Ухвала
від 28.07.2023 по справі 361/6125/23
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 361/6125/23

провадження № 2-з/361/87/23

28.07.2023

У Х В А Л А

28 липня 2023 року суддя Броварського міськрайонного суду Київської області Сердинський В.С., розглянувши заяву Товариства зобмеженою відповідальністюМаркет нерухомості2021про забезпеченняпозову,

установив:

Представник ТОВ «Маркет нерухомості 2021» до пред`явлення позову звернувся до суду із заявою про забезпечення позову у якій просить накласти арешт на квартиру АДРЕСА_1 зареєстровану 20.07.2023 в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за ОСОБА_1 на підставі договору дарування посвідченого 20 липня 2023 року Журавською В.В. державним нотаріусом Першої броварської державної нотаріальної контори за №1-1951. Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2768018232060.

Заяву обґрунтовує тим, що спірна квартира вибула із власності заявника без його волевиявлення на підставі договору дарування посвідченого 20 липня 2023 року Журавською В.В. державним нотаріусом Першої броварської державної нотаріальної контори за №1-1951, за результатами яких квартира була зареєстрована на праві власності за обдарованим ОСОБА_1 , що у свою чергу ускладнить або зробить неможливим виконання рішення суду, у разі задоволення позову, який він має намір та зобов`язується пред`явити до заінтересованих осіб протягом десяти днів з дня постановлення ухвали про забезпечення позову.

Згідно із ч. 2 ст. 149 ЦПК України, забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Відповідно до п.п. 1,2 ч. 1 ст. 150 ЦПК України, позов забезпечується накладенням арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб, забороною вчиняти певні дії.

Відповідно до статті 149 ЦПК України, суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 ЦПК України заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Відповідно до частин першою та шостої статті 153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду). Про забезпечення позову або про відмову у забезпеченні позову суд постановляє ухвалу.

Пленум Верховного Суду України у п. 4 постанови №9 від 22 грудня 2006 року «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову» роз`яснив, що розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Крім того, суд має брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інших осіб, права яких можуть бути порушені у зв`язку із застосуванням відповідних заходів.

Із матеріалів справи вбачається, що предметом майбутнього позову, який має намір та зобов`язуєтьсяпред`явити заявникдо заінтересованихосіб протягомдесяти днівз дняпостановлення ухвалипро забезпеченняпозову є оскарження договору дарування посвідченого 20 липня 2023 року Журавською В.В. державним нотаріусом Першої броварської державної нотаріальної контори за №1-1951 та визнання права власності на квартиру АДРЕСА_1 за Маркет нерухомості 2021. Ціна позову складатиме 718 420,00 грн.

Заявник, звертаючись до суду із заявою про забезпечення позову, вказує на те, що існують ризики того, що ОСОБА_1 , як власник квартири, буде вчиняти дії щодо її відчуження, що у разі задоволення його позову, який він має намір та зобов`язується пред`явити до заінтересованих осіб протягом десяти днів з дня постановлення ухвали про забезпечення позову, істотно ускладнить чи унеможливить ефективний захист та поновлення порушених прав заявника за захистом яких він має намір звернутися до суду.

Невжиття заходу забезпечення позову ускладнить ефективний захист прав заявника та може унеможливити виконання рішення суду.

Враховуючи зміст заяви, інформацію отриману із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, а також предмет позову, який в майбутньому може бути поданий позивачем, суд дійшов висновку про наявність підстав згідно зі статтями 149-153 ЦПК України для вжиття заходів забезпечення шляхом накладення заборони вчиняти будь-які реєстраційні дії та арешту на нерухоме майно.

З огляду на викладені обставини заява про забезпечення позову підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 149, 153, 260 ЦПК України, суд

ухвалив:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Маркет нерухомості 2021 про забезпечення позову до пред`явлення позову - задовольнити.

Вжити заходи забезпечення позову шляхом накладення арешту на квартиру АДРЕСА_1 зареєстровану на праві власності за ОСОБА_1 на підставі договору дарування посвідченого 20 липня 2023 року Журавською В.В. державним нотаріусом Першої броварської державної нотаріальної контори за №1-1951. Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2768018232060.

Ухвала про забезпечення позову виконується негайно.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

Роз`яснити, що заходи забезпечення позову, вжиті судом до подання позовної заяви скасовуються судом у разі неподання заявником відповідної позовної заяви згідно із вимогами частини четвертої статті 152 ЦПК України.

Реквізити сторін:

Позивач: Товариство з обмеженою відповідальністю Маркет нерухомості 2021, код ЄДРПОУ 44643002, адреса місця знаходження: місто Київ, вулиця Урлівська, буд. 8-А, кв. 8.

Відповідач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП невідомий, адреса місця проживання: АДРЕСА_2 .

Копію ухвали направити на виконання до Броварського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо її не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Строк пред`явлення ухвали до виконання три роки.

Суддя В.С.Сердинський

СудБроварський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення28.07.2023
Оприлюднено31.07.2023
Номер документу112493085
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —361/6125/23

Ухвала від 09.10.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Василишин В. О.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні