Ухвала
від 30.06.2023 по справі 286/1209/23
ОВРУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Овруцький районний суд Житомирської області

Справа № 286/1209/23

У Х В А Л А

30 червня 2023 року

Суддя Овруцького районного суду Житомирської області Кулініч Я. В. розглянувши в м. Овручі позовні заяви ОСОБА_1 від імені якої діє ОСОБА_2 до Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Народицької селищної ради про скасування наказів, допущення до роботи та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

ВСТАНОВИВ:

04.04.2023 року ОСОБА_3 від імені ОСОБА_1 яка проживає в АДРЕСА_1 звернувся до суду із позовом до КНП ««Центр первинної медико-санітарної допомоги» Народицької селищної ради», що знаходиться в смт. Народичі по вул. Замкова, 115, Житомирської області, який уточнив та просить скасувати наказ КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» від 02.03.2023 №25-к; зобов`язати відповідача допустити ОСОБА_1 до роботи; стягнути з відповідача на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Ухвалою судді Овруцького районного суду Житомирської області від 10.04.2023 року вказану позовну заяву залишено без руху, а саме представнику позивача необхідно навести обгрунтований розрахунок сум, що підлягають стягненню, вказати ціну позову надавши при цьому уточнюючу позовну заяву та сплатити судовий збір в сумі 1073, 60 грн. або надати документ, що звільняє від його сплати.

Ухвалою судді від 01.05.2023 року позовну заяву повторно залишено без руху та надано строк для виправлення недоліків. В наданий судом строк недоліки були виправлені.

Крім цього, 14.04.2023 року ОСОБА_3 від імені ОСОБА_1 , яка проживає в АДРЕСА_1 звернувся до суду із позовом до КНП ««Центр первинної медико-санітарної допомоги» Народицької селищної ради», що знаходиться в смт. Народичі по вул. Замкова, 115, Житомирської області, в якому просить скасувати наказ КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» від 29.03.2023 №35-к; поновити ОСОБА_1 на роботі; стягнути з відповідача на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Ухвалою судді Овруцького районного суду Житомирської області позовну заяву було залишено без руху та надано представнику позивача строк для виправлення недоліків. В наданий судом строк недоліки були виправлені.

В ч. ч. 1-3 ст. 188 ЦПК України встановлено, що в одній позовній заяві може бути об`єднано декілька вимог, пов`язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги.

Похідною позовною вимогою є вимога, задоволення якої залежить від задоволення іншої позовної вимоги (основної вимоги).

Суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об`єднати в одне провадження декілька справ за позовами:

1) одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача;

2) одного й того самого позивача до різних відповідачів;

3) різних позивачів до одного й того самого відповідача.

Об`єднання справ в одне провадження допускається до початку підготовчого засідання, а у спрощеному позовному провадженні - до початку розгляду справи по суті у кожній із справ.

В п. 5.1. постанови №922/1359/22 від 31.10.2019 Верховний Суд зазначив, що під вимогою розуміється матеріально-правова вимога, тобто предмет позову, який одночасно є способом захисту порушеного права. При цьому об`єднанню підлягають вимоги, пов`язані між собою підставами виникнення або доказами, що підтверджують ці вимоги.

Підстава позову - це фактичні обставини, на яких ґрунтуються вимоги позивача. Отже, вимоги повинні випливати з тих самих фактичних обставин, на яких вони ґрунтуються.

Доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення спору.

Таким чином, позивач має право об`єднати в одній позовній заяві кілька вимог, пов`язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами.

Об`єднаними можуть бути позовні заяви, які пов`язані з однорідними позовними вимогами і водночас подані одним і тим же позивачем до одного й того самого відповідача (чи відповідачів) або хоч і різними позивачами, але до одного й того ж відповідача. Однорідними є позовні вимоги, що виникають з одних і тих самих або з аналогічних підстав і водночас пов`язані між собою одним і тим самим способом захисту прав і законних інтересів.

Об`єднання позовних вимог дає можливість досягти процесуальної економії, ефективніше використати процесуальні засоби для відновлення порушеного права, а також запобігти можливості ухвалення різних рішень за однакових обставин.

Відповідно до вимог п.6 Розділу ІІІ «Передавання процесуальних документів (судових справ) для розгляду. Проходження процесуальних документів у суді» Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, затвердженої Наказом Державної судової адміністрації України від 20.08.2019 №814, у разі об`єднання судових справ (матеріалів кримінального провадження) в одну їй присвоюється єдиний унікальний номер тієї з об`єднаних справ (матеріалів), яка надійшла до суду першою.

Відповідно до постанови (ухвали) суду вноситься інформація в АСДС під номером об`єднаної справи (матеріалів кримінального провадження) та відмітки про об`єднання справ (матеріалів кримінального провадження) із зазначенням номера нової судової справи (матеріалів кримінального провадження).

За таких обставин, враховуючи, що позивач звернулася з позовами до одного і того самого відповідача, позовні вимоги є однорідними, а тому суд вважає за доцільне об`єднати в одне провадження судові справи 286/1209/23 (провадження 2/286/382/23) та 286/1377/23 (провадження 2/286/405/23) та присвоїти об`єднаній справі єдиний унікальний номер судової справи №286/1209/23 (провадження 2/286/382/23), що надасть можливість досягти процесуальної економії, ефективніше використати процесуальні засоби для вирішення спору.

Позовні заяви відповідають вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України, спір підвідомчий Овруцькому районному суду. Підстав для залишення даної позовної заяви без руху або її повернення не вбачається.

Згідно правил ч. 6 ст. 19 ЦПК України зазначений спір є малозначним, а тому відповідно до вимог ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст. 187 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Прийняти позовні заяви до розгляду та відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 від імені якої діє ОСОБА_2 до Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Народицької селищної ради про скасування наказів, допущення до роботи та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, яка буде розглядатися в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Об`єднати в одне провадження цивільні справи: №286/1209/23 (провадження 2/286/382/23) за позовом ОСОБА_1 від імені якої діє ОСОБА_2 до Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Народицької селищної ради про скасування наказу, допущення до роботи та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та №286/1377/23 (провадження №2/286/405/23) за позовом ОСОБА_1 від імені якої діє ОСОБА_2 до Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Народицької селищної ради про скасування наказу, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, присвоївши об`єднаній цивільній справі єдиний унікальний номер судової справи №286/1209/23 (провадження 2/286/382/23).

Відповідачу протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив на позов одночасно надіславши копію відзиву з доданими до нього документами позивачу, надавши суду докази такого надіслання.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч. 8 ст. 178 та ч.2 ст. 191 ЦПК України розгляне справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Роз"яснити сторонам, що у разі ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки http://nr.zt.court.gov.ua/sud0617/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:Я. В. Кулініч

Дата ухвалення рішення30.06.2023
Оприлюднено03.08.2023
Номер документу112566676
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування наказів, допущення до роботи та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —286/1209/23

Рішення від 04.03.2024

Цивільне

Овруцький районний суд Житомирської області

Кулініч Я. В.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Овруцький районний суд Житомирської області

Кулініч Я. В.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Овруцький районний суд Житомирської області

Кулініч Я. В.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Овруцький районний суд Житомирської області

Кулініч Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні