Ухвала
від 03.08.2023 по справі 643/7375/23
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/7375/23

Провадження № 2/643/3067/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

03.08.2023 м. Харків

Суддя Московського районного суду м. Харкова Новіченко Н.В., розглянувши

позовну заяву Керівника Салтівської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах

держави в особі Харківської обласної військової адміністрації (м. Харків,

вул. Сумська, буд. 64)

до 1. Харківської міської ради (м. Харків, м-н Конституції, буд. 7)

2. ОСОБА_1 (

АДРЕСА_1 )

про визнання незаконним та скасування рішення, зобов`язання повернути

земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

Керівник Салтівської окружної прокуратури м. Харкова звернувся до Московського районного суду м. Харкова з позовом в інтересах держави в особі Харківської обласної військової адміністрації (далі позивач) до Харківської міської ради (далі відповідач-1), ОСОБА_1 (далі відповідач-2) про:

-визнання незаконним та скасування п. 9 додатку 1 до рішення 29 сесії Харківської міської ради 7 скликання «Про передачу у власність та надання в оренду громадянам земельних ділянок» від 21.08.2019 № 1701/19;

-зобов`язання ОСОБА_1 повернути держави в особі Харківської обласної військової адміністрації земельну ділянку з кадастровим номером 6310137500:01:001:0014, площею 0,0038 га, розташовану за адресою АДРЕСА_2 , шляхом складання акту приймання-передачі.

Судом встановлено, що позовна заява відповідає вимогам, викладеним у ст. ст. 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України), а подані матеріали є достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

За таких обставин, суд вважає за необхідне прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ч. 2 ст. 187 ЦПК України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються, зокрема, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Положеннями ч. 2 ст. 19 ЦПК України унормовано, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку, зокрема, позовного провадження (загального або спрощеного).

Вирішуючи питання про те, за якими правилами позовного провадження буде розглядатися ця справа, виходячи з приписів ч. 3 ст. 274 ЦПК України, суд дійшов висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження, для чого відповідно до ст. ст. 189, 197 ЦПК України призначає підготовче судове засідання.

Керуючись ст. ст. 19, 187, 274, 277 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позов до розгляду та відкрити провадження у справі № 643/7375/23.

2. Здійснювати розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 14.09.2023 р. о 10 год. 50 хв., яке відбудеться у приміщенні Московського районного суду м. Харкова (м. Харків, пр. Ювілейний, буд. 38Є, каб. 48).

4. Викликати у підготовче засідання учасників справи, явку яких визнати обов`язковою.

5. Встановити відповідачамстрок - п`ятнадцять днів з дня отримання (вручення) копії даної ухвали про відкриття провадження у справі для подання до суду відзиву на позовну заяву, оформленого відповідно до вимог ст. 178 ЦПК України; забезпечити надіслання (надання) прокурору та позивачу копії відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

6. Роз`яснити відповідачам, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи відповідно до ч. 2 ст. 191 ЦПК України. При цьому, якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об`єктивних причин, відповідачі повинні про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч. ч. 3, 4 ст. 83 ЦПК України).

7. Запропонувати учасникамсправи для прискорення документообігу в межах цієї справи, надсилати їх з використанням програми «Електронний суд» (за умов відповідної реєстрації) або скеровувати документи з засвідченням електронним цифровим підписом уповноваженої особи на електронну адресу Московського районного суду м. Харкова: inbox@ms.hr.court.gov.ua, а також наголосити на можливості надсилання учасникам судового процесу судових повісток, повідомлень і викликів в електронній формі, який здійснюється шляхом направлення в месенджері за допомогою програмного додатку або SMS-повідомлення (за умов відсутності електронного кабінету в системі «Електронний суд» та за відповідною заявою учасника справи).

8. Звернути увагу учасників справи на положення ст. ст. 81, 83, 84 ЦПК України щодо порядку подання доказів, наслідків неподання їх та доказів їх направлення іншим учасникам справи, а також щодо порядку витребування доказів.

9. Попередити учасників справи, що відповідно до ч. 2 ст. 126 ЦПК України документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

10. Роз`яснити учасникам справи, що копії письмових та електронних доказів, які подаються, повинні бути оформлені у відповідності до вимог ст. ст. 95, 100 ЦПК України.

11. Копію даної ухвали надіслати учасникам справи.

12. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

13. Сторони можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою: https://ms.hr.court.gov.ua/sud2027/.

Суддя Н.В. Новіченко

СудМосковський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення03.08.2023
Оприлюднено04.08.2023
Номер документу112598683
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —643/7375/23

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Новіченко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні