Ухвала
від 31.08.2010 по справі 7150/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія< >

Харківський окружний адміністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

У Х В А Л А

про закриття провадження в адміністративній справі

31.08.2010 Справа № 2а-7150/10/2070

Харківський окру жний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Мельникова Р.В.

за участю:

секретаря судового засіда ння - Вороніної І.О. ,

представника позивача - не п рибув,

представника відповідача - не прибув,

розглянувши у відкри тому судовому засіданні у пр иміщенні суду в м. Харкові адм іністративну справу за позов ом

приватного підприємства "Торгівельна мережа №1"

до Комінтернівського відді лу державної виконавчої служ би Харківського міського упр авління юстиції

про скасування постанови про відкриття виконавчого прова дження,

В С Т А Н О В И В:

Позивач, приватне пі дприємство "Торгівельна мере жа №1", звернувся до суду з адмі ністративним позовом до Ком інтернівського відділу держ авної виконавчої служби Харк івського міського управлінн я юстиції, в якому просить суд скасувати постанову про від криття виконавчого провадже ння на підставі виконавчого листа від 13.10.2009р., виданого Дзер жинським міським судом Донец ької області по справі №2-3317/09 (ст ягувач ОСОБА_1).

Сторони були належним чино м повідомлені про дату, час та місце розгляду справи, що під тверджується телефонограма ми.

Із матеріалів справи вбача ється, що 13.10.2009 Дзержинським міс ьким судом Донецької області був виданий виконавчий лист у справі №2-3317/09 про стягнення з приватного підприємства "Тор гівельна мережа" на користь ОСОБА_1 середнього заробіт ку за час вимушеного прогулу та за час затримки розрахунк у у сумі 9253,01грн. та грошової ком пенсації у відшкодування мор альної шкоди у сумі 1000грн.

02.12.2009 державним виконавцем Ко мінтернівського відділу дер жавної виконавчої служби Хар ківського міського управлін ня юстиції була прийнята пос танова про відкриття виконав чого провадження ВП №16195113 за ви щевказаним виконавчим листо м.

Суд звертає увагу на те, що в иконавчий лист, за яким прийн ято оскаржувану постанову пр о відкриття виконавчого пров адження, видано у цивільній с праві.

Суд дослідивши матеріали с прави, прийшов до висновку пр о закриття провадження у спр аві, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 2 КАС Укр аїни, до адміністративних су дів можуть бути оскаржені бу дь-які рішення, дії чи бездіял ьність суб' єктів владних по вноважень, крім випадків, кол и щодо таких рішень, дій чи без діяльності Конституцією чи з аконами України встановлено інший порядок судового пров адження.

Згідно з ч.1 ст.181 КАС України у часники виконавчого провадж ення (крім державного викона вця) та особи, які залучаються до проведення виконавчих ді й, мають право звернутися до а дміністративного суду із поз овною заявою, якщо вважають, щ о рішенням, дією або бездіяль ністю державного виконавця ч и іншої посадової особи держ авної виконавчої служби пору шено їхні права, свободи чи ін тереси, а також якщо законом н е встановлено інший порядок судового оскарження рішень, дій чи бездіяльності таких о сіб.

Таким чином, звернення до ад міністративного суду з позов ом до відповідного органу де ржавної виконавчої служби мо жливе лише в разі відсутност і іншого порядку оскарження дій державного виконавця.

Статтею 383 Цивільного проце суального кодексу України пе редбачено, що учасники викон авчого провадження та особи, які залучаються до проведен ня виконавчих дій, мають прав о звернутися до суду із скарг ою, якщо вважають, що рішенням , дією або бездіяльністю держ авного виконавця чи іншої по садової особи державної вико навчої служби під час викона ння судового рішення, ухвале ного відповідно до цього Код ексу, порушено їх права чи сво боди.

Тобто, Цивільним процесуал ьним кодексом України встано влений порядок оскарження ді й органів Державної виконавч ої служби при виконанні ними судових рішень, ухвалених ві дповідно до ЦПК України.

З огляду на вищенаведене, су д прийшов до висновку, що не пі длягає розгляду в порядку ад міністративного судочинств а справа щодо скасування пос танови про відкриття виконав чого провадження, прийнятої на підставі виконавчого лист а від 13.10.2009р., виданого Дзержинс ьким міським судом Донецької області у цивільній справі № 2-3317/09.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.157 КАС У країни суд закриває провадже ння у справі, якщо справу не на лежить розглядати в порядку адміністративного судочинс тва.

Керуючись ст.ст.2, 157, 160, 165, 186, 254 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд

У Х В А Л И В:

Закрити провадження у с праві за адміністративним по зовом приватного підприємс тва "Торгівельна мережа №1" до Комінтернівського відділу державної виконавчої служби Харківського міського управ ління юстиції про скасуванн я постанови про відкриття ви конавчого провадження .

Роз' яснити, що повторне зв ернення з тією самою позовно ю заявою не допускається.

Роз' яснити позивачу його право звернутися з даним поз овом до суду загальної юрисд икції в порядку цивільного с удочинства.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Ха рківського апеляційного адм іністративного суду через Ха рківський окружний адмініст ративний суд шляхом подачі а пеляційної скарги в п' ятиде нний строк з дня її проголоше ння та з дня отримання копії у хвали, у разі постановлення у хвали у письмовому проваджен ні або без виклику особи, яка ї ї оскаржує. Копія апеляційно ї скарги одночасно надсилаєт ься особою, яка її подає, до су ду апеляційної інстанції.

Якщо суб' єкта владних пов новажень, у випадках та поряд ку, передбаченому частиною ч етвертою статті 167 КАС України , було повідомлено про можлив ість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п' ятиденний строк на апеля ційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного д ня після закінчення п' ятиде нного строку з моменту отрим ання суб' єктом владних повн оважень повідомлення про мож ливість отримання копії ухва ли суду.

Ухвала набирає зако нної сили після закінчення с троків для подачі апеляційно ї скарги. У разі подання апеля ційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законн ої сили після повернення апе ляційної скарги, відмови у ві дкритті апеляційного провад ження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя (підпис)< > Р.В. Мельников

З оригіналом згідно.< >

Суддя< Текст > Р.В . Мельников< >

Дата ухвалення рішення31.08.2010
Оприлюднено23.09.2010
Номер документу11257018
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —7150/10/2070

Ухвала від 04.06.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 31.08.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні