Постанова
від 08.07.2010 по справі 5026/09/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"08" липня 2010 р.

Справа № 2-а-5026/09/2170

                                        

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Горшков В.М.,

при секретарі:  Роман О.С.,   

за участю:

прокурора -Мяло Н.В.,

представник позивача - не прибув, представник відповідача - не прибув  

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом

Заступника прокурора Голопристанського району в інтересах держави в особі Голопристанської районної виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

до  Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Колос"

про стягнення заборгованості,

встановив:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом про стягнення з сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Колос" на користь Голопристанської районної дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість зі сплати страхових внесків в сумі 5108, 59 грн.

В обґрунтування своїх позовних вимог  представник позивача посилається на те, що СТОВ "Колос" взято на облік, як юридичну особу з 17.11.2003 та згідно ст. 22 Закону України від 18.01.2001 р. № 2240-Ш "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" та є платником страхових внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Згідно звіту Ф-4 ФСС з ТВП за 2008 рік СТОВ "Колос" має прострочену заборгованість в сумі 5108,59 грн., в тому числі борг звітного кварталу - 3817,84 грн.

В судовому засіданні прокурор заявлений позов підтримав повністю, просив суд задовольнити позовні вимоги.

Позивач до суду не прибув. Відповідач до суду не прибув заперечень на позов не надав.

Заслухавши пояснення  прокурора, дослідивши наявні у матеріалах справи докази в сукупності та проаналізувавши вимоги чинного законодавства суд встановив наступне.

Відповідно до  звіту про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язанні з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за  2008 рік за підприємством рахується прострочена заборгованість у сумі 5108,59 грн.

Відповідно до ст. 23 "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" страхувальники-роботодавці сплачують до Фонду різницю між нарахованими для роботодавців і найманих працівників страховими внесками та витратами, пов'язаними з наданням матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам відповідно до цього Закону. Перерахування зазначених сум шляхом безготівкових розрахунків здійснюється страхувальниками-роботодавцями один раз на місяць - у день, встановлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці за відповідний період.

Згідно до п. 2 ч.2 ст.27  Закону страхувальник зобов'язаний нараховувати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Статтею 30 передбачено, що страхувальник-роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у тому числі страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців, а також за порушення порядку використання страхових коштів. Фізична особа, яка не має статусу підприємця та використовує найману працю, додатково несе відповідальність за ухилення від взяття на облік як платника страхових внесків.

Заборгованість по сплаті страхових внесків в сумі 5108,59  грн. на день судового засідання  не сплачена, відповідачем доказів про сплати до суду не надано.

Відтак беручи до уваги наведене та оцінюючи наявні у справі докази в сукупності, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню.

Керуючись ст. 8, 9, 12, 19, 158,-63, 167 Кодексу Адміністративного судочинства України, суд   

постановив:

Позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Колос" (75660, Херсонська область, Голопристанський район, с. Нововолодимирівка, вул. Леніна, 42, код ЄДРПОУ 32629648) на користь Голопристанської районної виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (75600, Херсонська область, м.Гола Пристань, вул. 1 Покришева, 93, р/р 25603179 в "Райффайзен банк "Аваль", МФО  352093, код ЄДРПОУ 26083124) заборгованість зі сплати страхових внесків з тимчасової втрати працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням  в сумі 5108,59 грн. (п'ять тисяч сто вісім грн. 59 коп.). 

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги, якщо вони не були подані у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили  після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                                                            Горшков В.М.

кат. 6.15

Дата ухвалення рішення08.07.2010
Оприлюднено23.09.2010

Судовий реєстр по справі —5026/09/2170

Постанова від 08.07.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Горшков В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні