Ухвала
від 17.07.2023 по справі 237/4001/23
МАР`ЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 237/4001/23

Номер провадження 2/237/728/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.07.2023 м. Курахове

СуддяМар`їнського районного судуДонецької області Приходько В.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Марїнської міської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

В с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявоюпро визнчення додаткового строку на прийняття спадщини.

Дослідивши матеріали позовної заяви, встановлюю, що вона не відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Так, згідно до вимог п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Так, з матеріалів справи вбачається, що позивач відповідачем зазначає Марїнську міську раду, однак станом на 17.07.2023 рік Марїнська міська рада перебуває у стані припинення.

Крім того,всупереч вимог ч. 1 ст. 175 ЦПК України позивачем не зазначено місцезнаходження спадщини, що унеможливлює визначити підсудність справи. Також, суд не вбачає серед матеріалів, доданих до позовної заяви, правовстановлюючих документів на спадщину.

Згідно ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України,

У х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Марїнської міської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщиниі залишити без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали.

Роз`яснити поивачу, що у разі, коли недоліки позовної заяви вчасно усунені не будуть або будуть усунені частково, позовна заява буде вважатись неподаною і буде повернута позивачу.

Надіслати позивачу копію цієї ухвали для відома та відповідного реагування.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.А. Приходько

Дата ухвалення рішення17.07.2023
Оприлюднено28.07.2023
Номер документу112450516
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —237/4001/23

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Приходько В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні