Ухвала
від 27.07.2023 по справі 759/13804/23
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 1-кс/759/4320/23

ун. № 759/13804/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 липня 2023 року слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю прокурора ОСОБА_3 , захисника ОСОБА_4 , підозрюваного ОСОБА_5 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СУ ГУ НП в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_6 в рамках кримінального провадження №42023110000000079 від 14.03.2023 про відсторонення від посади підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Липовець, Вінницької області, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , з вищою освітою, головного спеціаліста відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, раніше не судимого, -

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Святошинського районного суду м.Києва надійшло вказане клопотання, в якому слідчий за погодженням з прокурором, просив відсторонити підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 від посади головного спеціаліста відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Дерпродспоживслужби в Київській області, в межах строку досудового розслідування, а саме до 13.08.2023 року.

Клопотання обґрунтоване тим, що що відповідно до п. 1 Положення про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 вересня 2015 р. № 667 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України та який реалізує державну політику у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин, ідентифікації та реєстрації тварин, санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення (крім виконання функцій з реалізації державної політики у сфері епідеміологічного нагляду (спостереження) та у сфері гігієни праці та функцій із здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників), з контролю за цінами, попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров`я населення, метрологічного нагляду, ринкового нагляду в межах сфери своєї відповідальності, насінництва та розсадництва (в частині сертифікації насіння і садивного матеріалу), реєстрації та обліку машин в агропромисловому комплексі, державного нагляду (контролю) у сфері агропромислового комплексу, державного нагляду (контролю) у сферах охорони прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва, державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів і рекламу в цій сфері, за якістю зерна та продуктів його переробки, державного нагляду (контролю) за додержанням заходів біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання генетично модифікованого організму у відкритих системах на підприємствах, в установах та організаціях агропромислового комплексу незалежно від їх підпорядкування і форми власності, здійснення радіаційного контролю за рівнем радіоактивного забруднення сільськогосподарської продукції і продуктів харчування.

На підставі по постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 р. № 1092 «Про утворення територіальних органів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» утворено перелік територіальних органів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, до складу якого входить Управління Держпродспоживслужби в Київській області.

На підставі п. 4 п.п. 7 Положення про Головне управління Держродспоживслужби в Київській області, затвердженого т.в.о. голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів ОСОБА_7 від 24 лютого 2020 №153, Головне управління відповідно до покладених на нього завдань забезпечує реалізацію державної політики у сфері нагляду (контролю) у системі інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу. Та відповідно до п. 11 вказаного Положення начальник головного управління затверджує положення про структурні підрозділи Головного управління і посадові інструкції працівників.

Відповідно до п. 1.1. Положення про відділ реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держродспоживслужби в Київській області (далі - Положення), затвердженого 02.01.2023 виконувачем обов`язків начальника Головного управління Держродспоживслужби в Київській області ОСОБА_8 , відділ реєстрації сільськогосподарської техніки (далі - Відділ) є самостійним структурним підрозділом Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області (далі-Головне управління). Відділ підпорядкований безпосередньо начальнику Головного управління, або особі, якій наказом ці повноваження делеговані.

Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, міжнародними договорами України, указами Президента України, постановами Верховної Ради України, актами Кабінету Міністрів України, наказами Держпродспоживслужби України, наказами начальника Головного управління, Положенням, а також іншими нормативно - правовими актами.

У відповідності до Розділу 4 Положення Відділ очолює начальник, який призначається на посаду начальником 1 головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та звільняється з посади начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Так, 02 січня 2023 року відповідно до наказу виконувача обов`язків начальника Головного управління у Київській області № 30-К ОСОБА_9 призначено на посаду начальника відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

ОСОБА_9 , будучи начальником відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, здійснював організацію виконання завдань та доручень керівництва з питань, що належать до компетенції відділу, здійснення керівництва діяльністю та організацію роботи Відділу та надання обов`язкових до виконання доручень працівникам відділу з питань, що належать до його функціональних повноважень, контроль за їх виконанням, тобто був наділений організаційно - розпорядчими функціями, являючись службовою особою відповідно до примітки 2 до ст. 368 КК України та пункту 1 примітки до статті 364 цього Кодексу.

Так, 02 січня 2023 року відповідно до наказу виконувача обов`язків начальника Головного управління у Київській області № 31-К ОСОБА_10 призначено на посаду заступника начальника відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

ОСОБА_10 , будучи заступником начальника відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, здійснював організацію виконання завдань та доручень керівництва ГУ Держпроспоживслужби у Київській області з питань, що належать до компетенції відділу, здійснення керівництва діяльністю та організацію роботи Відділу та надання обов`язкових до виконання доручень працівникам відділу з питань, що належать до його функціональних повноважень, контроль за їх виконанням, тобто був наділений організаційно-розпорядчими функціями, являючись службовою особою відповідно до примітки 2 до ст. 368 КК України та пункту 1 примітки до статті 364 цього Кодексу.

Так, 02 січня 2023 року відповідно до наказу виконувача обов`язків начальника Головного управління у Київській області № 31-К ОСОБА_5 призначено на посаду головного спеціаліста відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

Так, 09 січня 2023 року відповідно до наказу виконувача обов`язків начальника Головного управління у Київській області № 88-К ОСОБА_11 призначено на посаду головного спеціаліста відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

ОСОБА_11 та ОСОБА_5 , будучи головними спеціалістами відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, здійснювали виконання завдань та доручень керівництва ГУ Держпроспоживслужби у Київській області з питань, що належать до компетенції відділу, виконання доручень з питань, що належать до їх функціональних повноважень, тобто були наділені організаційно-розпорядчими функціями, являючись службовими особами відповідно до примітки 2 до ст. 368 КК України та пункту 1 примітки до статті 364 цього Кодексу.

Разом з цим, згідно зі ст.ст. 3, 22 Закону України «Про запобігання корупції», державним службовцям забороняється використовувати свої службові повноваження або своє службове становище та пов`язані з цим можливості з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб.

Також, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

З огляду на викладене, ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_5 та ОСОБА_11 обіймаючи посаду, пов`язану із виконанням організаційно-розпорядчих функцій, постійно здійснюючи функції представників влади, є службовими особами.

Окрім того, досудовим розслідуванням установлено, що службові особи відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, використовуючи необізнаність громадян законодавства України щодо порядку реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку сільськогосподарської техніки, які зверталися з цього приводу, створили умови, за яких, при отриманні ними неправомірної вигоди, відбувались швидкі та безперешкодні реєстраційні дії щодо сільськогосподарської техніки. З метою конспірації їх злочинної діяльності, рекомендували звертатися громадянам за консультативною допомогою у вирішенні вказаних питань до ФОП « ОСОБА_12 ».

ОСОБА_12 зареєстрована як фізична особа - підприємець. До основних видів діяльності ФОП « ОСОБА_12 » відноситься: Консультування з питань комерційної діяльності й керування; Надання комбінованих офісних адміністративних послуг; Надання інших інформаційних послуг, н.в.і.у.; Надання інших допоміжних комерційних послуг, н.в.і.у.

Під час своєї підприємницької діяльності ОСОБА_12 представляла інтереси осіб, які звертались до останньої з приводу реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку сільськогосподарської у відділі реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

Так, 28.03.2023, ОСОБА_13 , діючи на підставі довіреності в інтересах ІП «ДОРФ», ЄДРПОУ 34069002, звернулась до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку подрібнювача деревини причіпного ESCHLBOCK BIBER 80Z, рік випуску 2008, заводський номер НОМЕР_1 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_13 28.03.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, о 10 годині 34 хвилин 28.03.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_13 , та діючи в інтересах останньої, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 28.03.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття сільськогосподарської техніки з обліку, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 30.03.2023, представник СТОВ «ЄДНІСТЬ», код ЄДРПОУ 32151697, ОСОБА_14 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку трактора колісного «JOHN DEERE 6110B 2020» та навантажувача телескопічного «JCB 531-70 AGRI 2021». Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5000 гривень.

ОСОБА_14 30.03.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5000 грн.

У подальшому, о 13 годині 53 хвилин 30.03.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_14 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 30.03.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття сільськогосподарської техніки з обліку, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 31.03.2023, представник ПрАТ «МХП», ЄДРПОУ 25412361, ОСОБА_15 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для перереєстрації та зняття з обліку квадроцикла «ARCTIC CAT 700, рік випуску 2014, заводський номер 4UF14ATV7ET206792». Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5400 гривень.

ОСОБА_15 31.03.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення перереєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5000 грн.

У подальшому, о 13 годині 33 хвилин 31.03.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_15 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 31.03.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про перереєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 03.04.2023, ОСОБА_16 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку трактора колісного «МТЗ-82 рік випуску 1996 заводський номер НОМЕР_2 ». Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5500 гривень.

ОСОБА_16 03.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5500 грн.

У подальшому, о 13 годині 55 хвилин 03.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_16 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 03.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про перереєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 03.04.2023, представник ТОВ «Сільгосптехніка Нова», код ЄДРПОУ 03744215, ОСОБА_17 , звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного Беларус-892.2, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_3 , трактора колісного Беларус-82.1, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_4 , трактора колісного Беларус-892.2, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_5 , трактора колісного Беларус- Беларус-82.1, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_6 , трактора колісного Беларус- Беларус-82.1, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_7 , трактора колісного Беларус- Беларус-82.1, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_8 та зняття з обліку трактора колісного Беларус-892.2, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_5 , трактора колісного Беларус-82.1, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_4 , трактора колісного Беларус-892.2, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_3 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 25500 гривень.

ОСОБА_17 03.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 , передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 25500 грн.

У подальшому, о 13 годині 55 хвилин 03.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_17 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 9000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 03.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, які у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 04.04.2023, ОСОБА_18 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного JOHN DEERE 6110B рік випуску 2020 заводський номер НОМЕР_9 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_19 03.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 10 годині 26 хвилин 04.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_19 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 04.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 04.04.2023, ОСОБА_20 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного Беларус-892 рік випуску 2019 заводський номер НОМЕР_10 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_20 04.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 , передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 10 годині 26 хвилин 04.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_20 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 04.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 05.04.2023 представник ТОВ «Деремзена-Агро», код ЄДРПОУ 39046613, ОСОБА_21 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного JOHN DEERE 8330, рік випуску 2008, заводський номер НОМЕР_11 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_21 05.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 10 годині 54 хвилин 05.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_21 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 05.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 05.04.2023 представник ТОВ «ТЕННЕССІ», код ЄДРПОУ 39568442, ОСОБА_22 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку та реєстрації комбайна зернозбирального JOHN DEERE S670, рік випуску 2014, заводський номер НОМЕР_27, JOHN DEERE S670 рік випуску 2016, заводський номер НОМЕР_28, JOHN DEERE S690 рік випуску 2012, заводський номер НОМЕР_12 та обприскувача самохідного JOHN DEERE 4720 рік випуску 2007, заводський номер НОМЕР_13 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 20000 гривень.

ОСОБА_22 05.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з обліку та реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 20000 грн.

У подальшому, о 12 годині 06 хвилин 05.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_22 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 8000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 05.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття з обліку та реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 07.04.2023 представник ТОВ «Рідна країна», код ЄДРПОУ 44856654, ОСОБА_23 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку обприскувача самохідного John Deere 4830 рік випуску 2008 заводський номер НОМЕР_22. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5500 гривень.

ОСОБА_23 07.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5500 грн.

У подальшому, о 10 годині 45 хвилин 07.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_23 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 07.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 10.04.2023 представник ТОВ «ТЕННЕССІ», код ЄДРПОУ 39568442, ОСОБА_22 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку Комбайна зернозбирального JOHN DEERE 9770 рік випуску 2011 заводський номер НОМЕР_29. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5000 гривень.

ОСОБА_22 10.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5000 грн.

У подальшому, о 10 годині 15 хвилин 10.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_22 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 10.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 10.04.2023 представник ТОВ «Алабама Технікс», код ЄДРПОУ 41989909, ОСОБА_24 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку обприскувача самохідного JOHN DEERE 4710 рік випуску 2004 заводський номер НОМЕР_30. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5000 гривень.

ОСОБА_24 10.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5000 грн.

У подальшому, о 10 годині 15 хвилин 10.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_24 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 10.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 12.04.2023 ОСОБА_25 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного ДТЗ-5244HPX рік випуску 2021 заводський номер НОМЕР_14 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_25 12.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 10 годині 38 хвилин 12.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_25 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 12.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 12.04.2023 ОСОБА_26 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку комбайну зернозбирального Е-527 рік випуску 1997 заводський номер НОМЕР_25. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_26 12.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, о 10 годині 38 хвилин 12.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_26 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 12.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 12.04.2023 ОСОБА_27 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного Yanmar F200D рік випуску 1992 заводський номер НОМЕР_15 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_27 12.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 10 годині 38 хвилин 12.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_27 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 12.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 13.04.2023 представник ТОВ «ТЕННЕССІ», код ЄДРПОУ 39568442, ОСОБА_22 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку обприскувача самохідного JOHN DEERE R4045, рік випуску 2016, заводський номер НОМЕР_31 та комбайна зернозбирального JOHN DEERE S670, рік випуску 2014, заводський номер НОМЕР_16 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 10000 гривень.

ОСОБА_22 13.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 10000 грн.

У подальшому, о 11 годині 52 хвилин 13.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_22 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 4000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 13.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 14.04.2023 представник ТОВ «Мега-Будтранс», ЄДРПОУ 44038515 ОСОБА_28 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації екскаватора-навантажувача JCB 3 CX SITEMASTER рік випуску 2022 заводський номер НОМЕР_17 та катка дорожнього Bomag BW138AC рік випуску 2008 заводський номер НОМЕР_18 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 6000 гривень.

ОСОБА_29 14.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 , передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 6000 грн.

У подальшому, о 09 годині 35 хвилин 14.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_28 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 14.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 24.04.2023 ОСОБА_30 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного Беларус- 892 рік випуску 2006 заводський номер НОМЕР_19 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_30 24.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 , передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 11 годині 05 хвилин 24.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_31 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 24.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 24.04.2023 ОСОБА_32 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного John Deere 955 рік випуску 1978 заводський номер НОМЕР_20 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_32 24.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 11 годині 05 хвилин 24.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_32 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 24.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 27.04.2023 представник ТОВ «Спектр-Агро», ЄДРПОУ 36348550 ОСОБА_33 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку трактора колісного DEUTZ-FAHR AGROFARM 115G DT E2 рік випуску 2023 заводський номер НОМЕР_21 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_33 27.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, о 09 годині 24 хвилин 27.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_34 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 27.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 27.04.2023 представник ТОВ «Трактор Хата», ЄДРПОУ 41707623 ОСОБА_35 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку трактора колісного Lovol TB454 рік випуску 2020 заводський номер НОМЕР_22 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_35 27.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, о 09 годині 24 хвилин 27.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_36 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 27.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 28.04.2023 представник ФГ «Пташніченко», ЄДРПОУ 45107343, ОСОБА_37 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного Lovol TB454 рік випуску 2020 заводський номер НОМЕР_22 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_37 28.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, о 09 годині 15 хвилин 28.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_38 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_10 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 28.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 17.04.2023 представник ТОВ «ТЕННЕССІ», код ЄДРПОУ 39568442, ОСОБА_22 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку комбайна зернозбирального JOHN DEERE 9770 STS рік випуску 2010 заводський номер НОМЕР_23 та видачу дубліката свідоцтва про реєстрацію трактора колісного JOHN DEERE 7250R рік випуску 2016 заводський номер НОМЕР_24 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 7500 гривень.

ОСОБА_22 17.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 , передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 7500 грн.

У подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час 28.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_22 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (загальний кабінет Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала головному спеціалісту Відділу - ОСОБА_5 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 3000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 17.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 17.04.2023 представник ТОВ «Ропа Україна», код ЄДРПОУ 32710583, ОСОБА_39 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації сівалки HORSCH AVATAR 6.16 SD рік випуску 2021 номер 21271708. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_39 17.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час 17.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_40 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (загальний кабінет Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала головному спеціалісту Відділу - ОСОБА_5 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 17.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 17.04.2023 ОСОБА_41 , звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації комбайна зернозбирального Е-527 рік випуску 1997 заводський номер НОМЕР_25 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_41 17.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 , передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час 17.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_41 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (загальний кабінет Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала головному спеціалісту Відділу - ОСОБА_5 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 17.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 18.04.2023 ОСОБА_42 , звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації навантажувача телескопічного MANITOU MLT 735 LSU T рік випуску 2010 заводський номер 590219. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_42 18.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час 18.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_43 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (загальний кабінет Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала головному спеціалісту Відділу - ОСОБА_5 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 18.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах якої діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 19.04.2023 ОСОБА_44 , звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_12 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного SHIFENG SF-240 рік випуску 2021 заводський номер НОМЕР_26 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_44 19.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 , передала ОСОБА_12 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час 19.04.2023 ОСОБА_12 , на виконання домовленості з ОСОБА_45 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (загальний кабінет Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала головному спеціалісту Відділу - ОСОБА_5 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 19.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_12 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Таким чином, ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_5 та ОСОБА_11 підозрюються в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене повторно, у складі організованої групи, тобто у скоєнні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 368 КК України.

22.06.2023 ОСОБА_9 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України.

22.06.2023 ОСОБА_10 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України.

22.06.2023 ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України.

22.06.2023 ОСОБА_11 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України.

16.06.2023 слідчим суддею винесено ухвалу про відсторонення від посади ОСОБА_5

10.07.2023 строк досудового розслідування продовжено до трьох місяців, тобто до 13.08.2023.

Обґрунтованість підозри ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_5 та ОСОБА_11 у вчиненні інкримінованих їм кримінальних правопорушень підтверджується наступними доказами у їх сукупності:

- протоколом прийняття заяви про вчинення кримінального правопорушення відносно ОСОБА_46 від 03.05.2023;

- протоколом допиту свідка ОСОБА_46 від 04.05.2023;

- протокол огляду та вручення заздалегідь ідентифікованих документів від 11.05.2023, вручення ОСОБА_47 грошових коштів у сумі 16000 гривень;

- протоколом обшуку приміщення ГУ Держпродспоживслужби в Київській області за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9-В від 12.05.2023, за результатом проведення якого виявлено та вилучено мобільні телефони, та на робочому місці ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_5 , ОСОБА_11 - заздалегідь ідентифіковані грошові кошти;

- протоколом обшуку за адресою: АДРЕСА_3 від 12.05.2023, за результатом проведення якого виявлено та вилучено мобільні телефони, документи;

- протоколом обшуку за адресою: АДРЕСА_4 від 12.05.2023, за результатом проведення якого виявлено та вилучено мобільні телефони, документи;

- протоколом обшуку за адресою: АДРЕСА_5 від 12.05.2023, за результатом проведення якого виявлено та вилучено документи;

- протоколом затримання в порядку ст. 208 КПК України ОСОБА_9 від 12.05.2023;

- протоколом затримання в порядку ст. 208 КПК України ОСОБА_10 від 12.05.2023;

- протоколом затримання в порядку ст. 208 КПК України ОСОБА_5 від 12.05.2023;

- протоколом затримання в порядку ст. 208 КПК України ОСОБА_11 від 12.05.2023;

- протоколом допиту підозрюваної ОСОБА_12 від 12.05.2023, яка повідомила, що вона являється ФОП « ОСОБА_12 », основний видом діяльності є надання консультаційних послуг. Вказала також на те, що представляючи інтереси осіб щодо перереєстрації техніки, вона за безперешкодне та швидке проведення реєстраційних дій та видачу відповідних документів надавала працівникам відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держродспоживслужби в Київській області неправомірну вигоду;

- протоколом допиту підозрюваної ОСОБА_12 від 23.05.2023, яка повідомила, що з метою систематизація своєї господарської діяльності вона створила електронний файл формату Microsoft Excel, з назвами місяців та років, в які вона вносила інформацію щодо зроблених висновків спеціаліста з проведення обстеження машини на відповідність ідентифікаційних номерів і супровідних документів на предмет фальсифікації, необхідного для проведення реєстраційних дій з сільськогосподарською технікою;

- протоколом огляду документів від 23.05.2023, а саме флешнакопичувача «Transcend», який належить ОСОБА_12 , а саме електронного файлу формату Microsoft Excel, з назвами місяців та років, в які вона вносила інформацію щодо зроблених висновків спеціаліста з проведення обстеження машини на відповідність ідентифікаційних номерів і супровідних документів на предмет фальсифікації, необхідного для проведення реєстраційних дій з сільськогосподарською технікою;

- протоколом огляду документів від 23.05.2023, вилучених у відділі реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держродспоживслужби в Київській області за період з 01.03.2023 по 12.05.2023;

- протоколом огляду документів від 26.05.2023, вилучених у відділі реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держродспоживслужби в Київській області за період з 01.03.2023 по 12.05.2023;

- протоколом огляду документів від 31.05.2023, вилучених у відділі реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держродспоживслужби в Київській області за період з 01.03.2023 по 12.05.2023;

- протоколом огляду документів від 31.05.2023, вилучених у відділі реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держродспоживслужби в Київській області за період з 01.03.2023 по 12.05.2023;

- протоколом огляду документів від 02.06.2023, вилучених у відділі реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держродспоживслужби в Київській області за період з 01.03.2023 по 12.05.2023;

- протоколом огляду документів від 05.06.2023, вилучених у відділі реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держродспоживслужби в Київській області за період з 01.03.2023 по 12.05.2023,

- протоколом огляду документів від 07.06.2023, в якому оглянуто флешнакопичувач із відеозаписами за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії - (аудіо- відеоконтроль особи), кабінет заступника начальника відділу ОСОБА_10 , в якому ОСОБА_12 28.03.2023, 29.03.2023, 30.03.2023, 31.03.2023, 04.04.2023, 05.04.2023, 07.04.2023, 10.04.2023, 11.04.2023,12.04.2023, 13.04.2023, 14.04.2023,17.04.2023, 20.04.2023, 24.04.2023, 27.04.2023, 28.04.2023, 09.05.2023, 11.05.2023, 12.05.2023 передає грошові кошти ОСОБА_10 ;

- протоколами за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії - обстеження публічно недоступного місця від 10.05.2023;

- протоколами за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії - спеціальний слідчий експеримент від 11.05.2023;

- протоколом за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії - (аудіо- відеоконтроль особи) ОСОБА_10 від 16.05.2023, в якому останній 28.03.2023, 29.03.2023, 30.03.2023, 31.03.2023, 04.04.2023, 05.04.2023, 07.04.2023, 10.04.2023, 11.04.2023,12.04.2023, 13.04.2023, 14.04.2023,17.04.2023, 20.04.2023, 24.04.2023, 27.04.2023, 28.04.2023, 09.05.2023, 11.05.2023, 12.05.2023 отримує від ОСОБА_12 неправомірну вигоду, проводить бесіди з іншими працівниками з приводу отримання та розподілу грошових коштів;

- протоколом за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії - (аудіо- відеоконтроль особи) ОСОБА_5 від 16.05.2023, в якому останній 25.04.2023, 26.04.2023, 01.05.2023 отримує від ОСОБА_12 неправомірну вигоду, проводить бесіди з іншими працівниками з приводу отримання та розподілу грошових коштів;

- протоколом за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії - (аудіо- відеоконтроль особи) ОСОБА_11 від 16.05.2023, проводить бесіди з іншими працівниками з приводу отримання та розподілу грошових коштів, отримує вказівки від ОСОБА_9 та ОСОБА_10 швидко провезти реєстраційні дії та не більше через 10 хвилин вже робить витяг з ДРОРМ;

- протоколом за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії - (аудіо- відеоконтроль особи) ОСОБА_9 від 16.05.2023, в якому останній присутній при отриманні неправомірної вигоди, отримує та розподіляє між всіма учасниками грошові кошти, надає вказівки іншим працівникам які реєстраційні дії проводити в першу чергу;

- протоколом за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії - (аудіо- відеоконтроль особи) ОСОБА_12 від 16.05.2023, в якому остання 28.03.2023, 29.03.2023, 30.03.2023, 31.03.2023, 04.04.2023, 05.04.2023, 07.04.2023, 10.04.2023, 11.04.2023,12.04.2023, 13.04.2023, 14.04.2023,17.04.2023, 20.04.2023, 24.04.2023, 27.04.2023, 28.04.2023, 09.05.2023, 11.05.2023, 12.05.2023, яка передає ОСОБА_10 неправомірну вигоду;

- протоколом тимчасового доступу до речей та документів у ПрАТ «Київстар» від 05.06.2023;

- протоколом тимчасового доступу до речей та документів у ТОВ «Лайфселл» від 12.06.2023;

протоколом тимчасового доступу до речей та документів у ПрАТ «ВФ Україна» від 13.06.2023;

- іншими доказами у кримінальному провадженні у їх сукупності.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав просив його задовольнити.

Захисник заперечувала щодо клопотання прокурора.

Підозрюваний думку захисника підтримав.

Заслухавши думку сторін провадження, дослідивши надані матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст.154 КПК України відсторонення від посади може бути здійснено щодо особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину.

Згідно ч. 2 ст. 157 КПК України, при вирішенні питання про відсторонення від посади слідчий суддя, суд зобов`язаний врахувати такі обставини: 1) правову підставу для відсторонення від посади; 2) достатність доказів, які вказують на вчинення особою кримінального правопорушення; 3) наслідки відсторонення від посади для інших осіб.

ОСОБА_5 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України. При цьому, слідчий суддя враховує, що на даному етапі кримінального провадження не допускається вирішення тих питань, які повинен вирішувати суд під час розгляду по суті, а слідчий суддя на підставі розумної оцінки сукупності отриманих доказів лише визначає, що причетність підозрюваного до вчинення злочину, підозра у якому йому повідомлена, є вірогідною та достатньою для застосування щодо нього обмежувального заходу на момент розгляду відповідного клопотання.

Відповідно до пункту 3 розділу 2.4 Узагальнення судової практики щодо розгляду слідчим суддею клопотань про застосування заходів забезпечення кримінального провадження ВССУ від 07.02.2014 підставами для відмови в задоволенні клопотання про відсторонення підозрюваної особи від займаної посади є, здебільшого недостатність підстав для відсторонення підозрюваної особи від займаної посади, а також недоведеність існування обґрунтованої підозри у вчиненні злочину такого ступеня тяжкості, за умови вчинення якого може бути здійснено відсторонення від посади, а також недоведеність того, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання в права і свободи особи, про який йдеться в клопотанні прокурора.

Докази, надані слідчим та прокурором, свідчать про існування обґрунтованої підозри вчинення ОСОБА_5 інкримінованого йому кримінального правопорушення. При цьому надані органом досудового розслідування докази, дають підстави вважати, що саме перебування ОСОБА_5 на займаній посаді сприяло вчиненню кримінального правопорушення.

Встановлено і наявність існування ризиків, а саме того, що займаючи посаду головного спеціаліста відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Дерпродспоживслужби в Київській області ОСОБА_5 матиме можливість впливати на хід розслідування у кримінальному провадженні, зокрема може знищити, сховати або спотворити речі та документи, які мають значення для досудового розслідування, незаконно пливати на свідків у кримінальному провадженні, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Слідчий суддя вважає, що прокурор у судовому засіданні довів наявність достатніх підстав вважати, що відсторонення ОСОБА_5 від посади необхідне для виконання завдань кримінального провадження, а заперечення захисту не є підставою для відмови у задоволенні клопотання слідчого.

Таким чином, без застосування заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від посади, у даному кримінальному провадженні неможливо забезпечити швидке, повне та неупереджене досудове розслідування, і такі потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи підозрюваного ОСОБА_5 . Керуючись ст.ст. 155-157, 534, 309, 392 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУ НП в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_6 в рамках кримінального провадження №42023110000000079 від 14.03.2023 про відсторонення від посади підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - задовольнити.

Відсторонити підозрюваного у кримінальному провадженні № 42023110000000079 від 14.03.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від посади головного спеціаліста відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Дерпродспоживслужби в Київській області, а межах строку досудового розслідування, а саме до 13.08.2023 року.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення27.07.2023
Оприлюднено31.07.2023
Номер документу112496579
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про відсторонення від посади

Судовий реєстр по справі —759/13804/23

Ухвала від 31.08.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Юрдига Ольга Степанівна

Ухвала від 27.07.2023

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Журибеда О. М.

Ухвала від 27.07.2023

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Журибеда О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні