Ухвала
від 28.07.2023 по справі 320/23024/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

28 липня 2023 року Справа № 320/23024/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Войтович І.І., розглянувши в місті Києві заяву позивача про забезпечення позову в адміністративній справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Красилівський ливарний завод" про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій ,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Красилівський ливарний завод" про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах згідно Списку № 1, 2 за березень 2022 - січень 2023 включно в сумі 104 459 гривень 12 копійок.

20.07.2023, ухвалою Київського окружного адміністративного суду вказана позовна заява залишена без руху у зв`язку із невідповідністю останньої вимогам ч. 3 ст. 161 КАС України та визначено позивачу десятиденний строк з дня отримання ухвали суду для усунення недоліків позовної заяви шляхом надання до суду оригіналу документу про сплату судового збору за звернення до суду за 1 майнову вимогу у сумі 2684 грн. 00 коп.

Ухвала суду отримана позивачем засобами електронного зв`язку 21.07.2023, що підтверджується відповідною довідкою наявною у справі.

27.07.2023 до суду надійшла заява від позивача Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про забезпечення позову, в якій просить суд накласти арешт на всі грошові кошти, наявні у Товариства з обмеженою відповідальністю "Красилівський ливарний завод" на рахунках, відкритих у всіх банківських установа, та накласти арешт на все майно, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю "Красилівський ливарний завод", та встановити заборону на його відчуження, обґрунтовуючи таку тим, що відповідачем непогашена новостворена заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах згідно Списку № 1, 2 на суму 104 459 грн. 12 коп., загальний розмір заборгованості з кожним місяцем зростає і станом на 01.07.2023 становить 120 186 грн. 24 коп., відповідач борг не сплачує.

Дослідивши заяву про забезпечення позову, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч.1 ст. 150 КАС України суд за заявою учасника справи або з власної ініціативи має право вжити визначені цією статтею заходи забезпечення позову.

Вимоги до змісту і форми заяви про забезпечення позову передбачені ст. 152 КАС України.

Так, відповідно до ч.4 ст.152 КАС України до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Відповідно до ч.2 ст.4 Закону України "Про судовий збір" за подання до адміністративного суду заяви про забезпечення доказів або позову, судовий збір складає 0,3 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Зі змісту заяви про забезпечення позову вбачається, що до неї додані докази сплати судового збору.

Отже, позивачем в порушення вищевказаної норми не додано до заяви про забезпечення позову документи, що підтверджують сплату судового збору.

Частиною 7 статті 154 КАС України встановлено, що суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 цього Кодексу, повертає її заявнику без розгляду, про що постановляє ухвалу.

З огляду на викладене, враховуючи, що Головним управління Пенсійного фонду України у Київській області не дотримано вимог статті 152 КАС України, дана заява про забезпечення позову підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Керуючись ст. ст. 150-157, 243, 248 КАС України,

у х в а л и в:

1. Заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про забезпечення позову - повернути без розгляду.

2. Ухвалу суду надіслати (вручити) заявнику.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Войтович І.І.

Дата ухвалення рішення28.07.2023
Оприлюднено31.07.2023
Номер документу112486562
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —320/23024/23

Ухвала від 15.09.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 28.07.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 20.07.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні