Ухвала
від 28.07.2023 по справі 260/5852/23
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

про залишення позовної заяви без розгляду

28 липня 2023 рокум. Ужгород№ 260/5852/23 Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Гаврилка С.Є. розглянувши в порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовною заявою Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Товариства з обмеженою відповідальністю "Профмедцентр "Закарпаття" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені, -

ВСТАНОВИВ:

13 липня 2023 року до Закарпатського окружного адміністративного суду звернулося з позовом Закарпатське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (88000, Закарпатська область, м. Ужгород, пл. Ш. Петефі 14, м. Ужгород, код ЄДРПОУ 13592841) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Профмедцентр "Закарпаття" (88000, Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Швабська, 64а, код ЄДРПОУ 39309289), яким просить суд: "1. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Профмедцентр "Закарпаття" ((88000, Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Швабська, 64а, код ЄДРПОУ 39309289) адміністративно-господарські санкції та пеню за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю в загальній сумі 15837,20 грн.; 2. Відстрочити сплату судового збору за подання даного позову до вирішення справи по суті.".

Позовна заява подана особою, по відношенню до якої, на час звернення до суду, Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 17 липня 2023 року було прийнято дану позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в даній адміністративній. Одночасно вказаною ухвалою було позивачу відстрочено сплату судового збору на строк до 10 днів з дня відкриття провадження в даній справі.

Однак, вимоги ухвали від 17 липня 2023 року щодо необхідності сплати судового збору на строк до 10 днів з дня відкриття провадження в даній справі позивачем не виконані.

Законодавцем встановлені наслідки несплати судового збору у випадку, коли відповідно до ухвали суду таку сплату було відстрочено на певний термін.

Зокрема, згідно із статтею 133 частиною 2 КАС України, якщо у строк, встановлений судом, судові витрати не будуть оплачені, позовна заява залишається без розгляду або витрати розподіляються між сторонами відповідно до судового рішення у справі, якщо сплату судових витрат розстрочено або відстрочено до ухвалення судового рішення у справі.

Вказана процесуальна норма є імперативною, тобто, обов`язковою для суду.

Приписами статті 240 частини 1 пункту 7 КАС України встановлено, що суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо провадження в адміністративній справі було відкрито за позовною заявою, яка не відповідає вимогам статей 160, 161, 172 цього Кодексу, і позивач не усунув цих недоліків у строк, встановлений судом.

Відповідно до статті 161 частини 3 КАС України, до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Таким чином, оскільки позивачем судовий збір не сплачено, суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення позовної заяви без розгляду на підставі статті 133 частини 2 та статті 240 частини 1 пункту 7 КАС України.

Згідно із статтею 240 частиною 4 КАС України, особа, заява якої залишена без розгляду, після усунення підстав, з яких заява була залишена без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Враховуючи вищевикладене та керуючись статтями 133, 240, 241, 243, 248 КАС України суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Товариства з обмеженою відповідальністю "Профмедцентр "Закарпаття" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені залишити без розгляду.

Повідомити позивача, що особа, заява якої залишена без розгляду, після усунення підстав, з яких заява була залишена без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено КАС України. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями). Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або у разі розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

СуддяС.Є. Гаврилко

Дата ухвалення рішення28.07.2023
Оприлюднено31.07.2023
Номер документу112486157
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій та пені

Судовий реєстр по справі —260/5852/23

Ухвала від 28.07.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

Ухвала від 17.07.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні