Ухвала
від 10.05.2023 по справі 932/3630/23
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 932/3630/23

Провадження № 2/932/1049/23

у х в а л а

10 травня 2023 року суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Кудрявцева Т.О., ознайомившись з позовною заявою Приватного акціонерного товариства «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» до Державної установи «Український науково-дослідний інститут промислової медицини», Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області, Комунального некомерційного підприємства «Першотравенської міської лікарні» Першотравенської міської ради, Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, третя особа ОСОБА_1 , про скасування повідомлення про хронічне захворювання (отруєння) за формою П-3 від 28.08.2020 року, скасування акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання (отруєння) за формою П-4 від 24.09.2020 року, -

ВСТАНОВИВ:

14.04.2023 року до Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська від Приватного акціонерного товариства «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» надійшла вищевказана позовна заява.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 14.04.2023 року справу передано для розгляду судді Кудрявцевій Т.О.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами вважаю, що вона не відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, зважаючи на наступне.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Відповідно до п.п. 4, 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: зміст позовнихвимог:спосіб (способи)захисту правабо інтересів,передбачений закономчи договором,або іншийспосіб (способи)захисту правта інтересів,який несуперечить законуі якийпозивач проситьсуд визначитиу рішенні;якщо позовподано докількох відповідачів-зміст позовнихвимог щодокожного зних; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої.

В позовній заяві ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» відповідачем зазначило Державну установу «Український науково-дослідний інститут промислової медицини», Головне управління Держпраці в Дніпропетровській області, Комунальне некомерційне підприємство «Першотравенська міська лікарня» Першотравенської міської ради, Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, а в резолютивній частині позову просить скасувати повідомлення ДУ «Український науково-дослідний інститут промислової медицини» про хронічне професійне захворювання (отруєння) та скасувати акт розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання (отруєння), затверджений в.о. начальника Головного управління Держпраці в Дніпропетровській області.

Таким чином, позивач просить скасувати акт затверджений посадовою особою юридичної особи, яке перебуває в стані припинення, але до якої заявлено вимогу.

При цьому в позовній заяві та доданих до неї документах немає інформації про те, що у Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області є правонаступник, яке перебуває в стані припинення.

Відповідно до ч. 5 ст. 104 ЦК України юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Зі змісту відповіді №67811 від 10.05.2023 року з Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області перебуває в стані припинення, разом з тим, відомості про повне припинення діяльності юридичної особи не внесені до Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також зазначені відомості щодо кола правонаступників.

Відповідно до ст. 46 ЦПК України здатність мати цивільні процесуальні права та обов`язки сторони, третьої особи, заявника, заінтересованої особи (цивільна процесуальна правоздатність) мають усі фізичні і юридичні особи.

Згідно з ч. 1 ст. 47 ЦПК України здатність особисто здійснювати цивільні процесуальні права та виконувати свої обов`язки в суді (цивільна процесуальна дієздатність) мають фізичні особи, які досягли повноліття, а також юридичні особи.

Таким чином, позивачу слід надати суду уточнену позовну заяву з урахуванням викладених обставин, визначити належного відповідача та уточнити зміст заявлених позовних вимог.

Відповідно доч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устаттях 175і177цього Кодексу,протягомп`ятиднів зднянадходженнядо судупозовноїзаявипостановляє ухвалупрозалишенняпозовної заявибезруху,вякійзазначаються недолікипозовноїзаяви,спосібістрок їхусунення,якийнеможе перевищуватидесятиднівз дняврученняухвалипро залишенняпозовноїзаявибез руху.

Відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

За таких обставин,вважаю занеобхідне надатипозивачу строкдля усуненнявищевказаних недоліківпозовної заяви,а саме:надавши позовнузаяву длясуду таінших сторін по справі із зазначенням: належного відповідача та уточненням змісту заявлених позовних вимог; визначивши, яким чином рішення суду вплине на відповідачів: Комунальне некомерційне підприємство «Першотравенська міська лікарня» Першотравенської міської ради, Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.175, 177, 185 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Приватного акціонерного товариства «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» до Державної установи «Український науково-дослідний інститут промислової медицини», Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області, Комунального некомерційного підприємства «Першотравенської міської лікарні» Першотравенської міської ради, Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, третя особа ОСОБА_1 , про скасування повідомлення про хронічне захворювання (отруєння) за формою П-3 від 28.08.2020 року, скасування акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання (отруєння) за формою П-4 від 24.09.2020 року - залишити без руху.

Повідомити Приватне акціонерне товариство «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» про необхідність усунення вищевказаних в ухвалі недоліків позовної заяви в строк не пізніше десяти днів з дня отримання копії даної ухвали.

У випадку не усунення недоліків у встановлений строк позовна заява буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О. Кудрявцева

Дата ухвалення рішення10.05.2023
Оприлюднено02.08.2023
Номер документу112530026
СудочинствоЦивільне
Сутьхронічне захворювання (отруєння) за формою П-3 від 28.08.2020 року, скасування акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання (отруєння) за формою П-4 від 24.09.2020 року

Судовий реєстр по справі —932/3630/23

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні