Постанова
від 14.09.2010 по справі 2а-18813/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

Україна  

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

   

 14 вересня 2010 р.                                                                       справа № 2а-18813/10/0570

Приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

час прийняття постанови:  < година > 

Донецький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого                                                  судді  Головіної К.І.

при секретарі                                                  Потапенко О.М.

  розглянувши у відкритому  судовому засіданні в залі суду в  м. Донецьку адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в  м. Красний Лиман Донецької області до  колективного сільськогосподарського підприємства «Краснолиманське» про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, -

          В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фонду України в м. Красний Лиман Донецької області звернулося до суду з позовом  до колективного сільськогосподарського підприємства «Краснолиманське» про стягнення заборгованості з фактичних витрат по виплаті та доставці пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2 у розмірі  7608,48 грн.,  мотивуючи свої вимоги тим, що відповідач повинен  відшкодовувати до 25-го числа кожного місяця суму фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, по працівниках підприємства – ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 Станом на 20.07.2010 року  відповідач має заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку зазначених пенсій за період з  квітеня 2010 року  по  червень  2010 року  у сумі 7608,48 грн., яка підтверджується відповідним розрахунком.  Просив стягнути вказану заборгованість на користь УПФУ м. Красний Лиман Донецької області.

Представник позивача у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про що свідчить розписка про отримання судової повістки, надіслав заяву про розгляду справи без його участі.

Представник відповідача у судове засідання не з’явився, про дату, час і місце судового розгляду повідомлявся належним чином, причин неявки суду не повідомив. Заяв про відкладення розгляду справи від нього не надходило. В адресу суду повернувся конверт з повісткою на якому було зроблено  відмітку про те, що адресат за зазначеною адресою не знаходиться.  Відповідно до ст.  40 КАС України особи, які беруть участь у справі, зобов'язані під час провадження у справі повідомляти суд про  про зміну місця проживання (перебування, знаходження), роботи, служби. У разі неповідомлення про зміну адреси повістка надсилається їм за останньою адресою і вважається врученою. За таких обставин, суд приходить до висновку, що відповідач був належним чином повідомлений про дату і місце судового засідання, в зв’язку з чим вважає за можливе розглянути справу за його відсутності на підставі наявних у справі доказів.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги Управління Пенсійного фонду України в м. Красний Лиман Донецької області  до  колективного сільськогосподарського підприємства «Краснолиманське»  про стягнення заборгованості з фактичних витрат по виплаті та доставці пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2 у розмірі  7608,48  грн.  є обґрунтованими і підлягають задоволенню.

Судом встановлено, що Управління Пенсійного фонду України   м. Красний Лиман  Донецької області є органом виконавчої влади, який в цих правовідносинах здійснює повноваження, покладені на нього ст. 12  Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, Положенням про Пенсійний фонд України, затвердженим Указом Президента України від 1 березня 2001 року № 121/2001 з наступними змінами та доповненнями.

У відповідності до п. 5 ст. 4  Положення  про Пенсійний  фонд України, затвердженого Указом  Президента України від 01 березня 2001 року  № 121/2001,  Пенсійний фонд України відповідно до покладених на нього завдань організовує, координує та контролює роботу органів Пенсійного фонду України щодо, зокрема, забезпечення додержання підприємствами, установами, організаціями та громадянами законодавства про пенсійне забезпечення; забезпечення збирання та акумулювання страхових внесків, інших надходжень до бюджету Пенсійного фонду України відповідно до законодавства; стягнення у передбаченому законодавством порядку своєчасно не сплачених сум збору на обов'язкове державне пенсійне страхування; призначення і виплати пенсій; забезпечення повного та своєчасного фінансування витрат на виплату пенсій, допомоги на поховання та інших соціальних виплат, що здійснюються за рахунок коштів Пенсійного фонду України.

Відповідач – колективне сільськогосподарське підприємство «Краснолиманське»     є юридичною особою, внесене до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, є платником страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування (а. с. 6)

Згідно ч. 2 Прикінцевих положень Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» до запровадження пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди зберігається порядок покриття витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, що діяв до набрання чинності цим Законом.

Відповідно п. 6.1 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління ПФУ 19.12.2003р. № 21-1, відшкодуванню підлягають 100 відсотків фактичних витрат на виплату і доставку пенсій застрахованим особам, призначених у відповідності з ч. 2 Прикінцевих положень Закону № 1058, які працювали або працюють на роботах із шкідливими умовами праці по списку № 2.

Відповідно до п. 6.4  Інструкції, розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами доходів органів Пенсійного фонду України щорічно в повідомленнях про розрахунок сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених пенсій.

Судом встановлено, що пенсіонери ОСОБА_1, ОСОБА_3 та ОСОБА_2 працювали у  колективному сільськогосподарському підприємстві «Краснолиманське» (а. с. 12-22).

З матеріалів справи вбачається, що позивачем направлялися на адресу підприємства  повідомлення (розрахунки) про фактичні витрати на виплату та доставку пенсій вказаним особам за  період  з квітня 2010 по червень  2010 року (а. с. 23-25).

Згідно п. 6.8. вищевказаної Інструкції, підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Відповідач у порушення зазначених вимог законодавства фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, позивачу у встановлені строки  не  вносив, в результаті чого склалась заборгованість за період з квітня 2010 року  по червень 2010 року у  розмірі  7608,48 грн., що підтверджується розрахунком витрат (а. с. 5).

Таким чином, суд приходить до висновку, що з колективного сільськогосподарського підприємства «Краснолиманське»  на користь позивача необхідно стягнути зазначену суму фактичних  витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України судові витрати з відповідача не  підлягають стягненню.

На підставі викладеного,  керуючись ст.ст. 2-10, 94, 159, 160-163, 185, 186 КАС України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

          Задовольнити позов  Управління Пенсійного фонду України в  м. Красний Лиман Донецької області до колективного сільськогосподарського підприємства «Краснолиманське» про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

          Стягнути з колективного сільськогосподарського підприємства «Краснолиманське»    (адреса:  84400, Донецька область, м. Красний Лиман, селище Нове, вул. Кірова, б. 5,  р/р  26004329807001  ВАТ «Приватбанк», МФО 335548, код ЄДРПОУ 00848888)  на користь Управління Пенсійного фонду України в місті Красний Лиман Донецької області (адреса: 84406, Донецька обл., м. Красний Лиман, вул. Фрунзе, 15, р\р 256083122050 в ДОУ ВАТ «Державний ощадний банк України, МФО 335106, код ЄДРПОУ 20388259 ) заборгованість з фактичних витрат по виплаті та доставці пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2 за  період з квітня 2010 року по червень 2010 року у розмірі 7608 (сім тисяч шістсот вісім) грн. 48 коп.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її проголошення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

          

Суддя                                                                                      Головіна К.І.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.09.2010
Оприлюднено23.09.2010
Номер документу11254091
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-18813/10/0570

Постанова від 14.09.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Головіна К.І.

Ухвала від 29.07.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Головіна К.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні