Ухвала
від 03.08.2023 по справі 480/8157/23
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

03 серпня 2023 року Справа № 480/8157/23

Сумський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Діски А.Б., розглянувши в письмовому провадженні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Головного управління ДПС у Сумській області до Фермерського господарства "Князівське" про стягнення податкового боргу,-

В С Т А Н О В И В:

Головне управління ДПС у Сумській області звернулось до Сумського окружного адміністративного суду із заявою до Фермерського господарства "Князівське", в якому просить стягнути з нього податковий борг з рахунків / електронних гаманців платника податків у банках, небанківських надавачах платіжних послуг / емітентах електронних грошей, обслуговуючих такого платника податків, та з рахунків платників податків у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, відкритих у центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, що належать цьому платнику податків, загальною сумою 114 145,70 грн, а саме:

- з податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) на загальну суму 84487,00 грн ;

- з єдиного податку з сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітній) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків (код бюджетної класифікації 18050500) на загальну суму 29658,70 грн.

Ухвалою суду від 01.08.2023 відкрито провадження в адміністративній справі №480/8157/23 за заявою Головного управління ДПС у Сумській області до Фермерського господарства "Князівське" про стягнення податкового боргу. Розгляд справи вирішено проводити за правилами розгляду термінових адміністративних справ, передбачених ст. ст. 268, 269, 283 Кодексу адміністративного судочинства України та призначено судове засідання на 02.08.2023 об 11.00 год.

02.08.2023 розгляд заяви було відкладено на 03.08.2023 об 11.00 год. для забезпечення можливості представника відповідача брати участь у судовому засіданні.

03.08.2023 розгляд заяви відкладено до 16:00 год 03.08.2023, у зв`язку з наданням часу представнику відповідача для підтвердження повноважень в суді.

Від Головного управління ДПС у Сумській області до суду надійшла заява про залишення заяви без розгляду.

Представником відповідача надано письмові пояснення.

Представники сторін, належним чином, з урахуванням вимог ст. 268 КАС України, повідомлені про час та місце розгляду справи, в судове засідння не з`явилися, причини неявки суду не повідомили.

Відповідно до ч.3 ст. 268 КАС України неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень цієї статті, не перешкоджає розгляду справи у судах першої та апеляційної інстанцій.

На підставі ч. 9 ст. 205 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

На виконання вимог ч. 13 ст. 10 та ч. 1 ст. 229 КАС України суд під час розгляду справи в судовому засіданні здійснює повне фіксування його перебігу за допомогою відео- та (або) звукозаписувального технічного засобу, крім випадків, визначених цим Кодексом. Порядок такого фіксування встановлюється цим Кодексом.

У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється (ч. 4 ст. 229 КАС України).

Таким чином, враховуючи наведені обставини, фіксування судового засідання по справі не здійснювалось, заява позивача розглянута в письмовому провадженні.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, суд вважає, що клопотання про залишення заяви без розгляду підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Згідно з ч. 3 ст. 9 КАС України кожна особа, яка звернулась за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим кодексом.

За приписами пункту 5 ч. 1 ст. 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає за необхідне залишити заяву без розгляду, оскільки заява представника позивача не суперечить вимогам закону, інтересам сторін та інших осіб, а тому може бути прийнята судом.

Судом враховується, що податковий орган у цьому випадку не позбавлений права звернутися з тими самими вимогами до суду в загальному порядку.

Враховуючи викладене, суд задовольняє заяву представника позивача та залишає заяву без розгляду.

Керуючись ст. ст. 240, 248, 256, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління ДПС у Сумській області до Фермерського господарства "Князівське" про стягнення податкового боргу - залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до Другого апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення тексту ухвали.

Суддя А.Б. Діска

Дата ухвалення рішення03.08.2023
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу112613509
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —480/8157/23

Ухвала від 03.08.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

А.Б. Діска

Ухвала від 01.08.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

А.Б. Діска

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні