Ухвала
від 03.08.2023 по справі 380/16213/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

03 серпня 2023 року справа № 380/16213/23

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Морська Галина Михайлівна , розглянувши матеріали позову Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Львівського комунального підприємства "ЛЬВІВСЬКИЙ КІНОЦЕНТР" про стягнення адміністративно-господарських санкцій, -

в с т а н о в и л а :

Львівське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (далі - позивач) звернулося в суд з позовною заявою до Львівського комунального підприємства "ЛЬВІВСЬКИЙ КІНОЦЕНТР" (далі - відповідач), в якій просить: стягнути з відповідача на користь Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю 124137,03 грн адміністративно господарських санкцій та пені за невиконання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю.

Ухвалою від 19 липня 2023 року позовна заява залишена без руху, позивачу надано строк на усунення недоліків, а саме необхідно було подати до суду докази надсилання листом з описом вкладення відповідачу копій позовної заяви та поданих до суду документів.

Цією ж ухвалою суд встановив строк на усунення недоліків - десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху позивачу.

Необхідно відмітити, що відповідно до положень ст.18 КАС України у судах функціонує Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система. Адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

Варто зауважити, що позовна заява Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю надійшла до суду через систему "Електронний суд" та підписана електронним цифровим підписом представника Мисаковець Галини Григорівни.

Відтак, ухвала від 19 липня 2023 року про залишення позовної заяви без руху була направлена до електронного кабінету представника, та згідно довідки про доставку електронного листа була доставлена 19.07.2023.

Таким чином, суд зазначає, що Львівське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю належним чином повідомлене про вчинення судом процесуальної дії залишення позовної заяви без руху з наведених вище підстав.

Згідно з ч. 5 ст. 120 КАС України останнім днем строку, який закінчується вказівкою на певний день, вважається цей день.

Таким чином, останнім днем строку для усунення недоліків позовної заяви є 31 липня 2023 року.

Однак, станом на 03 серпня 2023 року до суду не надходило жодного документа на виконання ухвали суду від 19 липня 2023 року, якою позов залишено без руху.

Відповідно до ч. 5 ст. 169 КАС України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Одночасно, суд звертає увагу позивача на ч. 8 ст. 169 КАС України згідно з якою повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк .

Враховуючи викладене, позовна заява підлягає поверненню.

Крім того, ч.1 ст.7 Закону України Про судовий збір передбачено, що сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі, зокрема, повернення заяви або скарги.

Керуючись ч. 4 ст. 169, 243, 248 КАС України,

у х в а л и л а :

Позовну заяву Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Львівського комунального підприємства "ЛЬВІВСЬКИЙ КІНОЦЕНТР" про стягнення адміністративно-господарських санкцій повернути позивачу.

Повернути Львівському обласному відділенню Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю судовий збір у сумі 2684 (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири) грн. 00 коп., сплачений за подання до суду адміністративного позову, відповідно до платіжної інструкції від 28.06.2023 №117.

Роз`яснити позивачеві, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту судового рішення до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Суддя Морська Галина Михайлівна

Дата ухвалення рішення03.08.2023
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу112612429
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій

Судовий реєстр по справі —380/16213/23

Ухвала від 03.08.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Морська Галина Михайлівна

Ухвала від 19.07.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Морська Галина Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні