Ухвала
від 18.06.2010 по справі 3798/09/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


_

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 червня 2010 р. Справа № 2-а-3798/09/2170

Херсонський окружний а дміністративний суд у складі :

головуючого судді: Василен ко Г.Ю.

при секретарі: Мельниченк о О.В.

за участю представника поз ивача - Ткаченко Г.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Де ржавної комісії з регулюванн я ринків фінансових послуг У країни до Херсонської обласної кредитної спілки "Калина" про припинення юр идичної особи,

встановив:

Позивач звернувся із ад міністративним позовом до Херсонської обласної кред итної спілки "Калина" про при пинення юридичної особи.

Ухвалою від 20.02.09 провадженн я у справі відкрито.

Під час судового засідання , судом було встановлено, що в провадженні господарського суду Херсонської області зн аходилась справа № 1/24-СК-06 (судд я Губіна І.В.) за позовом проку рора м. Херсона в інтересах де ржави в особі Державної пода ткової інспекції м. Херсона д о громадської організації Херсонська обласна кредит на спілка "Калина" (код ЄДРПОУ 25900213) про припинення юридичної особи.

Постановою господарського суду Херсонської області ві д 14 лютого 2006 року позов був зад оволений повністю, юридична особа - громадська організац ія Херсонська обласна кр едитна спілка "Калина" припин ена. Зазначена постанова наб рала законної сили.

Згідно із положеннями стат ті 59 Господарського кодексу У країни припинення діяльност і суб'єкта господарювання зд ійснюється шляхом його реорг анізації (злиття, приєднання , поділу, перетворення) або лік відації - за рішенням власник а (власників) чи уповноважени х ним органів, за рішенням інш их осіб - засновників суб'єкта господарювання чи їх правон аступників, а у випадках, пере дбачених цим Кодексом, - за ріш енням суду. Суб'єкт господарю вання ліквідується у разі ск асування його державної реєс трації у випадках, передбаче них законом.

Таким чином, відповідач Х ерсонська обласна кредитн а спілка "Калина" ліквідована шляхом скасування її держав ної реєстрації на підставі п останови господарського суд у Херсонської області від 14 лю того 2006 року.

Відповідно до статті 157 КАС України суд закриває провадж ення у справі, у разі смерті а бо оголошення в установленом у законом порядку померлою о соби, яка була стороною у спра ві, якщо спірні правовідноси ни не допускають правонаступ ництва, або ліквідації підпр иємства, установи, організац ії, які були стороною у справі , а також якщо є такі, що набрал и законної сили, постанова чи ухвала суду з того самого спо ру.

Дослідивши матеріали спра ви, суд вважає, що провадження у данній справі підлягає зак риттю.

Керуючись ст. 157 КАС України ,

ухвалив:

Закрити провадження у ад міністративній справі за поз овом Державної комісії з рег улювання ринків фінансових п ослуг України до Херсонсь кої обласної кредитної спі лки "Калина" про припинення ю ридичної особи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Од еського апеляційного адміні стративного суду через Хер сонський окружний адмініс тративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня її прого лошення, заяви про апеляційн е оскарження і подання після цього протягом 10 днів апеляці йної скарги, з подачею її копі й відповідно до кількості ос іб, які беруть участь у справі .

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться в строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної с карги, якщо вони не були подан ні у встановленні строки. У ра зі подання апеляційної скарг и, ухвала, якщо її не скасовано , набирає законної сили після закінчення апеляційного роз гляду справи.

Суддя Васил енко Г.Ю.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.06.2010
Оприлюднено23.09.2010
Номер документу11258854
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —3798/09/2170

Ухвала від 18.06.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні