Постанова
від 13.09.2010 по справі 5431/09/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-5431/09/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 вересня 2010 року м. Одеса Одеський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді Іванова Е.А.

секретаря Чиженко А.О.

за участю: представника п озивача Копанського С.А. ( за довіреністю)

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщ енні суду в м. Одесі справу за адміністративним позовом Ро здільнянської міжрайонної д ержавної податкової інспекц ії Одеської області до юриди чної особи Приватного підпри ємства «Вектор»про припинен ня юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством, -

ВСТАНОВИВ:

Роздільнянська міжра йонна Державна податкова інс пекція Одеської області звер нулась до суду з позовом в яко му просить припинити діяльні сть юридичної особи Приватно го підприємства «Вектор», мо тивуючи це тим, що ПП «Вектор» зареєстроване 21.08.2002 року Фрунз івською районною державною а дміністрацією Одеської обла сті та 09.09.2002 року взяте на подат ковий облік до Роздільнянськ ої МДПІ Одеської області. З 09.08. 2004 року по теперішній час відп овідач не подає податкової з вітності.

Посилаючись на ст. 38 Закону України «Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців»позива ч просить припинити юридичну особу Приватне підприємство «Вектор».

У судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги і просив припин ити юридичну особу - Приватн е підприємство «Вектор».

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся про дату, час та місце судов ого засідання був повідомлен ий належним чином, в тому числ і через оголошення в газеті « Чорноморські новини»від 14 се рпня 2010 року № 86-87.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд вважа є, що позов підлягає задоволе нню за таких підстав.

Судом встановлено, що Прива тне підприємство «Вектор»бу ло зареєстроване, як юридичн а особа 21.08.2002 року Фрунзівською районною державною адмініст рацією Одеської області за а дресою: Одеська область, Фрун зівський р-н, смт. Фрунзівка, в ул. Леніна 62, що підтверджуєть ся свідоцтвом про державну р еєстрацію (перереєстрацію) с уб' єкта підприємницької ді яльності - юридичної особи ( а.с.5).

Як платник податків відпов ідач з 09.09.2002 року знаходиться на обліку в Роздільнянській мі жрайонній ДПІ Одеської облас ті за № 1530-140 (а.с.9).

Відповідно до ст. 9 Закону У країни "Про систему оподатку вання", платники податків і зб орів (обов'язкових платежів) з обов'язані: вести бухгалтерс ький облік, складати звітніс ть про фінансово-господарськ у діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни вста новлені законами; подавати д о державних податкових орган ів та інших державних органі в відповідно до законів декл арації, бухгалтерську звітні сть та інші документи і відом ості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (о бов'язкових платежів).

Як вбачається з акту Розділ ьнянської МДПІ № 25 від 06.02.2008 року (а.с.10), та пояснень представник а позивача відповідач не зві тується перед податковим орг аном з 09.08.2004 року по теперішній час, тобто на момент подачі по зову до суду - більше року.

Згідно довідки Роздільнян ської МДПІ від 27.01.2009 року № 93/07/19-017, з аборгованість у відповідача перед бюджетом відсутня (а.с.1 1).

Відповідно до абз.5 ч.2 ст.38 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців", неп одання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності , є підставою для постановлен ня судового рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов' язано з банкрутством.

Згідно з п. 17 ст.11 Закону Украї ни "Про державну податкову сл ужбу в Україні", органи держав ної податкової служби у випа дках, в межах компетенції та у порядку, встановлених закон ами України, мають право звер татися у передбачених законо м випадках до судових органі в із заявою (позовною заявою) п ро скасування державної реєс трації суб'єкта підприємниць кої діяльності.

Враховуючи викладене, суд приходить висновку, що позов ні вимоги обґрунтовані, підт верджуються належними доказ ами, а тому підлягають задово ленню.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС Ук раїни, у справах, в яких позива чем є суб'єкт владних повнова жень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові вит рати, здійснені позивачем, з в ідповідача не стягуються.

На підставі ст.38 Закону Укра їни "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців", керуючись с т.ст. 94, 158, 160, 163 Кодексу адміністра тивного судочинства України , суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов Роздільнянськ ої міжрайонної державної под аткової інспекції Одеської о бласті до Приватного підприє мства «Вектор»задовольнити .

Припинити юридичну особу П риватне підприємство «Векто р»(місцезнаходження: Одеська область , Фрунзівський р-н, см т. Фрунзівка, вул. Леніна 62 ), іде нтифікаційний код 30986188.

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, н аправити державному реєстра тору за місцезнаходженням ві дповідача для внесення до Єд иного державного реєстру зап ису про судове рішення.

Постанова може бути оскарж ена до Одеського апеляційног о адміністративного суду чер ез Одеський окружний адмініс тративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарже ння постанови протягом 10 днів з дня її складання в повному о бсязі. Апеляційна скарга на п останову подається протягом 20 днів після подання заяви пр о апеляційне оскарження.

Постанова виготовлена у п овному обсязі 13.09.2010 року.

Суддя Е.А.Іванов

13 вересня 2010 року

Дата ухвалення рішення13.09.2010
Оприлюднено23.09.2010
Номер документу11255868
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —5431/09/1570

Ухвала від 12.02.2009

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е. А.

Ухвала від 23.03.2009

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е. А.

Постанова від 13.09.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні