Ухвала
від 28.07.2023 по справі 226/1237/23
ДИМИТРОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 226/1237/23

ЄУН 226/1237/23

Провадження № 2/226/341/2023

УХВАЛА

про прийняття заяви і відкриття провадження

28 липня 2023 року суддя Димитровського міського суду Донецької області Клепка Л.І., розглянувши заяву ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Сакун Віталій Анатолійович, до Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРГЄОСЕРВІС» про стягнення заборгованості по заробітній платі, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Сакун Віталій Анатолійович, звернувся до суду до Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРГЄОСЕРВІС» про стягнення заборгованості по заробітній платі, яка йому не сплачена при звільненні з роботи.

В порядку підготовки до судового розгляду просить витребувати з ТОВ «УКРГЄОСЕРВІС» відомості про розмір заборгованості з заробітної плати та середньоденну заробітну плату ОСОБА_1 за останні два місяці перед звільненням.

Заява подана з дотриманням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України, підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК для залишення заяви без руху або її повернення, відсутні.

Згідно ч.ч.4, 6 ст.19 ЦПК України справа відноситься до категорії малозначних і підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Вирішуючи питанняпро витребуванняу ТОВ «УКРГЄОСЕРВІС» довідок про розмір заборгованості з заробітної плати та середньоденну заробітну плату ОСОБА_1 за останні два місяці перед звільненням, вважаю, що це клопотання з огляду на предмет спору підлягає частковому задоволенню лише в частині витребування у відповідача загальної суми заборгованості з заробітної плати, яка була нарахована, але не виплачена позивачу на час звільнення.

Керуючись ст.ст. 19, 187, 274, 277-279, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суддя -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Сакун Віталій Анатолійович, до Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРГЄОСЕРВІС» про стягнення заборгованості з заробітної плати за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Справу до розгляду призначити на 30серпня 2023року на10.00год. в приміщенні Димитровського міського суду за адресою: Донецька область, місто Мирноград, вул.Центральна,73-а.

Визначити відповідачу п`ятнадцять днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження для надіслання на адресу суду відзиву на позовну заяву, складеного за правилами ст. 178 ЦПК України, з одночасним його надісланням позивачу та наданням суду доказів про його направлення.

Позивач має право протягом п`яти днів з моменту отримання відзиву подати до суду відповідь на відзив, а відповідач завчасно до початку розгляду справи по суті свої заперечення на відзив.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити заяву за наявними матеріалами справи.

В порядку підготовки до розгляду справи витребувати з ТОВ «УКРГЄОСЕРВІС» інформацію про розмір заборгованості по заробітній платі перед позивачем ОСОБА_1 станом на час його звільнення з підприємства, якщо така існує.

У витребуванні інформації про середньоденну заробітну плату за останні два місяця перед звільненням позивача ОСОБА_1 позивачу відмовити.

Роз`яснити сторонам, що розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Ухвалу про відкриття провадження надіслати сторонам, відповідачу разом з копією позову та копіями доданих до нього документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, за виключенням відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

Інформацію щодо справи сторони можуть отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://dmm/dn/court.gov.ua/sud0513/.

Суддя Л.І.Клепка

Дата ухвалення рішення28.07.2023
Оприлюднено31.07.2023
Номер документу112473300
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі

Судовий реєстр по справі —226/1237/23

Рішення від 22.09.2023

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Клепка Л. І.

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Клепка Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні