1 .

Роз`яснити особам, які повинні надати доступ до речей, що відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали 2 (два) місяці з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудКалуський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення27.07.2023
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу112447936
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —345/3544/23

Ухвала від 27.07.2023

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Онушканич В. В.

Ухвала від 27.07.2023

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Онушканич В. В.

Ухвала від 27.07.2023

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Онушканич В. В.

Ухвала від 27.07.2023

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Онушканич В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні