Ухвала
від 01.08.2023 по справі 904/2403/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

01.08.2023м. ДніпроСправа № 904/2403/21за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ІД", м. Дніпро

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "ІД", м. Дніпро

про визнання банкрутом

Суддя Мартинюк С.В.

Без участі (виклику) учасників справи про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

11.03.2021 Товариство з обмеженою відповідальністю "ІД" звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ "ІД" на підставі ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвалою господарського суду від 30.03.2021 відкрито провадження у справі №904/2403/21 за заявою ТОВ "ІД" про визнання його банкрутом. Призначено розпорядником майна боржника - ТОВ "ІД" арбітражного керуючого Ревункова В.М.

29.06.2021 постановлено ухвалу господарського суду за підсумками попереднього засідання. Цією ж ухвалою призначено підсумкове судове засідання на 27.07.2021.

Постановою господарського суду від 27.07.2021 припинено процедуру розпорядження майном ТОВ ІД, припинено повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого Ревункова В.М., визнано ТОВ ІД - банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру у справі строком на 12 місяців, до 27.07.2022, ліквідатором ТОВ ІД призначено арбітражного керуючого Касаткіна Дениса Миколайовича.

27.07.2022 до господарського суду від ліквідатора ТОВ ТОВ ІД арбітражного керуючого Касаткіна Д.М. надійшла заява про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора.

Ухвалою господарського суду від 28.07.2022 продовжено строк ліквідаційної процедури ТОВ ІД та повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Касаткіна Д.М. на 6 місяців до 28.01.2023 року.

Ухвалою господарського суду від 30.01.2023 заяву арбітражного керуючого Касаткіна Д.М. про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора - задоволено частково. Продовжено строк ліквідаційної процедури ТОВ ІД та повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Касаткіна Д.М. на 3 місяці.

Ухвалою господарського суду від 01.05.2023 заяву арбітражного керуючого Касаткіна Д.М. про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора - задоволено частково. Продовжено строк ліквідаційної процедури ТОВ ІД та повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Касаткіна Д.М. на 3 місяці.

28.07.2023 (31.07.2023 повторно) до господарського суду від ліквідатора ТОВ ІД арбітражного керуючого Касаткіна Д.М. надійшла заява про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора.

Господарський суд, дослідивши заяву ліквідатора про продовження строку ліквідаційної процедури боржника та строку повноважень ліквідатора зазначає наступне.

Подана ліквідатором заява про продовження строку ліквідаційної процедури обґрунтована тим, що на засіданні комітету кредиторів було вирішено питання щодо продовження ліквідаційної процедури, враховуючи, що ліквідатором здійснюються усі необхідні заходи ліквідаційної процедури, у зв`язку з чим просить суд продовжити строк ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора на 6 місяців.

У відповідності до ч. 1 ст. 58 Кодексу України з процедур банкрутства, у випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру. Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців.

Згідно ч. 2 ст. 60 Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню. Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Так, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури; подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Враховуючи, що необхідні заходи, які є обов`язковими для здійснення в ліквідаційній процедурі банкрута ліквідатором в межах строку ліквідаційної процедури в повному обсязі не виконані, а суду не представлений звіт та ліквідаційний баланс банкрута, суд доходить до висновку про необхідність продовження строку ліквідаційної процедури ТОВ ІД та повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Касаткіна Д.М. на 3 місяці, оскільки заявник не обґрунтував необхідності продовження строку ліквідаційної процедури на більш тривалий термін, зокрема ліквідатором не обґрунтовано обставини, що перешкоджають здійснення заходів ліквідаційної процедури передбачені Кодексом України з процедур банкрутства у більш короткий термін.

Керуючись ст.ст. 58, 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву арбітражного керуючого Касаткіна Д.М. про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора - задовольнити частково.

Продовжити строк ліквідаційної процедури ТОВ ІД та повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Касаткіна Д.М. на 3 місяці.

Ліквідатору боржника Касаткіну Д.М. по завершенню строку ліквідаційної процедури подати суду звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

Ухвала набирає законної сили 01.08.2023 та може бути оскаржена в порядку та строк, встановлені ст. ст. 254-256 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя С.В. Мартинюк

Дата ухвалення рішення01.08.2023
Оприлюднено02.08.2023
Номер документу112544178
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —904/2403/21

Ухвала від 02.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 02.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 01.11.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 01.08.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 01.05.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 30.01.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 28.07.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 31.01.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 04.01.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 25.08.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні