Постанова
від 10.09.2010 по справі 2а-3654/10/2370
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

№ 2а-3654/10/2370

10.09.2010 р. м. Ч еркаси

09 год. 25 хв.

Черкаський окружний адм іністративний суд в складі:

головуючого судді: Гаращен ка В.В.,

при секретарі: Бондар Т.П.,

за участю:

представника позивача: П авленко М.В. - за довіреніс тю;

представника відповідача: не з' явився;

представника третьої особ и: не з' явився;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Черкас и адміністративну справу за позовом державної податково ї інспекції в місті Черкаси д о відкритого акціонерного то вариства «Центральна інвест иційна компанія», третя особ а - виконавчий комітет Черка ської міської ради Черкасько ї області в особі державного реєстратора про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інсп екція в місті Черкаси зверну лась до суду з адміністратив ним позовом про припинення ю ридичної особи, що не пов' яз ано з банкрутством - відкрит ого акціонерного товариства «Центральна інвестиційна ко мпанія».

Третя особа - виконавчий к омітет Черкаської міської ра ди Черкаської області в особ і державного реєстратора, як а не заявляє самостійних вим ог на предмет спору, залучена позивачем до участі в справі , так як державна реєстрація п рипинення підприємницької д іяльності юридичної особи пі сля набрання чинності постан ови суду здійснюється держав ним реєстратором за місцем з находження юридичної особи.

Позивач стверджує, що відпо відач з 2004 року не подає органа м державної податкової служб и декларацій, звітів та інших документів відповідно до за кону.

Представник позивача в суд овому засіданні позов підтри мала та просила його задовол ьнити.

Відповідач належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи, в судо ве засідання не з' явився, пи сьмове заперечення на позов не надав, свого представника не направив, про причини неяв ки не повідомив.

Третя особа належним чином повідомлена про дату, час та м ісце розгляду справи, в судов е засідання не з' явилася, пр оте державний реєстратор над іслав до суду заяву з проханн ям розглянути справу без йог о участі.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, розглянув ши подані документи і матері али, оцінивши належність, доп устимість, достовірність кож ного доказу окремо, а також до статність і взаємний зв' язо к доказів у їх сукупності, суд приходить до наступного.

Відповідач з 27.07.1994 року заре єстрований Черкаським міськ виконкомом як юридична особа та взятий на облік в ДПІ в міс ті Черкаси як платник податк ів 30.01.1997р.

Згідно положень Закону Укр аїни «Про систему оподаткува ння»від 25.06.1991 року №1251-ХІІ та Зак ону України «Про порядок пог ашення зобов' язань платник ів податків перед бюджетами та державними цільовими фонд ами»від 21.12.2000 року №2181-ІІІ (далі - «Закон №2181-ІІІ») відповідач зо бов' язаний подавати до орга нів державної податкової слу жби та інших контролюючих ор ганів податкові декларації т а розрахунки (далі - податко ві декларації) у строки встан овлені законодавством, на пі дставі яких здійснюється нар ахування та/або сплата подат ку, збору (обов'язкового плате жу).

Пунктом «б»статті 9 Закону У країни «Про систему оподатку вання» передбачено, що платн ики податків та інших обов'яз кових платежів зобов'язані п одавати до державних податко вих інспекцій та інших держа вних органів відповідно до з аконодавства декларації, бух галтерську звітність та інші документи і відомості, пов'яз ані з обчисленням і сплатою п одатків та інших обов'язкови х платежів.

Відповідно до Закону №2181-ІІІ , а саме пп. 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 - податкові декларації подаються за баз овий податковий (звітний) пер іод, що дорівнює:

а) календарному місяцю (у то му числі при сплаті місячних авансових внесків), - протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним дне м звітного (податкового) міся ця;

б) календарному кварталу аб о календарному півріччю (у то му числі при сплаті кварталь них або піврічних авансових внесків), - протягом 40 календар них днів, наступних за останн ім календарним днем звітного (податкового) кварталу (піврі ччя);

в) календарному року, крім в ипадків, передбачених підпун ктом "г" підпункту 4.1.4 цього пун кту, - протягом 60 календарних д нів за останнім календарним днем звітного (податкового) р оку;

г) календарному року для пла тників податку на доходи фіз ичних осіб (прибуткового под атку з громадян), - до 1 квітня ро ку, наступного за звітним.

В порушення вимог пп. 4.1.4 п. 4.1 ст . 4 Закону №2181-ІІІ відповідачем останній звіт до органів дер жаної податкової служби пода но за І півріччя 2004 року, що під тверджується довідкою держа вної податкової інспекції в місті Черкаси від 26.05.2010 року № 1375 3/15-1.

Відповідач заборгованості перед бюджетом не має, що підт верджується тією ж довідкою.

Неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до ч. 2 ст. 38 За кону України «Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців »є підставою для постановлен ня судового рішення про прип инення юридичної особи за по зовом органів державної пода ткової служби (п. 17 ст. 11 Закону У країни «Про державну податко ву службу в Україні»).

З урахуванням викладеног о та наведених норм, суд вважа є позовні вимоги обґрунтован ими і такими, що підлягають за доволенню.

Керуючись ст.ст.70, 71, 86, 94, 159, 162, 163, 254 К АС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - відкрите акціонерне товарис тво «Центральна інвестиційн а компанія»(18002, м. Черкаси, вул. Б . Вишневецького, 13, ідентифіка ційний код 21383488), зареєстроване Черкаським міськвиконкомом 27.07.1994 року.

Копію постанови направити державному реєстратору вико навчого комітету Черкаської міської ради Черкаської обл асті для виконання зобов' яз ань визначених ст. 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців».

Постанова набирає законн ої сили в порядку статті 254 Код ексу адміністративного судо чинства України.

Постанова може бути оскарж ена за правилами, встановлен ими ст. 186 Кодексу адміністрат ивного судочинства України.

Суддя В.В. Гаращенко

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.09.2010
Оприлюднено23.09.2010
Номер документу11259695
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3654/10/2370

Ухвала від 22.07.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Гаращенко

Постанова від 10.09.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Гаращенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні