Ухвала
від 02.08.2023 по справі 754/10360/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

4-с/754/101/23

Справа № 754/10360/23

У Х В А Л А

Іменем України

02 серпня 2023 року Суддя Деснянського районного суду м. Києва Зотько Т.А., розглянувши матеріали скарги ОСОБА_1 на дії Деснянського відділу державної виконавчої служби у м. Києві Центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ), стягувач: Деснянський районний суд м. Києва, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Деснянського районного суду м. Києва із позовною заявою в якій оскаржує дії державного виконавця Деснянського відділу державної виконавчої служби у м. Києві Центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ) та зазначає стягувачем Деснянський районний суд м. Києва.

Дослідивши матеріали заяви, приходжу до висновку про відмову у відкритті провадження у справі, виходячи з наступного.

Згідно з ч. 1 статті 4 ЦПК України, кожна особа має право у порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Скарга подана в порядкуст. 447-449 ЦПК України.

Відповідно до вимог ст. 447 ЦПК України сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього кодексу, порушено її права чи свободи.

Згідно з вимогами ч.1ст. 448 ЦПК України скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції.

Таким чином, скарга на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця в порядкуст. 447 ЦПК України може бути подана стороною виконавчого провадження лише, якщо оскаржувані рішення, дія або бездіяльність вчинені виконавцем під час виконання судового рішення, ухваленого судом за нормами ЦПК України.

Як вбачається із змісту скарги ОСОБА_1 , що виконавче провадження №69192353, у якому вчинено оскаржувані дії (рішення) державного виконавця Деснянського відділу державної виконавчої служби у м. Києві Центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ), відкритого на підставі виконавчого листа № 1-кп754/1149/21, виданого на підставі вироку Деснянського районного суду м. Києва від 25.10.2021 року про визнання ОСОБА_1 винним у вчиненні кримінального правопорушеня , передбаченого ч.1 ст.259 КК України, та стягнення з ОСОБА_1 на користь держави процесуальних витрат, пов`язаних з залученням експерта в сумі 1 716,20 грн..

Згідно роз`яснень, наведених у п. 8 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 07 лютого 2014 року «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судових рішень у цивільних справах», оскільки судове рішення щодо цивільного позову у кримінальному провадженні ухвалюється не за нормами ЦПК, які лише субсидіарно можуть бути застосовані при його розгляді, а його примусове виконання здійснює державна виконавча служба, то оскарження рішень, дій або бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби при виконанні вироків, що стосуються вирішення цивільних позовів у кримінальному провадженні, підлягають розгляду за правилами адміністративного судочинства.

Цивільний процесуальний кодекс України не передбачає можливості розгляду в порядкуст. 447 ЦПК скарги на дії виконавця у виконавчому провадженні, відкритому на виконання вироку в кримінальному провадженні.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 186 ЦПК України, суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Повно та всебічно дослідивши матеріали поданої скарги у відповідності до п. 1 ч. 1 ст. 186 ЦПК України, суд відмовляє у відкритті провадження у справі за вищевказаною скаргою та вважає за необхідне роз`яснити заявнику його право на звернення до суду з адміністративним позовом в порядку, передбаченому КАС України.

Керуючись ст.ст. 186, 447, 448 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ :

У відкритті провадження у справі за скаргою ОСОБА_1 на дії Деснянського відділу державної виконавчої служби у м. Києві Центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ), стягувач: Деснянський районний суд м. Києва - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена протягом 15 днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Київського апеляційного суду.

В разі оголошення вступної та резолютивної частини ухвали або розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи строк оскарження ухвали обчислюється з дня складання її повного тексту.

Суддя:

Дата ухвалення рішення02.08.2023
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу112608985
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —754/10360/23

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 17.08.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні