Ухвала
від 30.05.2023 по справі 757/21839/23-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/21839/23-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 травня 2023 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження - слідчого ОСОБА_3 розглянувши у судовому засіданні клопотання про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

30.05.2023 в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засідання слідчий внесене клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України здійснювалась фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею.

Слідчий суддя заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування клопотання, дослідивши матеріали провадження, приходить до наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів клопотання, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12021041160000730 за ознаками вчинення кримінальних правопорушень ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 199, ч. 3 ст. 321-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на території Дніпропетровської області діє група осіб, яка здійснює зберігання та реалізацію фальсифікованих тютюнових виробів, використовуючи при цьому тимчасові споруди та малі архітектурні форми, які розміщені в межах населених пунктів з порушенням діючих норм законодавства у сфері містобудування.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що в м. Дніпро по вулиці Великій Діївській, знаходиться нежитлове приміщення (кіоск), в якому невстановлені слідством особи зберігають та в подальшому здійснюють реалізацію фальсифікованих тютюнових виробів.

Проведеним оглядом встановлено приміщення тимчасової споруди (кіоску) за GPS координатами НОМЕР_1, розташованому на земельній ділянці з кадастровим номером 1210100000:08:742:0375 за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно відомостей інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна № 333050880 від 22.05.2023 право власності на земельну ділянку з кадастровим номером 1210100000:08:742:0375 не зареєстроване.

На даний час у органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку у приміщенні тимчасової споруди (кіоску) за GPS координатами НОМЕР_1, розташованому на земельній ділянці з кадастровим номером 1210100000:08:742:0375, за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного кримінального правопорушення, так як вони викладені в клопотанні сторони обвинувачення, його правове обґрунтування, приходжу до висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному майні, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Наряду з вказаним, клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку з метою вилучення оригіналів комп`ютерної техніки, носіїв збереження інформації (дискет, дисків, жорстких дисків, флеш-накопичувачів, планшетів, телефонів), не підлягає задоволенню, то в даній частині слідчим не доведено, що їх надання разом з інформацією, що на них міститься, є необхідною умовою проведення експертного дослідження, або якщо такі об`єкти отримані в результаті вчинення кримінального правопорушення чи є засобом або знаряддям його вчинення, а відтак підстави для вилучення вказаного майна відсутні, проте з метою забезпечення виконання завдання кримінального провадження, слідчий суддя вбачає можливість надання представнику сторони обвинувачення зняття копії інформації з означених предметів, на яких міститься інформація щодо обставин вказаного кримінального правопорушення.

Відтак, клопотання підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №12021041160000730 від 12.11.2021 на проведення обшуку у приміщенні тимчасової споруди (кіоску) за GPS координатами НОМЕР_1, розташованому на земельній ділянці з кадастровим номером 1210100000:08:742:0375, за адресою: АДРЕСА_1 , право власності не зареєстровано, з метою виявлення та вилучення незаконно виготовлених підакцизних товарів тютюнових виробів, підроблених марок акцизного податку до тютюнових виробів, обладнання та сировини для їх виробництва, документів та речей стосовно придбання, зберігання, реалізації та транспортування незаконно виготовлених (фальсифікованих) тютюнових виробів; первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів стосовно придбання, зберігання, реалізації та транспортування незаконно виготовлених (фальсифікованих) тютюнових виробів; документів складського обліку, на паперових та електронних носіях; відомостей щодо руху товарно-матеріальних цінностей стосовно придбання, зберігання, реалізації та транспортування незаконно виготовлених (фальсифікованих) тютюнових виробів; чорнових записів (зошитів, блокнотів, окремих аркушів паперу), документів чорнової бухгалтерії (подвійного обліку); комп`ютерної техніки, носіїв збереження інформації (дискет, дисків, жорстких дисків, флеш-накопичувачів, планшетів, телефонів) шляхом зняття копій інформації з даних пристроїв, у разі якщо на таких містяться відповідні відомості що підтверджують протиправну діяльність стосовно придбання, зберігання, реалізації та транспортування незаконно виготовлених (фальсифікованих) тютюнових виробів; платіжних доручень, банківських виписок та документів, що свідчать про рух коштів по розрахунковим рахункам, кредитних карток, чекових книжок стосовно придбання, зберігання, реалізації та транспортування незаконно виготовлених (фальсифікованих) тютюнових виробів, а також грошових коштів отриманих від здійснення протиправної діяльності пов`язаної з реалізацією незаконно виготовленої підакцизної продукції.

В іншій частині вимог - відмовити.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення30.05.2023
Оприлюднено29.07.2024
Номер документу112474926
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —757/21839/23-к

Ухвала від 30.05.2023

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні