Ухвала
від 26.07.2023 по справі 272/490/23
АНДРУШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 272/490/23

Провадження № 2/272/226/23

У Х В А Л А

26 липня 2023 року

Андрушівський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді - Карповця В.В.,

за участісекретаря судового засідання - Степанчук Т.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м.Андрушівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: служба у справах дітей Андрушівської міської ради, про поновлення батьківських прав, суд -

встановив:

В провадженні Андрушівського районного суду Житомирської області знаходиться цивільна справа № 272/490/23, провадження № 2/272/226/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: служба у справах дітей Андрушівської міської ради, про поновлення батьківських прав .

На адресу Андрушівського районного суду Житомирської області від позивачки ОСОБА_1 надійшла заява в якій вона просить позов залишити без розгляду.

Відповідачі в підготовче судове засідання не з`явилися, про причини неявки суд не повідомили.

Третя особа в підготовче судове засідання не з`явилась, надіслала до суду заяву про розгляд справи у її відсутність.

У відповідності до ч.2ст.247 ЦПК України, в зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Відповідно до п.1 ч.2ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

Згідно вимог ч.1 ст.13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Дослідивши матеріали справи, ознайомившись з поданою позивачкою заявою про залишення позову без розгляду, суд дійшов висновку, що подана заява не суперечить вимогам закону, не порушує прав, свобод та інтересів інших осіб. Подання заяви про залишення позову без розгляду є правом позивачки, яке не може бути обмежене судом, у зв`язку з чим подана заява про залишення позову без розгляду є обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.200, 257 ч.1 п.5, 259, 260, 353, 354, 355 ЦПК України, ст.7 Закону України Про судовий збір, суд, -

ухвалив:

Заяву ОСОБА_1 про залишення позову без розгляду задовольнити.

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: служба у справах дітей Андрушівської міської ради, про поновлення батьківських прав залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачці, що залишення заяви без розгляду не позбавляє її права звернутися до суду повторно, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду.

Ухвала суду може бути оскаржена безпосередньо до Житомирського апеляційного суду на протязі п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

При цьому, у відповідності до підпункту 15.5. пункту 15 розділу ХІІІ Перехідні положення Цивільного процесуального кодексу України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до Житомирського апеляційного суду через Андрушівський районний суд Житомирської області.

Суддя:В. В. Карповець

СудАндрушівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення26.07.2023
Оприлюднено02.08.2023
Номер документу112516743
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —272/490/23

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні