Ухвала
від 02.08.2023 по справі 214/4491/23
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/4491/23

2/214/3553/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

02 серпня 2023 року суддя Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Малаховська І.Б. дослідивши матеріали цивільної справ за позовною заявою Комунального некомерційного підприємства «Центру первинної медико-санітарної допомоги №4» Криворізької міської ради до Приватного акціонерного товариства «Українська страхова компанія КНЯЖА ВІЄНА ІНШУРАНС ГРУП», ОСОБА_1 про стягнення відшкодування шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди

Встановив:

Представник позивача Задорожений Олексндр Юрійович, який діє в інтересах «Центру первинної медико-санітарної допомоги №4» Криворізької міської ради звернувся до суду з позовом про стягнення відшкодування шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди

Позовна заява відповідно до ст. 27 ЦПК України підсудна Саксаганському районному суду м. Кривого Рогу Дніпропетровська область, подана з додержанням вимог ст. ст. 175, 177 ЦПК України, підстави для її повернення, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Зі зміступозовної заяви,поданоїпредставника вбачається, що справа, відповідно до ч.6 ст.19 ЦПК України, є малозначною.

Враховуючи вимоги ч. 6 ст. 19, ч. 4 ст. 274 ЦПК України, суд вважає, що справу за позовною заявою представника Задорожнім Ю.О, слід розглядати в порядку спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) сторін.

Відповідно до положень ст. 187 ЦПК України, сторонам слід роз`яснити вимоги ст.ст. 178-180 ЦПК України, а саме строк для подання відповідачем відзиву на позов, строки для подання відповіді на відзив та заперечень, оскільки справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст.4,13,14, ч.ч.2,4ст.19,27,33,175,177,187,274,277,279 ЦПК України, суд, -

Постановив:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою представника Задорожнього О.Ю, який діє в інтересах «Центру первинної медико-санітарної допомоги №4» Криворізької міської ради до Приватного Акціонерного товариства «Українська страхова компанія КНЯЖА ВІЄНА ІНШУРАНС ГРУП», ОСОБА_1 про стягнення відшкодування шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Розгляд справи призначити на 14:05год. 30серпня 2023 року взалі судовогозасідання №5 Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, розташованому по вул. Демиденка, 6а, в м.Кривому Розі, Дніпропетровській області.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк, з дня вручення даної ухвали, для подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Відповідно до ч. 4 ст. 178 ЦПК України, копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Згідно ч. 8 ст. 178 ЦПК України, у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причини суд вирішує справу за наявними матеріалами.

У випадку подання відзиву на позов, встановити позивачу п`ятиденний строк, з дня його отримання, для подання відповіді на відзив, який повинен відповідати вимогам встановленим частинами третьою - п`ятою статті 178 Цивільно-процесуального кодексу України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи.

У випадку подання відповіді на відзив, встановити відповідачеві п`ятиденний строк, з дня її отримання, для подання заперечення, до яких застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 Цивільно-процесуального кодексу України, копія яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслана (надана) іншим учасникам справи.

В мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України, за посиланнямhttp://court.gov.ua/fair/sud0435/ учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається.

Оскільки справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, суд вважає необхідним визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк, з дня вручення даної ухвали, для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи, а відповідачеві разом із копією ухвали, копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.Б. Малаховська

Дата ухвалення рішення02.08.2023
Оприлюднено03.08.2023
Номер документу112561268
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення відшкодування шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —214/4491/23

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні