Постанова
від 08.09.2010 по справі 2а-18932/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 вересня 2010 р. с права № 2а-18932/10/0570

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: < г одина >

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Галатін ої О.О.

при секретарі Мичак О.С.

за участю представника позивача Плохіх В.О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Кос тянтинівської об' єднаної д ержавної податкової інспекц ії до приватного підприємств а «Торнадо плюс» про припине ння юридичної особи,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом до приватного підпр иємства «Торнадо плюс» про п рипинення юридичної особи, в якому зазначив, що відповіда ч понад року не подає податко ву звітність до податкового органу, у зв' язку з чим прося ть припинити юридичну особу відповідача.

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги, просив їх задов ольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про час і місце розгляду сп рави повідомлявся належним ч ином. Причин неявки суду не по відомив, заяв про відкладенн я розгляду справи не надсила в.

Суд вважає за можливе розгл янути справу за його відсутн ості на підставі наявних у сп раві доказів.

Перевіривши матеріали спр ави, вирішивши питання чи мал и місце обставини, якими обґр унтовувалися вимоги та запер ечення, та якими доказами вон и підтверджуються, чи є інші ф актичні дані, які мають значе ння для вирішення справи, та д окази на їх підтвердження, як у правову норму належить зас тосувати до цих правовідноси н, суд приходить до висновку п ро те, що позов підлягає задов оленню з таких підстав.

Судом встановлено, що 05.07.2006 ро ку відповідач зареєстровани й як юридична особа. Як платни к податків перебуває на облі ку в Костянтинівській об' єд наній державній податковій і нспекції Донецької області, заборгованості перед бюджет ом не має. З квітня 2009 року відп овідач не подає до Костянтин івської ОДПІ податкову звітн ість.

Статтею 10 Закону України «П ро державну податкову службу в Україні» визначені функці ї державних податкових інспе кцій в районах, містах без рай онного поділу, районах у міст ах, міжрайонних та об'єднаних державних податкових інспек цій.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 10 вказ аного Закону такі державні п одаткові інспекції контролю ють своєчасність подання пла тниками податків бухгалтерс ьких звітів і балансів, подат кових декларацій, розрахункі в та інших документів, пов'яза них з обчисленням податків, і нших платежів, а також переві ряють достовірність цих доку ментів щодо правильності виз начення об'єктів оподаткуван ня і обчислення податків, інш их платежів.

Статтею 11 Закону України «П ро підприємництво» визначен о, що підприємницька діяльні сть припиняється, зокрема, на підставі рішення суду у випа дках, передбачених законодав ством України.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців» непод ання протягом року органам д ержавної податкової служби п одаткових декларацій, докуме нтів фінансової звітності, є підставою для постановлення судового рішення щодо припи нення юридичної особи.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 94 К одексу адміністративного су дочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт вла дних повноважень, а відповід ачем - фізична чи юридична осо ба, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не с тягуються.

Згідно з ч. 1 ст. 38 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців» суд, який постановив рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов'язане з банкрутством юр идичної особи, у день набранн я таким рішенням законної си ли направляє його копію держ авному реєстратору за місцез находженням юридичної особи для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про су дове рішення. Дата надходжен ня відповідного судового ріш ення вноситься державним реє стратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Керуючись статтями 23, 94, 162, 163 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Позов Костянтинівської об ' єднаної державної податко вої інспекції до приватного підприємства «Торнадо плюс» про припинення юридичної ос оби - задовольнити.

Припинити юридичну особу - приватного підприємства «То рнадо плюс» (код ЄДРПОУ 34460232; юр идична адреса: 85107, Донецька обл асть, м. Костянтинівка, вул. Мі рошніченко, б. 37).

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Апеляційна скарга подаєть ся до Донецького апеляційног о адміністративного суду чер ез Донецький окружний адміні стративний суд з одночасним надісланням апеляційної ска рги особою, яка її подає, до До нецького апеляційного адмін істративного суду. Апеляційн а скарга на постанову суду пе ршої інстанції подається про тягом десяти днів з дня її про голошення. У разі складання п останови в повному обсязі ві дповідно до статті 160 цього Ко дексу, а також прийняття пост анови у письмовому проваджен ні апеляційна скарга подаєть ся протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя Г алатіна О.О.

Дата ухвалення рішення08.09.2010
Оприлюднено23.09.2010
Номер документу11253018
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-18932/10/0570

Ухвала від 28.07.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Постанова від 08.09.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні