Рішення
від 12.07.2023 по справі 455/1739/22
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/1739/22

Провадження № 2/455/15/2023

РІШЕННЯ

Іменем України

12 липня 2023 року м. Старий Самбір

СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

у складі судді Титова А.О.,

за участю секретаря судового засідання Гавриляк О.Б.,

за участю:

позивача - ОСОБА_1 ,

представника позивача - ОСОБА_2 ,

представника органу опіки та піклування - Андрусишина В.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Старосамбірського районного суду Львівської області цивільну справу

за позовом ОСОБА_1

до ОСОБА_3

за участю:

1) Сихівської районної адміністрації Львівської міської ради як органу опіки та піклування;

2) Управління «Служби у справах дітей» Львівської міської ради;

про позбавлення батьківських прав,

ВСТАНОВИВ:

ЗМІСТ ТА ОБҐРУНТУВАННЯ ПОЗОВНИХ ВИМОГ

Позивач, ОСОБА_1 (далі за текстом - Позивач) звернулася до суду з позовною заявою до відповідача - ОСОБА_3 (далі за текстом - Відповідач, Матір позивача) про позбавлення відповідача батьківських прав щодо Позивача.

В обґрунтування позову Позивач вказує, що вона народилась ІНФОРМАЦІЯ_1 , її батьками є ОСОБА_4 та Відповідач у справі - ОСОБА_3 , які не реєстрували шлюб між собою, однак перебували у фактичних шлюбних відносинах.

На даний час Позивачу виповнилося повних чотирнадцять років та вона навчається у 8-В класі Ліцею «Оріяна» Львівської міської ради. Проживає та зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , де мешкає разом зі своїм батьком - ОСОБА_4 та бабцею - ОСОБА_5 .

Саме батько та бабця займаються вихованням Позивача, піклуванням про неї, утриманням, забезпеченням усім необхідним на належному рівні, Позивач повністю перебуває на матеріальному забезпеченні свого батька.

В свою чергу матір позивача - Відповідач, самоусунулася від виконання батьківських обов`язків щодо Позивача, та ухиляється від їх виконання. Не піклується про фізичний і духовний розвиток Позивача, не цікавиться її життям, станом здоров`я, інтересами та вподобаннями, не приділяє уваги її навчанню та не спілкується з нею взагалі, не вітає її з днем народженням чи іншими святами, не займається вихованням своєї дитини.

Відповідач часто йшла з дому і тривалий час не поверталась додому, у зв`язку з чим батько Позивача 13 вересня 2017 року батько звертався із заявою до Сихівського відділення поліції м. Львова щодо встановлення місця знаходження (розшуку) її матері.

Матір позивача не надає Позивачу жодної матеріальної допомоги для її утримання та не сплачує аліментів, через що, станом на 01.10.2022 утворилась заборгованість зі сплати аліментів у розмірі 54588 грн.

За таких обставин Позивач просить суд позбавити її матір - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , батьківських прав відносно Позивача.

ПРАВОВІ ПОЗИЦІЇ УЧАСНИКІВ СПРАВИ В СУДОВОМУ ЗАСІДАННІ

Позивач та її представник в судовому засіданні позовні вимоги підтримали, просили їх задовольнити, посилаючись на викладені в позові обставини та наявні у справі матеріали.

Відповідач в судові засідання не з`являлась, про час та місце розгляду справи повідомлялася належним чином, причин неявки суду не повідомила, відзив на позов не подала.

Представник органу опіки та піклування в судовому засіданні вказував про недоцільність позбавлення Відповідача батьківських прав.

Орган опіки та піклування зазначив, що згідно з наданого висновку №260001-вих-16620 від 13.02.2023 вважає за недоцільне позбавлення Відповідача батьківських прав щодо Позивача, враховуючи заперечення матері Позивача про позбавлення батьківських прав, що свідчить про її інтерес до дитини, а також ненадання доказів які б свідчили про свідоме ухиляння матері від виконання батьківських обов`язків.

ЗАКОНОДАВСТВО, ЩО ПІДЛЯГАЄ ЗАСТОСУВАННЮ, СУДОВА ПРАКТИКА

Батьки зобов`язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім`ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини. Батьки зобов`язані піклуватися про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Батьки зобов`язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя (частини 1-3 статті 150 Сімейного кодексу України).

Виховання в сім`ї є першоосновою розвитку особистості дитини. На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Батьки або особи, які їх замінюють, мають право і зобов`язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров`я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці (частина 1 статті 12 Закону України «Про охорону дитинства»).

Той із батьків, хто проживає окремо від дитини, зобов`язаний брати участь у її вихованні і має право на особисте спілкування з нею (частина 2 статті 157 Сімейного кодексу України).

Батьківські права не можуть здійснюватися всупереч інтересам дитини. Ухилення батьків від виконання батьківських обов`язків є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом (частини 2, 4 статті 155 Сімейного кодексу України).

Дитина має право противитися неналежному виконанню батьками своїх обов`язків щодо неї. Дитина має право звернутися за захистом своїх прав та інтересів безпосередньо до суду, якщо вона досягла чотирнадцяти років (частини 2, 4 статті 152 Сімейного кодексу України).

Право на звернення до суду з позовом про позбавлення батьківських прав має, зокрема, сама дитина, яка досягла чотирнадцяти років (частина 1 статті 165 Сімейного кодексу України).

Мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він ухиляються від виконання своїх обов`язків щодо виховання дитини та/або забезпечення здобуття нею повної загальної середньої освіти (пункт 2 частини 1 статті 164 Сімейного кодексу України).

Позбавлення батьківських прав (тобто прав на виховання дитини, захист її інтересів, на відібрання дитини в інших осіб, які незаконно її утримують, та ін.), що надані батькам до досягнення дитиною повноліття і ґрунтуються на факті спорідненості з нею, є крайнім заходом впливу на осіб, які не виконують батьківських обов`язків, а тому питання про його застосування слід вирішувати лише після повного, всебічного, об`єктивного з`ясування обставин справи, зокрема ставлення батьків до дітей. Ухилення батьків від виконання своїх обов`язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення; не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти. Зазначені фактори, як кожен окремо, так і в сукупності, можна розцінювати як ухилення від виховання дитини лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування ними своїми обов`язками (пункти 15, 16 постанови Пленуму Верховного Суду України № 3 від 30 березня 2007 року «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав»).

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи. Суд може не погодитися з висновком органу опіки та піклування, якщо він є недостатньо обґрунтованим, суперечить інтересам дитини (частини 5, 6 статті 19 Сімейного кодексу України).

ФАКТИЧНІ ОБСТАВИНИ СПРАВИ, ВСТАНОВЛЕНІ СУДОМ , ДОКАЗИ

Письмові докази, документи

Позивач - ОСОБА_1 народилась ІНФОРМАЦІЯ_3 . ЇЇ батьками є ОСОБА_4 та ОСОБА_6 - відповідач у справі (свідоцтво про народження серії НОМЕР_1 , а.с.7).

Позивач зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , вказана адреса є також адресою реєстрації загалом 4 осіб: ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ; ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ; ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_6 ; ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_7 (витяг з Реєстру територіальної громади №105940 від 05.10.2022 року, а.с. 8).

ОСОБА_4 перебуває на військовій службі з 01.03.2022 року (довідка №1572 від 04.10.2022 військової частини НОМЕР_2 , а.с. 9).

Позивач є ученицею 8-В класу ліцею "Оріяна ЛМР", навчається в ліцеї з другого класу. Зарекомендувала себе старанною, працелюбною, уважною ученицею. Має навчальні досягнення достатнього рівня. Навчається в повну міру своїх сил. Має довільну зорову, слухову пам`ять, добре запам`ятовує навчальний матеріал. Виявляє логічне та творче мислення. Має здібності до вивчення предметів математичного напрямку. На уроках активна, виконує домашнє завдання, допомагає товаришам. Має добрий загальний розвиток. Багато читає, гарно малює. Батько ОСОБА_9 , ОСОБА_4 , приділяє належну увагу вихованню дочки, бере активну участь у житті класу, постійно відвідує батьківські збори. Мама учениці не відвідує батьківські збори і не цікавиться навчанням та шкільним життям дочки. На прохання класного керівника не відгукується (характеристика ОСОБА_1 за підписами директора та класного керівника ліцею "Оріяна" ЛМР, а.с. 10).

З Відповідача - ОСОБА_10 , на користь батька Позивача - ОСОБА_4 , в судовому порядку стягуються аліменти на утримання Позивача - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , щомісячно в розмірі 1/4 частки заробітку (доходу), але не більше 10 прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку та не менше 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 19 лютого 2021 року і до досягнення нею повноліття та судовий збір на користь держави у розмірі 227,00 гривень (судовий наказ Сихівського районного суду Львівської області від 19.04.2021, постанова про відкриття виконавчого провадження НОМЕР_5 Старосамбірського ВДВС у Самбірському районі Львівської області від 03.06.2023, а.с. 13, 14).

Відповідачем аліменти не сплачуються, борг по аліментах станом на 01.10.2022 становить 54588,00 грн. (розрахунок заборгованості Старосамбірського ВДВС у Самбірському районі Львівської області від 05.10.2022 №16598, а.с. 15-16).

Орган опіки та піклування Сихівської районної адміністрації вважає за недоцільне позбавлення Відповідача батьківських прав щодо Позивача (висновок органу опіки та піклування №260001-вих-16620 від 13.02.2023, а.с. 37).

Відповідач на обліку у Львівській обласній службі зайнятості не перебуває (інформація Львівського обласного центру зайнятості №06.1-671/23 від 20.02.2023 року, а.с. 63).

Відповідач за період з 2009 року по 2023 року отримувала наступні доходи: у 2012 році - 1200,00 грн., від ТзОВ «Євро-Шанс» (код ЗКПО 25546898); у 2013 році - 1300,00 грн., від ТзОВ «Євро-Шанс» (код ЗКПО 25546898); у 2017 році - 20550,00 грн., від ОСББ «На Тернопільській 15» (код ЗКПО 37776167); у 2018 році - 19829,83 грн., від ОСББ «На Тернопільській 15» (код ЗКПО 37776167). У інших запитуваних періодах, інформація про доходи відсутня (інформація Головного управлінні ДПС у Львівській області №6233/5/13-01-68-05 від 05.06.2023, а.с.158).

Показання свідків

Позивач, ОСОБА_1 , допитана як свідок, надала показання наступного змісту.

Відповідач у справі є рідною матір`ю Позивача. Матір позивача неналежно виконувала свої батьківські обов`язки, як у ранньому дитинстві Позивача, так і останнім часом. Так, Матір позивача часто забувала своєчасно забрати Позивача з дитячого садочку та зі школи, через що Позивач голодувала, а коли забирала, нерідко залишала Позивача на догляд брата Відповідача, який погано ставився до Позивача. Чому мама забирала Позивача з садочку та школи із запізненнями, остання Позивачу не пояснювала. Позивач пам`ятає, що її матір часто при спілкуванні з нею перебувала у стані алкогольного сп`яніння.

Мати позивача проживає окремо від Позивача. До звернення до суду з позовом у даній справі, Позивач останній раз спілкувалась зі своєю мамою у 2019 році коли вона приходила до школи, в якій навчається Позивач. Після цього мати не цікавилась її життям, не приймала участі у житті Позивача, матеріально її не забезпечувала, позивач перебуває на повному утриманні її батька та бабці, з якими разом проживає.

Позивач звернулась до суду з цим позовом, оскільки переконана, що Відповідач є її матір`ю лише за документами і остання належно за нею не доглядала, її життям не цікавиться. Це звернення до суду є особистою ініціативою Позивача, ніхто зі сторонніх осіб не впливав на Позивача щодо звернення до суду з позовом у даній справі.

Після засідання органу опіки та піклування, у грудні 2023 року Матір позивача жодним чином не намагалась спілкуватись з Позивачем, хоча знала як місце проживання, так і номер мобільного телефону Позивача, які залишаються незмінними тривалий час.

Свідок ОСОБА_4 надав показання наступного змісту. Свідок є рідним батьком Позивача у справі, а Відповідач є рідною матір`ю Позивача. З Відповідачем свідок проживав в цивільному шлюбі. З 2007 року до 8 березня 2017 вони жили періодично разом. 08 березня 2017 року його цивільна дружина домовилась зі свідком зустрітись та піти разом до магазину, одна на зустріч не прийшла, на телефонні виклики свідка не відповідала. Свідок звертався з цього приводу в поліцію. За наслідками звернення, наскільки відомо свідку, місцезнаходження Відповідача було встановлено працівниками поліції, однак остання на зв`язок зі свідком не виходила та згодом забрала свої речі з квартири, де свідок, Позивач та Відповідач проживали і після цього зі свідком не спілкувалась. З дитиною Відповідач тримала зв`язок до травня місяця 2019 року, а потім перестала спілкуватися і з дитиною також. Перешкод у спілкуванні з донькою свідок Відповідачу не чинив. Свідок та його мама - бабця Позивача - ОСОБА_5 , проживають разом в Позивачем, забезпечують належне утримання дитини. Після того як 01.03.2022 свідка було мобілізовано до Збройних Сил України, доглядом за Позивачем займається бабця Позивача, яка є матір`ю свідка.

Свідок ОСОБА_5 надала показання наступного змісту. Свідок є бабцею Позивача, а батько Позивача - є сином свідка. Син проживав з Відповідачем в цивільному шлюбі. Відповідач часто зловживала алкогольними напоями, тютюновими виробами, навіть коли була вагітна Позивачем. З народженням Позивача і до 2015 року відповідачка ставилась до дитини добре, але свідок помічала, що дитина часто є голодною, у дитини погіршився зір. Бували випадки коли Відповідач приходила з дитиною пізно і у стані сп`яніння. У 2017 році Відповідач покинула їх і свою дитину. На дзвінки не відповідала, її син писав заяву у поліцію. Дитина весь час проживає з батьком та зі свідком. Відповідач в грудні 2017 року приходила до школи, де навчається Позивач поспілкуватись. Останній раз Відповідач приходила у 2019 році за місцем проживання Позивача, але з донькою не бачилась оскільки остання хворіла. З цього часу Відповідач більше не з`являлася та не телефонувала, про зустрічі не домовлялася. Участі у вихованні своєї доньки Відповідач не приймає. Свідок та її син займаються вихованням дитини, її матеріальним та психологічним розвитком. Останній раз свідок бачила Відповідача на засіданні органу опіки та піклування, пов`язаному із розглядом цієї справи, де Відповідач сказала свідку, що не має часу на догляд за дитиною оскільки в неї хворіє мати, а після другого засідання органу опіки та піклування Відповідач повідомила, що не буде боротись за батьківські права.

Свідок ОСОБА_11 , надала показання наступного змісту. Позивач є племінницею свідка. Коли народилася Позивач у Відповідача було прізвище ОСОБА_3 . Відповідач та свідок перебували в хороших відносинах. Відповідач зловживала алкогольними напоями та тютюновими виробами. Одного разу після вживання алкогольних напоїв Відповідач заснула прямо на свої дитині, тобто Позивачі, що ледь не призвело до трагічних наслідків. У 2017 році Відповідач пропала, батько Позивача з цього приводу навіть звертався до поліції. З того моменту свідок Відповідача не бачила.

ВИСНОВКИ СУДУ

Щодо підстав для задоволення позову

За наслідками судового розгляду справи, суд дійшов висновку про те, що Відповідач ухиляється від виконання своїх обов`язків щодо виховання своєї дитини - Позивача у справі, шляхом свідомого нехтування такими обов`язками.

Відповідач з 2019 року, тобто вже протягом кількох років, будучи обізнаною з адресою місця проживання дитини, місцем навчання дитини та номерів її засобів зв`язку свідомо з дитиною не спілкується, не піклується про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток, участі у здобутті дитиною освіти та підготовці до її самостійного життя не приймає. Відповідач самоусунувся від забезпечення своїй дитини необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини та забезпечення навіть мінімальних побутових потреб. Жодних спроб вийти на контакт з дитиною не здійснює.

Зазначені факти, як кожен окремо, так і в сукупності, розцінюються судом як ухилення від виховання Відповідачем своєї дитини та невиконання останньою своїх батьківських обов`язків, і змінити таку поведінку позивача у кращу сторону - неможливо.

При цьому, такі обставини призвели до того, що дитина, Позивач у цій справі, реалізуючи своє право на супротив неналежному виконанню її матір`ю своїх обов`язків щодо неї, звернулась за захистом своїх прав та інтересів до суду.

Заслуховуючи показання Позивача, а також спостерігаючи станом Позивача протягом судового розгляду, суд звернув увагу на те, що Позивач, будучи вихованою людиною, намагалась приховувати свої емоції, однак все ж таки вони були помічені судом. У суду не виникає жодного сумніву в тому, що ця справа має надважливе значення для Позивача, остання розуміє та бажає настання тих наслідків, які вона виклала у позовній заяві про позбавлення батьківських прав Відповідача, і що такі наслідки відповідатимуть інтересами дитини, якій у цій справі довелось заради захисту своїх інтересів стати Позивачем у справі, твердження Позивача про те, що її матір ухиляється від виконання батьківських обов`язків повністю узгоджуються з обставинами, встановленими в ході дослідження доказів у цій справі.

Щодо висновку органу опіки та піклування

В обґрунтування свого висновку про недоцільність позбавлення Відповідача батьківських прав орган опіки та піклування зазначив, що йому не було надано документів, які б свідчили про ухилення Відповідача від виконання своїх батьківських обов`язків, а також те, що Відповідач заперечувала проти позбавлення її батьківських прав та має реальне бажання змінити ситуацію.

З цього приводу, суд звертає увагу на те, що засідання органу опіки та піклування відбувались у лютому 2023 року та Відповідач присутня на таких засіданнях, де повідомила, що не знала про те, що з неї стягуються аліменти на утримання доньки та запевняла орган опіки та піклування у тому, що має бажання налагодити спілкування з донькою. При цьому, Відповідач була повідомлена про те, що це засідання органу опіки та піклування проводиться на виконання ухвали суду у цій справи про позбавлення її батьківських прав.

В той же час, станом на липень 2023, тобто протягом 4 місяців після засідання органу опіки та піклування, жодних спроб відновити спілкування з дитиною не здійснила, виплату аліментів не здійснювала, до суду, з метою оголошення та доведення своєї позиції про бажання налагодити спілкування з дитиною - не прибула.

Орган опіки та піклування мав у своєму розпорядженні як інформацію закладу освіти, в якому навчається Позивач про те, що Відповідач не відвідує батьківські збори і не цікавиться навчанням та шкільним життям дочки та на звернення класного керівника не реагує, так і відомості про ухилення Відповідача від сплати аліментів, однак належної оцінки таким документам не надав, обмежившись посиланням на те, що документів, які б свідчили про ухилення Відповідача від виконання своїх батьківських обов`язків не надано, з невиправдано високим ступенем довіри поставився до твердження Відповідача про бажання відновити спілкування з дитиною, які так і не були реалізовані Відповідачем після отримання висновку органу опіки та піклування.

За таких обставин, суд не погоджується з висновком органу опіки та піклування, оскільки вважає його необґрунтованим.

Щодо стягнення аліментів

При задоволенні позову щодо позбавлення батьківських прав суд одночасно приймає рішення про стягнення аліментів на дитину (частина 3 статті 166 Сімейного кодексу України).

З матеріалів справи вбачається, що стягнення з Відповідача аліментів на утримання Позивача здійснюється на підставі судового наказу Сихівського районного суду Львівської області від 19.04.2021, у зв`язку з чим суд у даній справи рішення про стягнення аліментів не приймає.

РОЗПОДІЛ СУДОВИХ ВИТРАТ

Судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи (частина 1 статті 133 Цивільного процесуального кодексу України).

Судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог (частина 1 статті 141 Цивільного процесуального кодексу України).

Якщо сторону, на користь якої ухвалено рішення, звільнено від сплати судових витрат, з другої сторони стягуються судові витрати на користь осіб, які їх понесли, пропорційно до задоволеної чи відхиленої частини вимог, а інша частина компенсується за рахунок держави у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України (частина 6 статті 141 Цивільного процесуального кодексу України).

Позивач за її клопотанням була звільнена судом від сплати судового збору за подання позовної заяви, з урахуванням того, що у цій справі позивачем є неповнолітня особа, яка діє у своїх інтересах та з урахуванням положень пункту «ґ» статті 8 Закону України «Про судовий збір», який надає право суду звільнити позивача від сплати судового збору, якщо він діє в інтересах неповнолітніх осіб.

Суд враховує правову позицію Великої Палати Верховного Суду, викладену в постанові від 29.03.2019 року у справі 161/4985/17, відповідно до якої, у разі задоволення позову позивача, звільненого від сплати судового збору, судовий збір стягується з відповідача на користь держави пропорційно до задоволеної чи відхиленої частини заявлених до нього позовних вимог, якщо цього відповідача також не звільнено від сплати судового збору.

РІШЕННЯ СУДУ

Керуючись статтями 263 - 265 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Позов ОСОБА_1 - задовольнити.

Позбавити батьківських прав ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 щодо дитини - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_9 .

Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави судовий збір в сумі 992,40 грн.

Роз`яснити, що мати, позбавлена батьківських прав, має право на звернення до суду з позовом про поновлення батьківських прав.

Строк і порядок набрання рішенням суду законної сили та його оскарження

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Інформація про учасників справи

Позивач - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , жителька: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_3 .

Відповідач - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_4 .

Сихівська районна адміністрація Львівської міської ради як орган опіки та піклування - м. Львів, проспект Червоної Калини, будинок №66, код ЄДРПОУ 25258931, поштовий індекс 79012.

Управління «Служби у справах дітей» Львівської міської ради - м. Львів, площа Ринок, №1, поштовий індекс 79008.

Повний текст рішення складено 24.07.2023 року.

Суддя Титов А.О.

СудСтаросамбірський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення12.07.2023
Оприлюднено31.07.2023
Номер документу112462432
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —455/1739/22

Рішення від 12.07.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Титов А. О.

Рішення від 12.07.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Титов А. О.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Титов А. О.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Титов А. О.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Титов А. О.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Титов А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні